Gürer,?İş sağlığı ve güvenliğinde hangi noktadayız??
SİYASET 22.02.2018 12:54:46 104 0

Gürer,?İş sağlığı ve güvenliğinde hangi noktadayız??

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer´in soru önergesine yanıt veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Türkiye´de ?iş sağlığı ve güvenliğinin´ uluslararası mevzuata uyumlu hale getirildiğini söyledi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ülkemizde tam olarak işlerliği sağlanamadığı için eleştirilere maruz kalan iş sağlığı ve iş güvenliği konusunu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına yönelttiği soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.  

Önergesinde, işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı eğitimi alanların sayısını ve bunların kaçının faal olduğunu soran CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ?Kazadan sonra sorumlu görülerek son beş yılda hakkında işlem yapılan var mıdır? Ortak sağlık ve güvenlik birimi sayısı 2017 yılı itibari ile kaçtır? İşçi sağlığı ve iş güvenliği hizmetlerine ilişkin düzenleme ve denetimlerin bakanlık dışında, üniversiteler, sendikalar, TTB ve TMMOB´den oluşan idari ve mali yönden bağımsız bir enstitüler tarafından yapılmasına yönelik çalışmanız var mıdır?? şeklindeki sorulara da yanıt istedi. 

 CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer´in soru önergesine yanıt veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu sekizinci maddesinin dördüncü fıkrasında yer alan hüküm gereği işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı belgeleri hakkında işlem yapıldığını bildirdi.  

Bakan Sarıeroğlu, ?Ülkemizde iş sağlığı ve güvenliği 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile uluslararası mevzuatla uyumlu hale getirilmiştir. Kanunun uygulanmasına yönelik ikincil mevzuat çalışmaları tamamlanmış olup, değişen ve gelişen koşullara göre iyileştirme çalışmaları yapılmaktadır. İş sağlığı ve güvenliği alanında ilgili kamu kurum ve kuruluşları ve sosyal taraflarla aktif işbirliği sürdürülmektedir. Bu bağlamda paydaşlarımızdan iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı ve alt düzenlemeleri hakkında görüş alınmaktadır? açıklamasında bulundu.  

Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, ?Bununla beraber, Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Konseyinde (UİSGK) sosyal taraflar (işçi ve işveren sendikaları), sivil toplum kuruluşları, diğer ilgili kurum ve kuruluşlar bir araya getirilerek, iş sağlığı ve güvenliği konusunda ihtiyaç, öncelik, politika ve stratejilerin belirlenmesi, tarafların görüş ve düşüncelerini açıklamalarını sağlayan bir platform oluşturulmaktadır? ifadelerine yer verdi. 

 CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise ülkemizde iş sağlığı ve güvenliği konusunda istenilen seviyeye gelinemediğini ifade etti. İş kazalarında Avrupa şampiyonu olan ülkemizde, diğer pek çok konuda olduğu gibi iş sağlığı ve güvenli konusunda alındığı ileri sürülen tedbirlerin de kâğıt üzerinde kaldığını kaydeden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ?Ülkemizde emekçilerin çalışma koşulları, mesai saatleri, tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışanların güvenliği için alınan tedbirlerin yetersizliği gibi konular dikkate alındığında, iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili yapılacak çok iş var. AKP iktidarı döneminde 20 bin iş cinayeti işlenmiş mevzuat  yeterli denebilir mi? Aksayan yönler ele alınıp iş cinayetleri durduracak düzenlemeler sağlanmalıdır? ? diye konuştu. (vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Salı 31.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false