GÜRER:
SİYASET 8.11.2017 11:02:37 464 0

GÜRER:"ŞİRKETİN TAŞERONU DEVLETİN TAŞERONU OLMAK İSTEMİYOR"

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer, 2 yıldır kadro sözü verilmesine rağmen, halen bekleyişlerini sürdüren taşeron işçilerin sorunlarını Meclis Gene Kurulu´nda gündeme getirdi. Gürer, ?Taşeronlardan memur işi yapanlar memur kadr

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kamu Taşeron İşçileri Platformu Başkanı Halit Önük ve 30 ilin temsilcileriyle görüşme yaptığını belirterek, ?taşeron işçileri imtiyazlı şirket ve devletin kendi kuracağı şirket modeline karşı olduklarını belirtiyor. Kamuda çalışan taşeron işçilerine verilen kadro sözünün karşılığı olarak, memur işini yapanların memur kadrolarına, işçilik işi yapanların işçi kadrolarına geçişi yapılmalıdır. İmtiyazlı şirket, devletin kendi kuracak olduğu şirket modeline ve özel sözleşmeli personel statüsüne kesinlikle karşıyız. Bu zamana kadar şirketlerin taşeronu olduk, bundan sonra devletin taşeronu olmak istemiyoruz, diyorlar? şeklinde konuştu.

Taşeron işçilerin mevcut maaşlarına taşeron şirketlerine verilen kâr payını ekleyip daimî kadroya geçirmeleri gerektiğini anlatan Ömer Fethi Gürer, ? Bu sayede hem devlet ekstradan bir yük yememiş olacak hem de kamuda iş barışı sağlanmış olacaktır. Taşeron işçiler kadroya alınırken belediyeler, il özel idareleri ve personel çalıştırmasına dayalı olmayan ihaleler kapsamında çalışan işçilerde bu kapsama dâhil edilmelidir? diye konuştu
TAŞERON KADRO BEKLERKEN ÇIKIŞMI VAR

CHP Niğde Milletvekili v KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, taşeron platformu, Türkiye genelinde Sosyal Güvenlik Kurulunda çalışmakta olan taşeron işçilerden 760 kişi yılsonu itibarıyla ihalelerinin yenilenmeyecek olmasından ötürü işten çıkarılacağı duyumunu aldık. Bir yandan ´Yılsonuna kadar taşeron işçileri kadroya alacağız.´ diyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanının kurumda bu işçilerin işten çıkarılacak olmasının anlamını açıklaması gerekir. Şayet, işten çıkarma haberi doğruysa acilen Sayın Bakan bu konuya el atmalı, ileride yaşanabilecek olan mağduriyetin önüne geçilmelidir? demektedir.

Taşeron işçilerin mevcut statüleri korunarak adları değiştirilip bir kılıf uydurularak yapılacak değişikliği kabul etmediklerini ifade eden Ömer Fethi Gürer, ? Eşit işe eşit ücret istiyorlar ve ayrıca kendilerine kadro verilmesini talep ediyorlar? dedi.

GEÇİCİ İŞÇİLERE MAAŞLARI ÖDENMİYOR


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu´nda konuşmasında Karayolları ve şeker fabrikalarında çalışan geçici işçilerin sorunlarını da gündeme getirdi. Gürer, ?Karayollarında ve şeker fabrikalarında çalışan geçici işçiler var. Bu işçiler yıllardan beri buralarda kendileri çalışıyorlar, ne yazık ki kadroları verilmedi. Son aldığım bilgiye göre, Niğde´de kara yollarında çalışan işçiler iki aydır yalnızca yarım maaş alarak çalıştırılıyorlar. Kendileri bunun nedenini sorduğunda, ödeneğin olmadığı, bu nedenle maaşlarının verilmediği belirtiliyor. Keza, aynı durum Niğde Spor Salonu´nda çalışan işçiler için de geçerli. Öyle olunca, Türkiye genelinde taşeronda çalışan bir kısım işçinin de şu anda maaşlarını alamaz durumda oldukları ortaya çıkıyor. Bu durumu da Hükûmetin dikkatine sunuyorum? dedi.


BEKÇİLER ATANMAYAN ÖĞRETMEN VE SAĞLIKÇILAR

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuşmasında  bekçiler, atanamayan öğretmen ve sağlıkçıların sorununa değindi. Gürer ??Emniyetteki bekçiler özlük haklarının iyileştirilmesini, bu anlamda yasal düzenleme yapılmasını bekliyorlar. Keza, atanamayan öğretmenler yıllardır atama bekliyorlar, kendilerine verilen sözler ne yazık ki çözüme yönelik değil. 100 bin öğretmen açığına rağmen, 300 bin civarında atama bekleyen öğretmenden gelecek yılda 20 bin kişi alınacağını Bakan açıklıyor ve bunların da mağduriyeti sürekli hâle geldi. Keza, atanamayan sağlıkçılar var, ayrıca atandıkları hâlde güvenlik soruşturması bitmeyen sağlıkçılar var, ayrıca "Ek kadro vereceğiz." diye söz verilen sağlıkçılar var? Sorunları çözülmelidir ?dedi.(CO)

 

ÇİFTÇİLERDE DERTLİ

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer çiftçilerin sorunlarına da değindi ve şöyle dedi: ?Geçtiğimiz günlerde Altunhisar ilçesinde bir çiftçi kardeşim dedi ki: "Meclis´te benim adımı da söyle Halil Baldır diye. Buğday ektim, para etmedi; hayvan aldım, ithal et çıkardılar, çiftçiyi bitirdiler. Bankalara borçlarımızı ödeyemediğimizden hacizden kurtulamıyoruz. Hükûmet bu konularda ne yaptığını bilmiyor. Ne olur bizim sesimiz olun, bunları dile getirin". Ben tüm çalışan kesimlerin, esnafların, çiftçilerin sorunlarına Hükûmetin kulak vermesini diliyorum? dedi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false