GÜRER; ÖĞRENCİ, EHLİYET, ESNAF VE ADLİ SİCİL AFFI İSTEDİ
SİYASET 24.06.2020 22:03:00 656 0

GÜRER; ÖĞRENCİ, EHLİYET, ESNAF VE ADLİ SİCİL AFFI İSTEDİ

CHP'li Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada öğrenci affı, sürücü belgesi affı, esnaf sicil affı ve adli sicil affı çıkarılması için AKP iktidarına çağrıda bulundu. Gürer, milyonlarca yurttaşı ilgilendiren bu sorunlar için iktidarı duyarlı olma

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda söz olarak, af beklentisi içinde olan milyonlarca vatandaşın talebini TBMM gündemine taşıdı. 

İKTİDARA ÇAĞRI

Konuşmasına, “İktidara çağrımdır” diye başlayan Gürer, “Öğrenci affı, ehliyet affı, esnaf sicil affı, adli sicil affı milyonlarca kişinin beklentisidir” dedi. 

ÖĞRENCİLER EĞİTİM HAKKINDAN MAHRUM EDİLMEMELİ

Yükseköğretim kurumlarında çeşitli nedenlerle ilişikleri kesilen öğrencilerin eğitim hakkından mahrum bırakıldıklarını ifade eden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bu öğrencilere bir kez daha şans verilerek öğrenci affının çıkarılması gerektiğini belirtti. 

CANA KASTETMEYENE EHLİYET AFFI GETİRİLMELİ 

Çok sayıda yurttaşın çeşitli nedenlerle sürücü belgelerine el konulduğunu ifade eden Gürer, “İnsan canına kastetmemiş, trafik kurallarına uymadığı için ehliyeti elinden alınanlara bir daha tekrarlamamak üzere ehliyet affı getirilmelidir” diye konuştu.

ESNAF KREDİ KULLANAMIYOR

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’na hitaben yaptığı konuşmasında, sicil affı bekleyen esnaf ve sanatkârların taleplerini de gündeme getirdi. Gürer, “Esnaf, sicil nedeniyle bankalardan kredi alabilmek için sorun yaşamaktadır. Esnaf sicil affı binlerce esnafın beklentisidir, çıkarılmalıdır” ifadelerini kullandı.

ADLİ SİCİL AFFI ÇIKARILMALI

Yurttaşların adli sicil affıyla ilgili taleplerine de değinen CHP Milletvekili Gürer, “ Sicili bozulanların yaşama uyumunu sağlamak için adli sicil affının da bir kez daha getirilmesi, onları yaşama bağlayacaktır” şeklinde konuştu.

KANUN TEKLİFLERİMİZ İÇİN İKTİDARDAN DUYARLILIK BEKLİYORUZ

Öğrenci affı, ehliyet affı, esnaf sicil affı, adli sicil affıyla ilgili kanun teklifleri verdiklerini de belirten CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “İktidarın bu konularda duyarlı olmasını, milyonlarca kişiyi ilgilendiren bu sorunlar için kanun tekliflerimize destek vermesini talep ediyorum” dedi. İnsanların beklentilerini Meclisin yerine getirmesini talep eden Gürer, toplumun farklı kesimlerinden milyonları ilgilendiren af düzenlemelerinin  bir an önce çıkarılmasını ve ciddi mağduriyetlerin ortadan kaldırılmasının faydalı olacağını belirtti.

 Gürer: “Emeklilerden sağlıkta katılım payı ve ilave ücret alınmamalıdır”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Emeklilerin sağlıkta ödediği katılım payı ve ilave ücretlerle oluşan mağduriyeti soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.  
Gürer’in sağlık hizmetlerinde katılım payı ve ilave ücret uygulamasının kaldırılması talebini içeren soru önergesini yanıtlayan Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, düşük gelirlilerin bu konudaki beklentilerine yeşil ışık yakmadı. Gürer, sağlıkta katılım payının kaldırılması için verdiği kanun teklifinin Meclis’te görüşülmesini de istedi.
 
KATKI PAYI VE İLAVE ÜCRET EMEKLİDEN ALINMASIN

Gürer, Bakan Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde Genel Sağlık Sigortası uygulamasının sigortalıların ve hak sahiplerinin sağlık hizmetlerine ulaşmasını sağladığını, ancak sağlık hizmetlerinden faydalanabilmek için hastaların ödemek zorunda oldukları katkı payı ve ilave ücretlerin, özellikle emekli, dul ve yetimler ile gelir düzeyi düşükler için ciddi mağduriyetler yaratıyor” dedi.

Gürer, “Gelir düzeyine bakılmaksızın uygulanan katkı payları ile ilave ücret alınması uygulamasının kaldırılması için herhangi bir çalışma yapılması planlanmakta mıdır?” şeklindeki soru önergesinin yanıtlanmasını istedi. 

BAKAN SELÇUK, 5510 SAYILI YASAYI İŞARET ETTİ

CHP Milletvekili Gürer’in önergesine yanıt veren Bakan Zehra Zümrüt Selçuk,  5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda katılım payının; sağlık hizmetlerinden yararlanabilmek için genel sağlık sigortalısı veya bakmakla yükümlü olduğu kişiler tarafından ödenecek tutarı ifade ettiğini belirterek, bu tutarların Kanunun 68 inci maddesi gereği alınmakta olduğunu vurguladı. 

Bakan Selçuk, “5510 sayılı Kanunun 69 uncu maddesinde ve Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde (SUT) katılım payı ve ilave ücret alınmayacak kişiler ve sağlık hizmetleri belirlenmiştir” açıklamasında bulundu. 

GÜRER: “EMEKLİLİKTE YAŞAM ZORLAŞTI”

Önerge sahibi CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise Bakan Selçuk’un, soru önergesine verdiği yanıt üzerinden yaptığı değerlendirmede, “ Sağlıkta katılım payı ve ilave ücret kaldırılması için CHP olarak kanun tekliflerimiz var. Emeklilikte sağlık sorunlarının yoğunlaştığı bir gerçektir. Emekli zor geçim etmektedir. Ücret düşüktür. Bakanlık çalışanların sorunlarına gereken destek ve ilgiyi göstermemektedir. Öyle anlaşılıyor ki, Bakanlık düşük maaş alan emekli, dul ve yetimlerin düşük gelirli sigortalıların bu konudaki taleplerine sıcak bakmıyor. Ancak, ülkemizde düşük maaşla evini geçindirmeye çalışan milyonlarca emekli katılım payı ve ilave ücret  nedeni ile sorun yaşamaktadır. Bu durumu görmezden gelmemelidir” dedi.

CHP Milletvekili Gürer, özellikle emeklilerin devlet hastanelerinde, özel hastanelerde, üniversite hastanelerinde ve araştırma hastanelerinde farklı miktarlarda katılım payı ödediğini, ilaç reçetelerinde ise aldıkları ilaçların sayısına ve fiyatlarına göre maaşlarında ciddi kesintiye uğradığını ifade etti. 

EMEKLİLERİN SESİNE KULAK VERİN

Sağlık hizmetlerinden yararlanan emekli, dul ve yetimler ile düşük ücretli çalışanların bu hizmetleri alırken ödedikleri katkı payı ve ilave ücretlerin  yarattığı mağduriyetlere dikkat çeken Gürer, “Bu konuda bir düzenleme yapılarak, düşük maaş alanlar ile emekli, dul ve yetimlerin ödediği katkı payı ve ilave ücret uygulamasına son verilmelidir. Kanun teklifimiz Meclis’te ele alınmalıdır” diye konuştu. 

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli