GÜRER ?EMEKLİLERİN SORUNLARINA HÜKÜMET ÇÖZÜM ÜRETMİYOR?
SİYASET 7.12.2016 11:27:55 437 0

GÜRER ?EMEKLİLERİN SORUNLARINA HÜKÜMET ÇÖZÜM ÜRETMİYOR?

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer emeklilerin önemli geçim sorunu yaşadığını belirtti ve ?Emeklileri AKP hükümetleri yokluğa ve yoksulluğa mahkum etti. Emeklilere hükümet ile toplu sözleşme yapacak konumda düzenleme sağlanmalı? dedi.

CHP Niğde Milletvekili, KİT Komisyonu ve CHP Merkez Emek Bürosu Yürütme Kurulu üyesi Ömer Fethi Gürer 12 günde 16 ilde ziyaretlerde bulundu. Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay, Gaziantep, Kilis, Niğde, Aksaray, Kayseri, Sivas, Kırşehir,Yozgat, Karaman, Konya illerinde Emek Büroları oluşumunu sağlarken Kocaeli´nde sendika üyesi olduğu için işten çıkarılan derince ve Kandıra işçilerini ziyaret etti.

CHP Van heyeti ile de Van´a giden Gürer, illerde yaptığı konuşmalarda emeğin sorunlarını gündeme taşıdı. Örgütsüz toplumun sorunlarının derinleşeceğini ifade ederek örgütlenme özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması için emek bürolarının çalışmalarda bulunacağını belirtti. Emek bürolarının, işsizler, emekliler, kamu ve özel sektör çalışanları ile birlikte tüm emekçilerin güncel ekonomik ve sosyal sorunları araştırmak, gözlem ve kurumsal ilişkiler kurarak tespit etmek, sorunlara ikişkin parti politikaları doğrultusunda çözüm önerileri belirlemek, Cumhuriyet Halk Partisi´nin bu alanda ilgili politikalarının geliştirilmesine katkıda bulunmak amacı ile kurulduğunu belirtti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığında emek bürolarının tüm illerde kısa sürede örgütlenme çalışmalarını tamamlamış olacağını da ifade etti. Artan ekonomik sorunlar ile hızlanan işten çıkarmalarla emeğin sorunlarının da ağırlaştığına vurgu yaptı.

EMEKLİLER İÇİN UMUT YOK

Ömer Fethi Gürer şöyle konuştu: ?Ülkemizde üç ayrı emekli grubu var. Sosyal sigortalı, Bağ-Kur´lu, 657´ye tabi memurlar. 4A, 4B, 4C emekliler yaklaşık 11 milyon emekli var. Emeklilerin önemli bölümü yoksulluk hatta açlık sınırı altında yaşamaktadır. Bir kısmı ek iş yapmaktadır. Çalışmak zorunda kalandan devlet sosyal güvenlik destek primi kesmektedir. Emekli aylıklarında hesaplama yöntemleri değişiklikleri sürekli emekliler aleyhine sorunlar üretmektedir. Emekli maaş uygulamasında kurumlar arası farklar önemli sorundur. Emeklilere sözleşme hakkı tanınmalıdır. Emeklilerin yaşam kalitesi yükseltilmelidir. İntibak Yasasındaki haksızlık giderilmeli, emeklilerden ilaç katkı payı alınmamalıdır. Barınma, sağlık, beslenmeye yönelik sorunlar emeklilerin mağduriyetini giderecek biçimde düzenlenmelidir. Emeklilikte yaşa takılanların sorunlarına çözüm üretilmelidir. Emeklilerin promosyon beklentisi bir an önce emekli lehine sonlandırılmalıdır. Kamu emekliliği güçlendirilmelidir. Emekli maaşını eriten, emeklilik yaşını yükselten yaklaşımı ile hükümet emeklilere bakışını 14 yıldır çok kere göstermiştir. Bu kere olsun çözümü olası sorunlara el atmalıdır.?

Gürer işsizliğin 6 milyona dayandığında ifade ederek genç ve kadın işsizliğinde yükseliş oluştuğuna da dikkat çekti. Dört kişilik ailenin açlık sınırı rakamına denk gelen asgari ücretin de en az 1800 liraya çıkarılması gerektiğini ve varlıklı ile yoksul kesim arasında varlıklılar lehine farkın arttığını da söyledi.(CO)

 




Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli