GÜRER, ENGELLİ İSTİHDAMI SORUNUNU MECLİS´E TAŞIDI
SİYASET 4.02.2018 14:35:28 289 0

GÜRER, ENGELLİ İSTİHDAMI SORUNUNU MECLİS´E TAŞIDI

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, istihdamı zorunlu engelli işçi kontenjanlarının, özel firmalarda doldurulmadığı gibi bazı kamu kurumunda da eksik kaldığının bilinen bir gerçek olduğunu söyledi.

    

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer´in soru önergesine yanıt veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, engelli işçi çalıştırma yükümlülüğüne uymayan işverenlere idari para cezası verildiğini açıkladı.  

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, önergesinde, ?2017 itibariyle kamu kurumlarında boş bulunan memur ve işçi engelli kadrolarına ilişkin veriler nedir? Bu kadrolara ne zaman atama yapılacaktır? Engelli atamalarında kanunu uygulamayan bürokratlar hakkında açılan bir soruşturma var mıdır? Bu kadrolara atama yapılmamasının siyasi sorumlusu ilgili bakanlar değil midir? Bu konuda hangi etkin ve kalıcı önlemler alınacaktır? Engelli kadrolarını boş bulundurduğu için ceza kesilen iş yerlerinin sayısı kaçtır? Ne kadar ceza kesilmiştir?? şeklinde sorular  yöneltti.  

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, engellilerin istihdamlarının artırılması amacıyla bu kişilerin niteliklerinin artırılması, girişimciliklerinin desteklenmesi ve istihdam edilmeleri yönünde faaliyetler yürütüldüğünü belirterek, ? Bu faaliyetlerin temel amacı engelli vatandaşlarımızın toplumsal entegrasyonlarına yardımcı olmak, çalışma hayatına katarak sosyalleşmelerini ve üretim sürecine katkı sunmalarını kolaylaştırmak ve engelli istihdamını artırmaktır? dedi.  

Türkiye İş Kurumunca, iş arayan engellilere iş ve meslek danışmanlığı hizmetleri verilerek mesleki eğitim programlarına yönlendirildiğini ya da durumlarına uygun işlere yerleştirilmeye çalışıldığını anlatan Bakan Sarıeroğlu, ? Engelli bireylerin işverenlerle daha rahat bir şekilde görüşebilmelerini sağlamak için il müdürlüğü ve hizmet merkezlerinde haftanın belirli günlerinde ?Engelli Toplu Görüşmeleri´ gerçekleştirilmektedir? diye konuştu.  

Bakan Serıeroğlu, ?4857 sayılı İş Kanununun 30´uncu maddesi gereğince istihdamı zorunlu engelli işçi kontenjanlarının takibi çalışma ve iş kurumu il müdürlükleri tarafından yapılmaktadır. Yapılan çalışmalara rağmen, engelli işçi çalıştırma yükümlülüğüne uymayan işveren veya işveren vekiline çalışma ve iş kurumu il müdürlüğünce aynı Kanunun 101 ´inci maddesine istinaden idari para cezası uygulanmaktadır? şeklinde açıklamalarda bulundu.  

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, istihdamı zorunlu engelli işçi kontenjanlarının, özel firmalarda doldurulmadığı gibi bazı kamu kurumunda da eksik kaldığının bilinen bir gerçek olduğunu belirterek, ?Sayın Bakan soru önergemize verdiği yanıtta, engelli işçi çalıştırma yükümlülüğüne uymayanlara para cezası verildiğini belirtmesine rağmen, bu konuyla ilgili denetim ve tespitlerin yeterli olmadığı ortadadır. Çalışan işçi sayısının belli bir oranında engelli çalıştırma zorunluluğu bulunan işyerleri tespit edilerek, bu işyerlerinde çalışan engelli sayıları ortaya konulup, eksik olanların ivedilikle tamamlanması için gerekli girişimlerde bulunulmalıdır? dedi.(VŞ)

 

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli