Gürer Asgari Geçim İndirimi için kanun teklifi verdi
SİYASET 11.09.2018 11:32:02 333 0

Gürer Asgari Geçim İndirimi için kanun teklifi verdi

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Asgari Geçim İndirimi uygulaması kapsamında; çalışanın, çalışmayan eş ve çocukları için, gelirinin vergiden istisna tutulan kısmının iki katına çıkarılması talebiyle Kanun Teklifi hazırlayarak TBMM Başkanlığına ve

Ülkemizde yaşanan ekonomik sorunların en fazla etkilediği dar gelirliler, emekliler, engelliler ve çalışanlar için TBMM´de görüşülmek üzere kanun teklifleri hazırlayıp TBMM Başkanlığına gönderen Gürer, ?zor ve sorunlu bu süreçte mağdur kesimler için çözüme yönelik kanun tekliflerimizi Meclis Başkanlığına iletiyorum. Yeni dönemde kanun tekliflerimizin ele alınıp, kanunlaşmasını bekliyorum. Kanun tekliflerimiz toplumsal sorunları içeriyor? dedi.

ORAN ARTIRILSIN

Ömer Fethi Gürer, çalışanın eş ve çocuklarının durumuna göre,  gelirinin Asgari Geçim İndirimiyle kesilen vergisinden, istisna tutulan kısmının yüzde 7.5 olan oranın yüzde 15´e ve yüzde 10 olan oranın ise yüzde 20´ye çıkarılması için hazırladığı Kanun Teklifini Meclis Başkanlığına sundu. Gürer´in Kanun Teklinin kabul edilmesi halinde,  tek maaşlı ailelerden kesilen gelir vergisi yarı yarıya azalacak.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Gelir Vergisi Kanununda değişiklik yapılması için verdiği Kanun Teklifiyle, tek maaşla çalışanların yaşadığı zorluklara dikkat çekti.

Yaşam koşullarının ağırlaştığı ülkemizde tek maaşla geçim sağlamanın zorluğuna vurgu yapan Gürer, çalışanların, ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandıkları ailelerine karşı boynu bükük kaldıklarını belirtti.

Gürer, hazırladığı Kanun Teklifi´nde özetli şu ifadelere yer verdi: ?Devlet Memurları Kanununun "Aile yardımı ödeneği" kenar başlıklı 202 nci maddesinde düzenlendiği üzere memurlara her ne şekilde olursa olsun menfaat karşılığı çalışmayan veya herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan aylık almayan eşi için 1500, çocuklarından her biri için de 250 gösterge rakamının (72 nci ay dâhil olmak üzere 0-6 yaş grubunda yer alan çocuklar için bir kat artırımlı) aylık katsayısı ile çarpılması sonucu elde edilecek miktar üzerinden ödenmektedir.

Diğer çalışanlar için ise kısa adı AGİ olan Asgari Geçim İndirimi uygulaması ile Devlet, çalışanın medeni durumunu, eşinin çalışıp çalışmamasını ve çocuk sayısını dikkate alarak gelirin yüzdelik bir kısmını vergiden istisna tutar. İşverenler, her bir ücretlinin yararlanacağı asgari geçim indirimini ayrı ayrı hesaplar ve yıllık asgari geçim tutarının her aya isabet eden kısmı ücret üzerinden hesaplanan vergiden mahsup edilerek ücretliye ücretiyle birlikte peşin olarak ödenir.

Vermiş olduğumuz bu Kanun Teklifi ile; mevzuatta çalışana eş, eşin durumu ve çocuk sayısına göre Devletçe sağlanan kolaylık bu şekilde kurgulandığı için Kanun teklifinde de Gelir Vergisi Kanununda ilgili düzenleme yapılmış ve çalışanların çalışmayan eşleri ve çocukları için AGİ %100 artırılmıştır.?

ÜCRETLİLER İÇİN HER AY ENFLASYON ORANINDA ARTIŞ

Ömer Fethi Gürer, Asgari ücretin dolar karşısında eridiğini ve ücretli her kesimin ciddi mağduriyet yaşadığını belirterek, döviz kurlarında yaşanan olumsuz değişim ile yoksulların daha yoksul, zenginlerin ise daha zengin olduğu bir döneme gelindiğini söyleyerek, ?böylesine vahim bir tablo karşısında enflasyon farkının işçi, memur ve emeklilerin maşlarına her ay yansıtılması ve ek zam verilmesi gerekmektedir. Ücretlilerin kayıpları telafi edilmezse ülkede ciddi mağduriyetlerin yolu açılır? dedi.

 (Öİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false