Gürer: ?Türkiye enerjide henüz güneşi göremedi..?
SİYASET 25.11.2018 11:50:23 154 0

Gürer: ?Türkiye enerjide henüz güneşi göremedi..?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer´in soru önergesini yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, güneş enerjisinden elektrik üretiminin, toplam elektrik üretimindeki payının yüzde 2.7 olduğunu açıkladı. Bakan Dönmez, güneş enerjisinin

GÜNEŞ ENERJİSİNİN YAYGINLAŞTIRILMASI İÇİN BAKANLIK NE YAPIYOR?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği yazılı soru önergesinde, ülkemizde güneş enerjisi kullanım oranının açıklanmasını istedi. Gürer, ayrıca ?Toplam enerji üretiminin yüzde kaçı güneş enerjisi tarafından sağlanmaktadır? Güneş enerjisinin yaygınlaşması adına bir çalışma yapılmakta mıdır?? şeklinde sorular yöneltti. 

GÜNEŞTEN ELEKTRİK ÜRETİMİ YÜZDE 2.7´DE KALDI 

Gürer´in önergesini yanıtlayan Bakan Fatih Dönmez, ?2018 yılı eylül ayı sonu itibariyle güneş kaynaklı elektrik üretimi, toplam elektrik üretimi içerisindeki payı %2,7´dir? açıklamasında bulundu. 

Dönmez, ?Milli Enerji ve Maden Politikaları çerçevesinde "Daha Çok Yerli ve Daha Çok Yenilenebilir" yaklaşımı kapsamında güneş enerjisinin yaygınlaştırılması çalışmalarının yürütüldüğünü, bu kapsamda yenilenebilir enerji kaynak alanları (YEKA) oluşturulduğunu belirterek, ? ülkemizde ilk ingot üretiminin gerçekleştirileceği 500 MWp/yıl kapasiteli güneş modülü fabrikasının temeli atılmış ve güneş enerjisinden daha etkin faydalanmak adına çatı uygulamalarının devreye alınması doğrultusunda 10 kW´a kadar santral kurma ve ihtiyaç fazlası elektriğin şebekeye satılmasında kolaylıklar sağlanmıştır?  dedi. 

KÖMÜR REZERVİ 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına yönelttiği bir diğer soru önergesinde ise ülkemizdeki yerli kömür üretimi ve kömürden elde edilen elektrik enerjisinin toplam elektrik enerjisine oranının açıklanmasını istedi. Gürer, ?Ülkemizde rezerv bulma ve yerli kömür üretimini destekleme amacıyla çalışma yapılması düşünülmekte midir? 2016, 2017 yıllarında kömür çıkarma, rezerv bulma ve kömür üretimini destekleme amacıyla ayrılan kaynak ne kadardır? OECD ülkelerinde elektrik üretiminde kömür kullanımı ile ülkemizdeki oranlar karşılaştırıldığında nasıl sonuçlar çıkmaktadır?? şeklinde sorular yöneltti. 

Bakan Fatih Dönmez ise "Milli Enerji ve Maden Politikası" doğrultusunda yerli kaynakların etkin ve verimli şekilde değerlendirilmesine yönelik yapıldığını belirterek, ?Yeni kaynakların bulunması ve bilinen sahaların geliştirilme çalışmaları yürütülmekte olup, maden rezervlerin tespitine yönelik ´Havadan Jeofizik Araştırmaları Projesi´ ve deniz altı rezervlerinin durumunu tespit etmek için ise sismik çalışmalar yürütmektedir? açıklamasında bulundu. 

KÖMÜRDEN ELEKTRİK ÜRETİMİ YÜZDE 32.8

Bakan Dönmez, ?Ülkemizde kömürden üretilen elektrik enerjisi miktarı, 2017 yılı toplam elektrik üretim miktarının yüzde 32.8´idir? dedi. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise ülkemizde güneş enerjisinden elektrik üretimi potansiyelinin, toplam tüketimi sağlayacak boyutta olduğunu belirterek, ?Ne yazık ki bu konuda yeterli çalışma ve yatırım yapılmadığı için ülkemiz güneş enerjisinden faydalanamamaktadır? diye konuştu. (Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,40% 0,03
  • EURO

    34,46% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2487,23% 0,18
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00
  • Salı 29.2 ° / 15.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.5 ° / 16.6 ° Güneşli
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli