Gürer:
SİYASET 18.06.2018 10:59:44 370 0

Gürer: "CHP, gençlerin sorunlarını çözecek"

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, AKP hükümetinin, başta işsizlik olmak üzere gençlere yaşattığı sorunların kaygı verici boyutlara ulaştığını belirterek, "Her 100 gençten 21´i işsiz, iş bulamayanların yüzde 27´si üniversite mezunu. 15-29 yaş aral

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, seçim çalışmaları kapsamında toplun tüm kesimlerinde olduğu gibi gençlerle de sık sır bir araya gelip onların sorun ve taleplerini dinliyor. Milyonlarca gencin başta işsizlik olmak üzere, gelecek kaygısı ve eğitim gibi sorunlar nedeniyle bunalıma girdiğini belirten Ömer Fethi Gürer, "Gençlerimizde sürekli bir araya geliyoruz. Halinden memnun olanların sayısı çok az. Üniversiteyi bitirdiği halde yıllardır iş bulamayan gençlerimiz var. Gençlerimizin gelecekle ilgili kaygıları var" diye konuştu.  

5 MİLYONA YAKIN GENÇ NE EĞİTİM GÖRÜYOR NE DE İŞİ VAR 

Türkiye´de 15-29 yaş aralığındaki 4 milyon 941 gencin ne eğitim, ne staj gördüğünü ne de iş sahibi olduğunu belirten Gürer, "Bu rakam çoğu Avrupa ülkesinin nüfusuna eş değerdir. Bu kadar çok sayıdaki gencimiz maalesef AKP´nin yanlış politikaları nedeniyle maalesef ekonomiye ve toplumsal yaşama kazandırılamamıştır" şeklinde konuştu.  

1 MİLYONDAN FAZLA ÜNİVERSİTE MEZUNU İŞSİZ  

2017 yılı itibariyle genç işsizlik oranının yüzde 21´e ulaştığını, 1 milyondan fazla üniversite mezunu gencin ise işsiz olduğunu anlatan Ömer Fethi Gürer, "Ülkemizde 6 milyon işsiz, 16 milyon fakir yurttaşımız var. Üniversiteyi bitirip iş bulamayanların sayısı her geçen yıl katlanarak artıyor" dedi.  

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, CHP iktidarında gençlerin yaşadığı sorunlara önemli ölçüde çözüm getirecek uygulamaların hayata geçirileceğini ifade etti. Gürer, gençlere yönelik hayata geçirilecek olan ve seçim beyannamesinde de yer alan bazı uygulamaları şu şekilde sıraladı:  

ULUSAL GENÇLİK KONSEYİ 

"Anayasamızın 58. maddesinde yer alan ve gençlerimizi olağan şüpheliler olarak yaftalayan bakış açısını değiştireceğiz. TBMM´de "Gençlik İhtisas Komisyonu" kuracağız. "Ulusal Gençlik Konseyi" kuracağız. Gençlik STK´lerine idari ve mali destek sağlayacak, gençlik projelerini teşvik edeceğiz. 

GENÇ KART

 15 - 25 yaş aralığındaki öğrenci veya işsiz olan gençlerimize "Genç Kart" vereceğiz. Tren bileti satışlarında Genç Kart sahiplerine % 50 indirim uygulayacağız. Genç Kart sahiplerine ücretsiz aylık 2 GB mobil İnternet erişimini sağlayacağız. Genç Kart ile kültür sanat etkinlik biletlerinde ve mağazalarda "Gençlik İndirimi" uygulanmasını sağlayacağız. Genç Kart sahiplerine 4 yılda 1 kez ÖTV ödemeden telefon alma hakkı tanıyacağız. Sabit İnternet hatlarında adil kullanım kotasını tamamen kaldıracağız. 

SINAV ÜCRETLERİ KALDIRILACAK  

ÖSYM tarafından yapılan tüm sınavlarda giriş ücretini kaldıracağız. Üniversiteye giriş sınavında başarı sağlayamayan ve maddi durumu yeterli olmayan 18-20 yaş arası gençlere Aile Sigortası kapsamında aylık 400 TL üniversiteye hazırlık desteği vereceğiz. Üniversite öğrencilerine 19 Mayıs ve 29 Ekim´de 500´er TL olmak üzere yıllık 1.000 TL Gençlik Bursu vereceğiz. 

YURTDIŞI SEYEHAT DESTEĞİ 

Üniversite öğrencilerine öğrenim süreleri boyunca ulaşım ve konaklama masraflarını karşılamak üzere iki kez yurt dışı seyahat desteği vereceğiz. Öğrencilerimiz için pasaport defter bedelini ve yurt dışı çıkış harçlarını kaldıracağız. Öğrenciliği devam edenler için pasaport harç bedelinde yaş sınırını 30´a yükselteceğiz. 

YURT ÜCRETLERİ YARI YARIYA DÜŞÜRECEK  

Değişim programları ile yurt dışına eğitime giden gençlerin hibe tutarını artıracağız. Yurtlar ve Öğrenci Evleri Yurt sorununu en fazla iki kişilik odalardan oluşan yurtlar inşa ederek 1 yıl içinde çözeceğiz. Mevcut yurtların niteliklerini yükseltecek, yurtlar arasındaki eşitsizlikleri gidereceğiz. En az iki kişi ikamet etmeleri halinde üniversite öğrenci evlerinin kira, elektrik ve su fatura masraflarına katkı sağlamak için aylık 400 TL destek vereceğiz.   Yurtlarda geniş bant İnternet altyapısını kuracak, ücretsiz ve kotasız erişim sağlayacağız. KYK yurt ücretlerini % 50 oranında düşüreceğiz.  

GENÇLİK GARANTİSİ PROGRAMI 

30 yaş altı yükseköğretim mezunu gençlere, Gençlik Garantisi Programı kapsamında istihdam, ücretli staj, eğitime devam ya da işsizlik desteği seçeneklerini sunacağız. Program kapsamında kamu kurumlarındaki staj olanaklarını artıracak, özel sektördeki ücretli staj olanaklarının genişletilmesi için teşvik uygulayacağız. 

İŞSİZLİK DESTEĞİ 

Üniversiteden yeni mezun olmuş, iş arayan yoksul gençlere İŞKUR´a kayıtlı olmaları halinde 750 TL işsizlik desteği vereceğiz. Genç girişimcilere 200 bin TL´ye kadar faizsiz kredi olanağı ve 5 yıllık gelir vergisi muafiyeti getireceğiz."

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı