Gürer Meclis´te diplomalı işsizleri sordu
SİYASET 26.12.2018 10:22:51 598 0

Gürer Meclis´te diplomalı işsizleri sordu

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, üniversite mezunu işsizlerin yaşadığı sorunu, Millî Eğitim Bakanlığına yönelttiği soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

Önergeyi yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yükseköğretim alanında istihdam odaklı politikaların oluşturulması için Yükseköğretim Programları Danışma Kurulunun kurulmasına karar verildiğini bildirdi. Bakan Selçuk, Kurulun bazı bakanlıklar ve TOBB´dan genel müdür seviyesinde görevlendirilecek 7 üyeden oluşacağını açıkladı. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye´nin kanayan yarası olan işsizlik sorunu ve özellikle üniversite mezunları arasında artan işsizliğe dikkat çekmek amacıyla, Millî Eğitim Bakanlığına soru önergesi yöneltti. Ömer Fethi Gürer, önergesinde, ?Üniversitelerin son beş yılda mezunlarının iş bulabilme durumları izlenerek gerekirse bu çerçevede yükseköğrenim programlarında değişikliğe gidilmesi sağlanmakta mıdır? Bu tür örnek çalışmalar var mıdır?? şeklindeki soruların yanıtlanmasını istedi. 

Gürer´in önergesine yanıt veren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ülkemizde üniversite mezunlarının istihdam imkânlarına ilişkin politikaların diğer kurum ve kuruluşların yetkisinde bulunduğu belirterek, Ülkemizin nitelikli insan gücüne ihtiyaç duyduğu kimi alanlarda zaman zaman kurum ve kuruluşlar ile istişareler yapıldığını ifade etti. 

Yükseköğretim alanında istihdam odaklı politikaların oluşturulması ve geliştirilmesi ile buna bağlı olarak yeni açılacak eğitim programları ve kontenjanlarının planlanmasına yönelik ?Yükseköğretim Programları Danışma Kurulu? kurulmasına karar verildiğini açıklayan Bakan Ziya Selçuk, geçtiğimiz yıl kabul edilen yasa kapsamında kurulan kurulda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğini temsilen en az genel müdür seviyesinde görevlendirilecek yedi üyenin yer alacağını açıkladı. 

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, kurula Yükseköğretim Kurulu Başkanının başkanlık edeceğini de sözlerine ekledi. 

1 MİLYON DİPLOMALI İŞSİZ VAR

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise ülkemizde işsizlik sorununun her geçen gün daha da arttığına dikkat çekti. Türkiye genelinde işsiz sayısının örtülü 6 milyonu aştığını vurgulayan Gürer, en az 1 milyon işsizin ise üniversite mezunlarından oluştuğunu kaydetti. 

KURUL NE ZAMAN FAALİYETE GEÇECEK?

Gürer, ?Sayın Bakan soru önergemize verdiği yanıtta, geçtiğimiz yıl haziran ayında çıkarılan bir kanun kapsamında oluşturulan kuruldan bahsediyor. Yanıttan anlaşıldığına göre aradan bir buçuk yıl geçmesine rağmen bu kurulun halen faaliyete geçmediği anlaşılıyor. Üniversite mezunu işsizliğin önlenebilmesi için kurul oluşturmak sorunu çözecek gibi görünmüyor. Öncelikle üretime dayalı politikaların oluşturulması gerekiyor? diye konuştu. (CO)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli