Gürer: ?Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunda gerçek çarptırılıyor.?
SİYASET 30.10.2018 11:36:39 158 0

Gürer: ?Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunda gerçek çarptırılıyor.?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ?Emeklilikte Yaşa Takılanlar´ın sorunlarının çözümünü istemeyenlerin gerçeği çarptırarak kamuoyunu yanılttıklarını söyledi.

Ömer Fethi Gürer, Emeklilikte Yaşa Takılanların sanki hak etmedikleri bir talepleri varmış gibi izlenim yaratıldığını belirterek; ?Bir kişi çalıştığı iş yerinde 25 yıl boyunca prim ödemiş, her ay devlete ?ben emekli olduğumda maaş olarak bana yapacağın ödeme için çalıştığım yıllar boyunca benden prim kes´ demiş, devlet maaşından her ay düzenli o primi kesmiş, gün ve prim süresi dolunca bu kez geriye dönük işletilen bir yasa  ile hakkını isteyen kişiye iktidar ?yok sen bu kadar prim ve emek vermişin ama ben 65 yaşına gelmeden senin bana verdiğin primin geriye dönüşünü yapmam´ diyor. Bu hakkaniyet mi? Yetmedi ?işten ayrıldıysan, yaş bekliyorsan seni SGK´dan da yararlandırmam´ diyor. Suriye´de bir dram yaşandı. Ülkemize gelen 3.5 milyon Suriyeliye iktidar SGK hakkı tanıdı. Sağlık ve ilaç bedelsiz. Mağdurlardı, yaptı ama ülkesinin prim ödemiş, emek vermiş insanına bu hak neden yok? 16 yıldır AKP iktidarda EYT için kesilen primler ne oldu? Nerde kullandı? Ne kadar faiz geliri elde edildi? EYT´ler olmayan bir şey talep  etmiyorlar sadece haklarını istiyorlar. Seçim öncesi vaat ettiler, şimdi oy alıp yan çiziyorlar siyasi ahlaka bu durum yakışmaz? dedi.

EMEKLİ MAAŞI DÜŞÜYOR

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Asgari ücretle çalışıp prim ve gün sayısını dolduranların emekli olduğunda 830 TL gibi bir maaş alacağını, açlık  ve yoksulluk sınırının çok altında kalan bu maaşın dahi emekliye çok görüldüğünü ifade ederek, intibak yasası çıkarılmayarak 2000 yılı sonrası emekli olanların ciddi bir mağduriyet yaşadığını her gün gelen zamlarla yaşamın çekilmez olduğunu belirtti. Gürer, AKP iktidarı döneminin yokluk, yoksulluk, zam, sınırlanan emekçi hakları ve yandaşa rant aktarma dönemi olduğunu da söyledi. 

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Ömer Fethi Gürer, AKP iktidarında çalışan kesimlerin sorunlarının hat safhaya ulaştığını  da belirtti.. Gürer, ?Tek adam rejimi, toplumun tüm kesimlerinin sorunlarıyla birlikte işçilerin sorunlarına da kulak tıkadı? dedi.

TAŞERON İŞÇİLERİN DURUMU NE OLACAK?

Ömer Fethi Gürer, Kamu kurum ve kuruluşlarında halen taşeron firmalarında çalışan işçilerin ve 4 aralık mağdurlarının yanı sıra, kamuda şoför kadrolarında görev yapan, hastanelerde bilgi işlem servislerinde çalışan, şeker fabrikaları, PTT, ÇAY-KUR, Orman, Ulaştırma, Tarım,  Karayolları ve Demiryolları ile bazı KİT´lerde çalışan taşeron işçilerin durumlarının belirsizliğini koruduğunu  ve kadro alamayıp taşeron çalışanı olarak kaldığını  söyledi.  

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, belediyelerin alt yüklenici firmalarında çalışırken, belediyeler tarafından oluşturulan şirketlere aktarılan işçilerin kadro beklentilerinin  karşısında bakanlık ne diyor, yeni bir düzenleme olacak mı? Güvenlik soruşturmasını aşamayanların durumu  ne olacak? Gibi sorularının da açıklanmasını da istedi. 

ÇALIŞMA HAYATINDAKİ SORUNLAR HAT SAFHAYA ULAŞTI 

Gürer, ?Taşeron iken kadro verilen işçiler, kurumlarında aynı işi yapmalarına rağmen önceden kadro alan işçilere göre düşük maaş alıyor. Emeklilikte yaşa takılanların beklentilerine yanıt verilmedi. Çocuk işçilik sorunu, mevsimlik işçi sorunu ne zaman çözülecek? Belediyelerde ve il özel idarelerinde 5 ay 29 gün çalışırken, çalışma süreleri 9 ay 29 güne çıkarılacağı açıklanan ancak henüz uygulamaya geçmeyen bu sistemle ilgili sorun ne zaman sonuçlandırılacak? Çırak ve stajyerlerin bu kapsamdaki çalışma süreleri emeklilik için uygulanacak mı? İşe girmeden doğum yapan kadın için doğum süresi sigortaya sayılacak mı? Ek 3600 gösterge kamuda uygulanacak mı? Tüm bu sorunlar yanıt ve çözüm beklerken, ilgili bakanlığın vurdumduymazlığı, sorunların çözümüyle ilgili beklentilerin de sonuçsuz kalacağını gösteriyor? ifadelerini kullandı. 

696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile sürekli işçi kadrosuna alınan ve 2020 yılına kadar Yüksek Hakem Kurulu sözleşmesine tabi tutulacak taşeron işçilerin 2019 yılında yapılacak toplu iş sözleşmesi görüşmelerine dâhil edilmesi gerektiğini kaydeden Gürer, AKP iktidarının, eşit işe eşit ücret e kadro vermesi gerektiğini vurguladı. 

Gürer, çalışanlara asgari ücret üzerinden maaş verilmesiyle ilgili uygulamayı sonlandırıp enflasyon farkının tüm çalışanlara eksiksiz olarak ödenmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.(Öİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli