Gürer:
SİYASET 28.11.2017 12:38:54 393 0

Gürer: " Erken evliliği aşmanın yolu eğitimdir"

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer erken yaşta evliliklere dikkat çekmek amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya´ya soru önergesi yöneltti.

Ömer Fethi Gürer´in önergesini yanıtlayan Bakan Kaya, erken yaşta evliliklerin engellenmesi amacıyla 8 ilde 36 eğitim semineri verdiklerini ve bu yolla 2 bin 550 kişiyi bilgilendirdiklerini açıkladı.

ERKEN YAŞTA EVLİLİK  SORUNU EĞİTİMLE ÇÖZÜLEBİLİR Mİ?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, önergesinde "Erken evliliklerin önlenmesi için aileye yönelik eğitim hizmeti verilmekte midir? Hangi illerde kaç kişiye bu eğitim verilmiştir? Eğitimin etkisi ile erken yaşta evliliklerin azaldığı söylenebilir mi? Niğde İlinde bu bağlamda verilen eğitim var mıdır? Varsa katılımcı sayısı kaç olmuştur? Ülkemizde erken yaşta evlilikte illere göre ilk beşte hangi iller yer almaktadır?"

AİLE EĞİTİM PROGRAMI

Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, Erken yaşta evliliklerin engellenmesi amacıyla aile ve topluma yönelik koruyucu, eğitici, geliştirici faaliyetlerini hayata geçirdiklerini söyledi. Aile eğitimiyle ilgili temel ihtiyaçlar dikkate alınarak; eğitim, sağlık, hukuk, iktisat ve medya olmak üzere 5 farklı alanda "Aile Eğitim Programı" geliştirdiklerini anlatan Bakan Kaya, "Bakanlığımızca gerçekleştirilen eğitimler aracılığıyla erken yaşta evliliklerin önlenmesi amaçlanmaktadır. Bu doğrultuda, Aile Eğitim Programının Aile Hukuku modülünde; "İlk Tuğla Aile", "Küçük İnsanların Büyük Hakları: Çocuklar" üniteleri; Kişi Hakları modülünde; "Aile Hayatının Korunması", "Eğitim Hakkı" üniteleri ve Çocuk ve Ergen Sağlığı modülünde bulunan "Ergen Gebeliğinin Sakıncaları" ünitelerini kapsayan eğitimler verilmektedir" dedi.

 

551 BİN 443 KİŞİYE HALK EĞİTİMİ

Aile Eğitim Programı kapsamında bugüne kadar 9319 halk eğitimi ile 551.443 kişiye ulaşıldığını kaydeden Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, " Ayrıca Aile Eğitim Programı kapsamında; Ankara, Düzce, Edirne, Gaziantep, Kayseri, Kocaeli, Niğde ve Şanlıurfa illerinde "Erken Yaşta Evlilik" konulu 36 eğitim semineri ile 2550 kişiye ulaşılmıştır" açıklamasında bulundu. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatme Betül Sayan Kaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Ülkemizde resmi nikâh ile evlenme olaylarına ilişkin veriler İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü (NVİGM) Merkezi Nüfus İdaresi Sisteminden (MERNİS) elde edilmekte ve Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı (TÜİK) tarafından belirli dönemlerde yayımlanmaktadır" dedi.

GÜRER: "EĞİTİM ÖNEMLİ

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer ise erken yaşta evlilik konusunun önemli bir sorun olduğunu söyledi. Köy ve kasabalarda, özellikle taşımalı eğitimin  kız çocuklar için önemli sorun olduğunu vurgulayan. Gürer. Köyden başka yere okumaya çocuğunu göndermeyen ya kente göç ediyor ya kızını okutmuyor. Bu sürece çözüm üretilmeli. Erken evliliği aşmanın yolu eğitimdir. Aile ve  kız birlikte bu anlamda eğitim almalıdır. Sorun olan bölgelerde köyde daha çok aile için program yapışmalıdır, Eğitmenler ve uzmanların köy çalışmaları artırılmalıdır. Bu anlamda Televizyonlarda bakanlık ile işbirliği sağlanıp sorun aşacak programları daha yoğun işlemelidir. Çocuklar eğitimlerine devam etmek yerine çocuk yaşta evlendiriliyorlar." dedi.

KIZ ÇOCUKLARININ LİSE EĞİTİMİNE DEVAM EDEBİLECEĞİ OLANAKLAR SAĞLANMALI

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "Kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmesinin önüne geçebilmek için, ilkokul ve ortaokuldan sonra eğitimlerine devam edebileceği olanakların yaratılması gerektiğini de kaydederek ; " Bugün pek çok köy ve kasabamızda ortaokul ve lise yok. İlkokul olmayan köylerimiz var. Aile, kız çocuğunu şehir merkezine lise eğitimi için gönderse orada da yurt sorunu var. Eğitim bu sorunu aşmada en önemli yoldur" dedi.(CO)

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli