Gürer: ?CHP, ranta değil, insana hizmet eder.?
SİYASET 5.03.2019 10:17:41 191 0

Gürer: ?CHP, ranta değil, insana hizmet eder.?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Altunhisar ve Bor ilçelerinde partisinin ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen seçim çalışmaları kapsamında toplantılara katıldı. Altunhisar Belediye Başkan Adayı Abdi Mercan ve Bor Belediye Başkan Adayı Şenol Beng

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kahvehane ve mahalle toplantılarında vatandaşlarla bir araya geldi. 31 Mart Yerel seçim çalışmaları kapsamında, partisinin Bor ilçesi ve Altunhisar ilçesinde düzenlenen programlarda konuşan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ülkede bir beka sorunu değil geçim sorunu olduğunu, genel seçim değil yerel seçime gidildiğini, yurttaşları ayrıştırıcı konuşmaların ülkenin yararına olmadığını, AKP sözcülerinin bölücü dil kullanmaktan vazgeçip 17 yıldır yönettikleri ülkede soğan kuyruklarına ülkeyi düşürmelerinin hesabını halka vermeleri gerektiğini söyledi.

Yıllarca CHP´li Belediye Başkanlarının yönettiği belediyelerin olduğu yerlerde huzur olduğunu söyleyen Gürer, ?Halkın sorununu çözen belediye başkanı var, yeşil alan var, kreş var, kadınlara destek var, halka karşı hesap verebilen her gün iktidar denetimine rağmen işini doğru yapan belediye başkanları var. AKP 17 yılda iş, aş kuyruğuna soktuğu insanımıza beceremedikleri yönetme yeteneksizliklerini görmesin diye sorumluluğunu saklamak için, yok göstermek için ?kuşa bak´ diyor, vatandaş kuşa değil cebine bakıyor. Cep boş, evde tencere kaynamaz olmuş. Cumhuriyet döneminin tüm fabrikaları, limanları satılmış, o paralar da çarçur edilmiş, işçi, esnaf, çiftçi, emekli mağdur edilmiş, her gün zam üstüne zam, Mazot, benzin 6 lirayı geçmiş. Elektrik bir yılda % 40 zamlanmış, Marulun tanesi altı lira olmuş. Ülkeyi yöneten iktidar iktidarını korumak için beka sorunundan söz ediyor. Beka ülkeyi bu hale getirenlerin koltuklarını korumak için ürettikleri bir durumdur. Ortada beka sorunu değil ülkeyi yönetemeyenlerin koltuğunu kurtarma sorunu var? dedi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, CHP´ye sürekli iftiralar atıldığına da dikkat çekerek, ?CHP bu ülkenin, Cumhuriyetin kurucu partisidir. Bizim tek düşüncemiz ülkemizin birliği, kardeşliği.. Herkesin yatağa tok girebilmesi mücadelesidir? dedi.

Gürer, CHP´nin ?Önce insan? odaklı bir siyasi parti olduğuna da dikkat çekerek, ?Seçtiğiniz belediye başkanının kafası neye çalışmalı?  Ona bakmalı. Kendisini, yandaşlarını zengin etmeye çalışıyorsa, yaşadığınız mahalleler, kentiniz sorunlu olur. Bizin felsefemizde rant yok, biz ranta değil, insanın sorunlarına çözümler üretiriz. Daha yaşanabilir alanların oluşması için çalışırız. İnsana, doğaya yaşama sahip çıkarız? diye konuştu. 

Gürer, tarım politikalarının 17 yıldır yanlış uygulamaları ile gıdada dışa bağımlı hale geldiğimize de dikkat çekerek yeniden kırsala sahip çıkıp aile tipi işletmeler ile tarım ve hayvancılığın da geliştirilmesi gerektiğini de konuşmalarında dile getirdi.

BAŞKAN ADAYLARI: SORUNLARI ÇÖZMEYE TALİBİZ

Altunhisar Belediye Başkan adayı Abdi Mercan konuşmalarında Altunhisar´ın sahipsizliğine son vererek halkın hakkı olan hizmetlerin ilçeye getirileceğini söyledi.

Bor Belediye Başkan Adayı Şenol Bengü ise su sorunundan, çevre temizliğine, sosyal alanların yetersizliğinden, dinlenme banklarına kadar pek çok eksiği olan TOKİ Bölgesinin sorunlarının özel çalışmalarla kısa sürede çözülebileceğini belirtti. Başkan adayları ilçelerin sorunlarını bildiklerini çözüm için projelerinin de hazır olduğunu ifade ettiler.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer ayrıca Altunhisar ilçesi Ulukışla köyünü de ziyaret etti. Altunhisar ziyaretlerinde CHP ilçe Başkanı Sedat Kayan ve Belediye Başkan Adayı Abdi Mercan katılırken Bor ziyaretinde CHP Bor İlçe Başkanı Erdal Gevrekçi, Bor Belediye Başkan Adayı Şenol Bengü ve uzun yıllar ilçe başkanı olarak görev yapan Akif Üstün ile belediye meclis üyesi adayları da katıldı. (Öİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı