GÜRER,?SÜREKLİ DEĞİŞTİRİLEN YÖNETMELİK EĞİTİMİN KALİTESİNİ DÜŞÜRÜYOR?
SİYASET 22.07.2017 11:29:58 224 0

GÜRER,?SÜREKLİ DEĞİŞTİRİLEN YÖNETMELİK EĞİTİMİN KALİTESİNİ DÜŞÜRÜYOR?

CHP Milletvekili Gürer, yap-boz tahtasına dönen yönetici atama yönetmeliğini Meclis gündemine taşıdı

 CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Milli Eğitim´de 2004 yılından bu yana 9 kez, son 10 yılda ise 7 kez değişikliğe uğrayan yönetici atama ve görevlendirme yönetmeliğiyle ilgili sorunların detaylı bir şekilde incelenmesi için Meclis Araştırması talebinde bulundu. Gürer, TBMM Başkanlığı´na sunduğu Meclis Araştırması talebinde, Türkiye´nin OECD ülkeleri arasında son sırada yer alıyor olmasının da incelenmesini istedi. 

 "YÖNETMELİKLER DAVA KONUSU OLUYOR"

CHP  Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, AKP hükümetleri döneminde sık sık değiştirilen Milli Eğitim Yönetici Atama ve Görevlendirme yönetmeliğiyle ilgili sorunları TBMM gündemine taşıdı. Konuyla ilgili Meclis Araştırma Önergesi veren CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, son olarak 6 Kasım 2015 tarihinde yürürlüğe giren yönetmeliğin ciddi sorunları da beraberinde getirdiğine vurgu yaptı. Ömer Fethi Gürer, ?Aday seçimi ve görevlendirme usulleri dava konusu olacak boyutta olumsuzluklar üretmiştir. Davaları kazananlarla ilgili uygulamada sorunlar da sürmektedir? dedi. 

 "10 YILDA 7 KEZ DEĞİŞTİ"

Eğitimde yaşanan sorunların kurumları ve öğrencilerin başarısını direkt etkilediğine işaret eden Ömer Fethi Gürer, başarıda huzur, verim, liyakat ve hakkaniyetin önemine dikkat çekti, Gürer, çalışma ortamlarındaki kayırmacı, ayırımcı yaklaşımların başarıyı şok ettiğini ifade ederek, ?Yöneticilerin görevlendirmelerin de uzun vadeli bir perspektif ve kalıcı bir sistemi AKP hükümetleri oluşturamamıştır. Bu nedenle sık sayılacak sürelerde değişikliklere gitmişlerdir. 11.1.2004-13.4.2007-24.4.2008-13.8.2009-28.2.2013-4.8.2013-4.8.2013-10.6.2014 ve 6.10.2015 tarihlerinde yönetici atama ve görevlendirme alanlarında yönetmenlikler çıkarılmıştır. 14.3.2014 tarihinde yönetmenliğe giren 6528 sayılı Kanun, okul ve kurum müdürleri, müdür başyardımcıları ve yardımcısı olarak görev yapanları dört yıl süre sonunda başka bir işleme gerek kalmadan görevleri sona erdirilmiştir. Bu süreç yargıya taşınması ile oluşan kaos eğitime ciddi zarar vermiş ve önemli mağduriyetler yaratmış, eğitim sisteminde önemli dengesizliğe neden olmuştur. Mahkemelerin kararlarına uydurularak oluşturulan yeni yönetmenlikte kazanılmış hakların korunması, tecrübeli yöneticilerinin görevleri devamında yetersizlikler üretmiştir? ifadesini kullandı. 

"LİYAKAT ÖNEMLİ?"

Okul yöneticilerinin liyakata dayalı ve objektif işe alma ve terfi sisteminin yanı sıra adalet, hakkaniyet, yeterlilik, performans, saydamlık ve eşitlik çerçevesinde görevlendirilmesi gerektiğini anlatan Ömer Fethi Gürer, ?Yönetici görevlendirmelerinde süreç belirli ve kabul edilebilir ve sürekliliği olan bir şekilde olmalıdır.  On yılda 7 kez değişikliğe uğrayan uygulamalar ve yaşanan süreçlerde ki olumsuzlukları da kapsayacak biçimde meclis araştırması yapılmalıdır. Eğitimde OECD ülkeleri içinde son sıralara gerilememiz de farklı etkenlerinde mutlaka bir yansıması olmuştur, ancak eğitimde yöneticiliğinde çok ciddi önemi vardır. Bu nedenle on yıllık süreci de kapsayacak uygulama değişikliklerinin eğitimdeki yarattığı sorunları, çözüm yollarını, yaşanan mağduriyetleri, uygulamadaki sıkıntıları da kapsayacak değerlendirme ve inceleme için meclis araştırmasının önemli fayda sağlayacağı düşüncesindeyim? ifadelerini kullandı. (vş)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli