Gürer: Esnaf krediyle ayakta duruyor
SİYASET 1.01.2019 11:35:29 233 0

Gürer: Esnaf krediyle ayakta duruyor

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kredi kullanan esnafın durumunu soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı. Önergeyi yanıtlayan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, esnafın geçen yıl kullandığı 13 milyar tutarındaki kredi miktarının bu yıl 16 milyara yüksel

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, esnaf ve sanatkârlar kredi ve kefalet kooperatifleri aracılığıyla kredi kullanan esnafların durumunu, Ticaret Bakanlığına yönelttiği soru önergesiyle Meclis gündemine getirdi. Gürer, önergesinde, ?Esnaf Kredi Kooperatifleri halen esnaflara kredi vermekte midir? Ağustos ve Eylül 2018 aylarında kaç esnafa kredi verilmiştir? Toplam kredi tutarı nedir? Aynı dönemlerde 2017 yılında verilen kredi tutarı nedir? Halen kredi talebinde bulunup kredi bekleyen esnaf sayısı kaçtır?? şeklindeki soruların yanıtlanmasını istedi. 

Ömer Fethi Gürer´in önergesini yanıtlayan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, esnaf ve sanatkârlara ESKKK kefaletiyle Halk bankasından Hazine Faiz Destekli Kredi kullandırılmasına devam edildiğini belirtti. 

2018 yılının ağustos ayında 14.242, Eylül ayında ise 14.654 esnaf ve sanatkâra Halk bankasınca ESKKK kefaletiyle Hazine Faiz destekli kredi kullandırıldığını açıklayan Bakan Ruhsar Pekcan, ?2017 yılı içerisinde kullandırılan kredi miktarı 13 milyar TL iken; 2018 yılında kullandırılan yeni kredi miktarı ise 16 milyar TL´ye ulaşmıştır? dedi. 

Bakan Pekcan, ?ESKKK´ların kefalet limitleri dâhilinde başvuru yapan esnaf ve sanatkârlara Türkiye Halk Bankası A.Ş. tarafından kredi kullandırımı devam etmekte olup, esnaf ve sanatkârımız aynı faiz destekli kredilerden ESKKK kefaleti olmadan doğrudan Halk bankasına başvuru yaparak da yararlanmaktadırlar? açıklamasında bulundu. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise esnaf ve sanatkârların artan enflasyon ve döviz kurlarındaki dalgalanmanın yanı sıra, yüksek kira ve vergi oranları nedeniyle iş yapamaz duruma geldiğini söyledi.  Gürer,  ?Esnaf kredi ödemede yaşadığı sorunların yanında vergi ve prim ödemede de ciddi mağduriyet yaşıyor. AVM baskılaması ile tükenen mahalle esnafından sonra her alanda esnaf ciddi sorunlarla mücadele ediyor. Şüphesiz bunun nedeni ekonomik kriz. Piyasada para dönmüyor. Alım gücü daralması esnafı iş yapamaz hale getirdi, Çok yerde iş yerleri kapanıyor. Esnafın sorunlarına kalıcı ve köklü çözüm getirilmelidir? dedi. Gürer esnaf ve sanatkârın krediyle ayakta durmaya çalıştığını da sözlerine ekledi. (Öİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,40% 0,03
  • EURO

    34,46% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2487,23% 0,18
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00
  • Salı 29.2 ° / 15.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.5 ° / 16.6 ° Güneşli
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli