Gürer: ?İcra dairelerinde dosyalar kabarıyor.?
SİYASET 20.01.2019 14:12:17 316 0

Gürer: ?İcra dairelerinde dosyalar kabarıyor.?

Bir günde Niğde Merkeze bağlı Yeşilgölcük Kasabası ve Bağlama kasabasını ziyaret eden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Ülke ve yerel sorunları her zaman gündeme getirdiğini belirten Gürer, Endüstri 4.0 ile robo

Kahvehanelerde konuşma yapan Ömer Fethi Gürer, işsizliğin artığı ve sorunların katladığını belirterek, ?Tek adam rejimi ülkeyi ekonomik krize sürükledi .İcralık olanlar arttı, icra dairelerinde dosyalar kabardı, sanayici konkordato ilan ediyor, yokluk yoksulluk ile mağdur milyonlar var? dedi.

Gürer, Emeklilikte yaşa takılanlar, tarım ve hayvancılıkta yaşanan sorunlar, atanamayan öğretmenler, hakları verilmeyen taşeron işçiler, sağlıkta atama bekleyenlerle  ilgili çalışmalarını anlattı. Kentteki sorunun köylere kasabalara yansıdığını söyleyen Gürer, ?Sorun yaşayanlar ya akrabanız ya yakınınız, o nedenle sıkıntı her yerde yaşanıyor ama sorunları duymayan bir yönetim anlayışı  ile ülke yönetiliyor? diye konuştu.

Gürer, TBMM´nin yasama faaliyetlerine ara vermesinin ardından soluğu Niğde´de aldı. Sabahın erken saatlerinde Niğde Merkeze bağlı Yeşilgölcük Kasabasında esnaf ve vatandaşları ziyaret eden Gürer, ekonomik darboğazın aşılmasının yolunun tarım ve hayvancıkta sanayileşmekten geçtiğini anlattı. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Yeşilgölcük Belediye Başkanı Ramazan Tuncay, CHP Niğde Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı ve kalabalık parti heyetiyle yaptığı ziyaretlerinde yaptığı konuşmasında şunları söyledi: ?Tarım ve hayvancılığı geliştirip onun da sanayisini kurarsak o zaman bu ülke kalkınır. Yoksa geleceğimiz karanlık. Sanayide dördüncü aşamaya gelindi. Endüstri 4.0 şeklinde adlandırılıyor. Ben her geldiğimde bunun önemine değiniyorum. Artık geleceğin sanayisinde bir fabrikada bin kişinin yaptığı işi yüz tane robot yapıyor. Fabrikaların robotlaşmasıyla iş imkanları daha da daralacak. Geriye iki yol kalacak. Birincisi; turizm ikincisi tarım ve hayvancılık. Tarım ve hayvancılıkta köylüye doğru yaklaşıp desteği sağlayamaz isek geleceğimiz olmaz? dedi.

?ÜRETMEK TEK BAŞINA YETERLİ DEĞİL,  PAZARLAMAYI DOĞRU YAPMAMIZ LAZIM?

Tarım ve hayvancılıkta doğru adımların atılmasının yanında pazarlama tekniğinin de geliştirilmesi gerektiğini belirten CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ithal peynirin yerine yerli peynirin alınması gerektiğini, bunun da tarım ve hayvancılığa dayalı sanayileşmenin yanında doğru pazarlama tekniği ile olabileceğini belirtti. Gürer konuşmasında, ?Dünyaya bölgemizin yapısına uygun elde edilen Ürenleri satıp, ülkemizin, bölgemizin kalkınmasını sağlayabiliriz. Bunun da yolu tarım ve hayvancılıktan geçiyor. ABD gibi ülkeler ürettiğini her ülkeye satmak için her yolu deniyor. Şeker pancarını ülkemizde ektirmeyip, kendi şirketleri  aracılığıyla dünya şeker piyasasını ele geçirmeye çalışıyor. Doğal yollardan elde edilen sağlıklı şekerlerin yerini Avrupa´da kısıtlanan ve zararlı olduğu ispatlanan  NBŞ  aldı ve çatır çatır piyasaya sunuyorlar ve biz de bunun gönüllü taliplisiyiz. Bunu da pazarlama tekniği ile yapıyorlar. Her zaman söylüyorum, şeker pancarı stratejin bir ürün.  Ama şeker fabrikalarını  özelleştirip çiftçiyi mağdur ettiler. Fire, verim, kota sorunu ile boğuşan çiftçi, ?pancar ekmem? diyor. Pancar ekilmezse piyasa NBŞ´ye kalır..  İktidar bunun yolunu açtı. Yerli şekerin yerini, ithal, sağlığa zararlı NBŞalacak? dedi.

?36 MİLYON MERA ALANI 11 MİLYONA DÜŞTÜ, YEM FİYATLARI  CEP YAKIYOR?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, mera alanlarının azalması nedeniyle hayvancılığın büyük darbe yediğini, yem fiyatlarının her geçen yıl arttığını bunun yanında da  besicinin  ürünlerinin para etmediğini belirtti. Gürer konuşmasında: ?Türkiye´de cevizinden, bademine, buğdayından, arpasına, mercimeğinden, maruluna ithal ediliyor. Bizim tarım arazilerimiz neden yok oluyor? Cumhuriyet kurulduğu zaman 34 milyon hektar mera alanımız varmış. Şimdi bu rakamı 11 milyon hektara kadar düşürmüşüz. Yanlış tarım politikalarıyla hayvancılığı, besiciliği yalnızca 12 kapalı alanda yapmaya mecbur kılmışız. Çünkü mera alanlarımız yok olmuş. Hayvanlar iyi beslenemiyor. Bunun yanında da sürekli yem verilmek zorunda ama yem fiyatları da artmaya devam ediyor. Mera alanlarımız yeterli iken mayıs ayı ile eylül ayları arasında yem parası verilmezdi. Ama yok edilen mera alanlarının bedelini şimdi ödüyoruz. Süt sudan ucuz. O da para etmiyor. Tarım ve hayvancılık olmayınca köylerimiz boşalıyor. İnsanlarımız göç etmek zorunda kalıyorlar ama göç ettikleri yerde de iş bulamıyorlar? dedi. 

CHP Niğde Milletvekili Gürer,  İşsizlik ve ekonomik krizin insanları umutsuzluğa ittiğini belirtti. 

?MAZOT 6 LİRAYI GEÇTİ?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tarımın gelişmesi için yapılan teşviklerin yetersizliğinin yanında teknik ekipmanların da mazot fiyatlarında olduğu gibi artış gösterdiğini söyledi.

 (Öİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli