Gürer:
SİYASET 15.12.2019 10:31:00 522 0

Gürer: "Öğretmenlikte taşeron sisteme gidiş hızlandı"

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Öğrenci affı ile Kredi ve Yurtlar Kurumuna borcu olan öğrencilerin borçlarının ötelenmesi için TBMM’ye sunmuş olduğu Kanun Tekliflerinin Meclis’te bir an önce görüşülmesini istedi

Öğrenci Affı Çıkarılmalı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Öğrenci affı ile Kredi ve Yurtlar Kurumuna borcu olan öğrencilerin borçlarının ötelenmesi için TBMM’ye sunmuş olduğu Kanun Tekliflerinin Meclis’te bir an önce görüşülmesini istedi. Gürer, “Yıllardır sözleşmeli olarak görev yapan öğretmenlerimiz kadrolu olmak istiyor. Bu öğretmenlerimiz çok düşük ücretlerle çalışıyorlar. Bu durum eğitim sistemimizi bozuyor. Taşeron öğretmen sistemine doğru gidiş var” dedi.

“ÖĞRENCİ AFFI BİRAN ÖNCE ÇIKMALI”

Öğrenci affıyla ilgili vermiş olduğu Kanun Teklifinin TBMM’de beklediğini ve bir an önce yasalaşması gerektiğini belirten CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Öğrenci affı bir kez daha çıkmalı. Milli Eğitim Bakanına Sormuş olduğum soruya verdiği yanıtta ‘Bine yakın okuldan uzaklaştırılan gencimiz var” demişti. Ancak üniversitelerde eğitimini bırakmak zorunda kalan çok sayıda öğrencide var. Öğrencilerle görüştüğümde, maddi imkânsızlıklar nedeniyle okulunu bırakmak zorunda kalanların yeniden okuma isteklerini saptadım. Bunların tümüne bir kez daha şans tanınmalı. TBMM, öğrenci affının çıkmasına vesile olmalıdır. Ayrıca Meclis Araştırma Önergesiyle de konuyu gündeme taşıdım. Yüksek Öğrenim Kurumlarında hazırlık dahil önlisans, lisans tamamlama, lisansüstü öğrenim gören  öğrencilerin bu aftan yararlanmasını sağlayacak kanun teklifimizin  değerlendirilmesi bu bağlamda beklentileri olanlar için önemli bir umut olacaktır ” dedi.

“MEZUNLARIN KYK’YA OLAN BORÇLARI DA ERTELENMELİ”

Üniversite mezunlarının KYK’na olan borçlarının işe başladıktan sonra 3 yıl ertelenmesi ve işsiz kalmaları durumunda yine ertelenmesi için vermiş olduğu Kanun Teklifini hatırlatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Gençlik ve Spor Bakanlığı verilerine göre, 2018 yılı itibariyle 403 bin 12 öğrenci burs alıyor. Öğrenim kredisi alıp mezun olan ve kredi borcunu ödemeye başlayacak öğrenci sayısı 350 bin. Son 10 yılda öğrenim kredisi borcu olan 5 milyon öğrenciden borçlarını ödeyemeyen 280 bin borçlu öğrenci Hazine ve Maliye bakanlığına bildirilmiş. Bunun yanında işe başlayanlardan kredi borcu alınıyor. Bunun için de kanun teklifi verdik. Çünkü 2 milyon üniversite öğrencisi işsiz. Üniversite öğrencileri işe düşük ücretle başlatılıyor. En azından kendilerini toparlama süreci olsun. Kredi borçları 3 yıl sonrasına ötelensin. Geçim şartları ortada” dedi.

“ÖĞRETMENLİKTE TAŞERON SİSTEME DOĞRU GİDİŞ VAR!”

Milli Eğitim Bakanlığının giderek daha sorunlu bir hale geldiğini ve artık taşeron öğretmenliğe doğru bir gidişin olduğunu ifade eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Öğretmen odasına girdiğiniz zaman kadrolu, vekil, sözleşmeli, ders başı ücret alan öğretmenler şeklinde  tanımlar var. Bütün öğretmenler kadrolu olmalıdır. Türkiye genelinde 920 bin 524 öğretmen görev yapıyor ve 100 bine yakın öğretmen açığı bulunuyor. Atama bekleyen öğretmenlerimiz mevcut. Bunların bin an önce atanması sağlanmalıdır. Milli Eğitim Bakanlığında 10 yıl üzerinde görev yapmış, eğitim fakültesi mezunu ve formasyon alan sözleşmeli öğretmenlerimizin kadro beklentisi bir türlü gerçekleşmiyor. Sözleşmeli öğretmenlerden 5 bin alım yapıldı. Milli Eğitim Bakanına sözleşmeli öğretmen alımı olup olmayacağına ilişkin yönelttiğim soru önergesinde verdiği yanıtta ‘alınmayacak’ diyor. Ama bu konuda yoğun bir beklenti var. Yıllardır sözleşmeli olarak görev yapan öğretmenlerimiz kadrolu olmak istiyor. Bu öğretmenlerimiz çok düşük ücretlerle çalışıyorlar. Bu durum eğitim sistemimizi bozuyor. Taşeron öğretmen sistemine doğru gidiş var” dedi.

“REHABİLİTASYON ÇALIŞANLARI KADROYA ALINSIN”

Rehabilitasyon merkezlerinde çalışanların sorunlarına da dikkat çeken CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Rehabilitasyon merkezlerinde çalışanlar, 657’ye tabi öğretmenlerin yaptığı işi yapıyorlar ve yasal sorumlulukları 657’de olduğu gibi ama ücrette ve meslek tanımında öğretmen sayılmıyorlar. Bu çalışanların tanımda mesleki kimliklerinin verilmemesi büyük bir eksiklik. Rehabilitasyon merkezlerinde çalışanlar için de mutlaka yaptıkları görevin karşılığı verilip, kadrolu öğretmen olmaları sağlanmalıdır” dedi.

“‘BEN ÇALIŞIRIM’ DİYEN BÜTÜN ENGELLİLERE KADRO VERİLMELİ”

Kamuda % 3 olan engelli oranının % 6’ya çıkarılması için Kanun Teklifi verdiğini ve çalışabilir bir engellinin asla işsiz bırakılmaması gerektiğini ifade eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “10 bin üniversite mezunu engelli işsiz, engellilerin bu anlamda kamuya atanması sağlanmalıdır. Ticaret Bakanına sorduğumda 7 bin küsur boş kadro var dedi. Ayrıca ilginç ve dikkat çeken bir olay daha var. Üç Bakanlıktan gelen cevap neticesine çok sayıda üst yöneticinin vekâleten görev yaptığını öğrendik. Burada engellilerle ilgili sağlanacak çalışma koşullarının yaratılması onların yaşamında daha kendilerini iyi hissetmelerini sağlayacaktır. Bu anlamda atama bekleyen engelli öğretmenlerimizin bir an önce ataması yapılmalıdır. Ayrıca vermiş olduğumuz Kanun Teklifi doğrultusunda Kamuda % 3 olan oran % 6’ya çıkarılmalı ve ben çalışırım diyen bütün engellilere iş sağlanmalıdır” dedi.(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli