Gürer:
SİYASET 7.02.2018 10:16:54 287 0

Gürer: "CHP iktidarı Türkiye için büyük bir ihtiyaçtır"

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, partisinin 36. Olağan Kurultayı´yla ilgili değerlendirme yaptı. İç ve dış politikadan, ekonomiye, tarım ve hayvancılıktan işsizliğe kadar pek çok konuda AKP hükümetlerini eleştiren Ömer Fethi Gürer, 2019 seçimler

 

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen ve Kemal Kılıçdaroğlu´nun yeniden gelen başkan seçildiği 36. Olağan Kurultay´da Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu´na (BYKP) genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından aday gösterildiğini hatırlattı. BYKP adaylığının kendisi için de sürpriz olduğunu belirten Ömer Fethi Gürer, "Sayın genel başkanım 2 yıllık Meclis çalışmalarımı değerlendirerek beni de  aday göstermesi dahi büyük bir onurdur" dedi 558 delegenin oyunu almasını da bilerek verilen bu oylarda yaptığım çalışmalar için önemli bir destek olmuştur" diye konuştu  

CHP´li 130 milletvekilinden 100´ünün oyunu aldığına dikkat çeken Ömer Fethi Gürer, "Onların takdiriyle de mutlu oldum. Sosyal demokrasinin içinde 35 yılını geçiren ve bunu kendime görev bilen bir birey olarak partime hizmete devam edeceğim" diye konuştu.  

5 KİTAP 7 BİN MAKALE  

Milletvekili seçildiği 1 Kasım 2015 tarihinden bu yana 3 bin 641 soru önergesi verdiğini, 161 meclis araştırması istediğini, 389 konuşma yaptığını ve 85 kanun teklifi verdiğini belirten Ömer Fethi Gürer, bugüne kadar 5 kitap çıkardığını ve 7 bine yakın da makalesinin bulunduğunu ifade etti.  

YAPISAL DÜZENLEMELER GEREKLİ 

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, CHP´nin yapısal  durumun gözden geçirilmesi gerektiğine de işaret ederek, "Örneğin partinin kuruluş yıldönümüne eylemlerine gelmeyen kişi partiye niye üyedir? Bir ilçede 5 bin üyemiz var ama bakıyorsunuz salonda 150 kişi var. Ben değil biz mantığında olmalıyız. Partimize hakkaniyet adalet duygularıyla.  Değerlendirme yapacak bilgilendirmeleri sağlayacak düzenlemeleri artırmalıyız. Siyaset bilgiye dayalı  ve halk için hizmeti her alanda yaygınlaştıracak düzeye taşınmalıdır. Akrabalarını arkadaşlarını onu bunu yazarak yapılan delege seçimleriyle oluşacak sonuçlar partiyi iktidara taşımıyor.  Fayda da sağlamıyor. Siyasetin tüm partiler için tıkanmış durumda olduğunu da bir gerçek bunu aşmanın yolu siyaseti kurumsal kimliğe erdirip Özgür birey anlayışı ile parti üyesinin bilerek inanarak ideolojisini sahiplenerek partili olup karar merciinde  vereceği kararda hakkaniyet öne çıkararak değerlendirme sağlaması ile olacaktır " şeklinde konuştu. 

Siyasi Partiler Yasasının de mutlaka değişmesi gerektiğine vurgu yapan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "Seçimler ve sendikalar kanunun da değişmesi gerekiyor. Üyelik koşulları işlevleri delege sistemi tümden yeniden düzenlenmeli, mahallede üyeden başlayarak  her kademe seçim ilçe seçim kurulu denetiminde yapılmalı. Özünde ülkemizde örgütlenme sorunu yalnız siyasi partilerde değil  Dernekler, vakıflar var ama üye sayıları çok düşük. 15 milyon SGK(ya kayıtlı kişi var ama grevli toplu sözleşmeli sendikalı işçi sayısı 700 bin civarında işçi bulunuyor. Odalarda derneklerde benzer durum var. Toplumun siyasi partilerde ve diğer kitle örgütlerinde  örgütlü olması bireysel tercihleri ile yönetici seçmesi, denetlemesi sorunların aşılmasını sağlayacak düzenlemelerden biri olacaktır "dedi. 

2019 SEÇİMLERİNİN ÖNEMİ...

2019 yılında yapılacak seçimlerin önemine de değinen Ömer Fethi Gürer, Türkiye´nin her alanda sorun yaşadığını, yoksulluğun hat safhaya ulaştığını ifade etti ve "Sadece asgari ücretli birisi Avrasya tünelinden bir ay geçse geçse aylığının yarısı tünel geçişine gidiyor. Asgari ücretli araç alması hayal hadi diyelim aldı mazot almadı köprüden tünelden geçmesi dahi aldığı maaşla olası değil, Ülkemizde bir ciddi sorunda kayıt dışı üretim özellikle  Gıda terörü önlenemiyor.  Bu alanda da ciddi düzenlemeler gerekiyor. Yaşadığımız ortamda her alanda sorun var. Aslında herkes şikâyetçi. Böyle bir ülkede CHP ihtiyaçtan öte bir parti konumundadır. Başka bir çıkış yok. "dedi. 

Türkiye´nin kaderini belirleyecek 2019 seçimleri öncesinde CHP´lilerin birbirleriyle tartışmaya zaman ayırmasını doğru bulmadığını anlatan Ömer Fethi Gürer, " 2019 çok farklı bir sürece gidiyoruz. Parlamenter sistem adı var işlevi ortadan kalkıyor. Milletvekili bakan olamıyor olursa milletvekilliği bitiyor Bakan meclisten çıkmayacağı gibi meclise gelmiyor  milletvekili sözlü Soru soramayan sadece sembolik bir kişi anlamına geliyor. Nitelik düşüyor ülke bir kişinin  iki dudağının arasında yönetilecek.  Bu süreç kaygı verici bir süreç. Bu süreci düzeltecek tek parti CHP dir. CHP herkes için var. CHP iktidarı Türkiye için büyük bir ihtiyaç durumunda görülüyor" şeklinde konuştu. 

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9698,89%0,56
  • DOLAR

    32,55% 0,03
  • EURO

    34,84% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2431,37% 0,07
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false