GURBETÇİLERDEN 2 MİLYONLUK SOYGUN YAPAN ÇETE ÇÖKERTİLDİ
ASAYİŞ 6.01.2019 17:16:27 481 0

GURBETÇİLERDEN 2 MİLYONLUK SOYGUN YAPAN ÇETE ÇÖKERTİLDİ

Yurt dışında yaşayan ve Türkiye´deki banka hesaplarında yüklü miktarda parası bulunan gurbetçilerden 2 milyon TL´lik vurgun yapan çete, Diyarbakır merkezli İstanbul, İzmir ve Gaziantep´te yapılan operasyonla çökertildi. Gözaltına alınan 12 şahıs, adliyey

Edinilen bilgilere göre, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, yurt genelinde örgüt olarak nitelikli dolandırıcılık suçunu işleyen şahısların tespit edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışma yapıldı. Bu çerçevede, özellikle yurt dışında yaşayıp Türkiye´deki banka hesaplarında yüklü miktarda lira ve döviz cinsinde parası bulunan ve uzun zaman hesabında işlem olmayan vatandaşların suç örgütü tarafından tespit edildikleri belirlendi. Çalışmada, kamu kurum ve kuruluşları ile çalışanlarının aracı kılınmasıyla örgüt üyeleri adına alacaklıymış gibi gösteren senetlerin düzenledikleri, sonrasında hiçbir şeyden haberi olmayan ve yurt dışında bulunup borçlu olarak gösterilen mağdurlar hakkında ülke içinde bulunuyormuş gibi sahte kimlik ile usulsüz tebligat yaptıkları tespit edildi. 

Çetenin, İcra Dairelerinden mağdur şahısların hesaplarındaki paraları ?haciz? koydurarak kendi hesaplarına aktardıkları, bu işlemleri de herhangi bir adli takibe takılmamak için Türkiye´nin farklı illerinde hareket ederek yaptıkları ortaya çıkarıldı. Çalışmada, suçtan elde edilen haksız kazancın organize suç örgütü içindeki şüpheliler arasında hiyerarşiye göre dağılımının yapıldığı tespit edildi. 

Organize suç örgütünün bu yöntemi kullanarak usulsüz icra takibi ve sahte belgelerle yurt dışında yaşayan 9 vatandaşı mağdur ettiği ve toplamda 5 milyon Türk Lirası´nın mağdurların hesaplarından çekmeye çalıştıklarını da belirleyen KOM polisi, soruşturmaya başlandığı andan itibaren bankalarda çekilmeye çalışılan 3 milyon Türk Lirası´nın çekilmesi engelledi. Soruşturma dosyasının başlangıç aşamasında ise 1 şahıs tutukladı, 1 zanlının da yurt dışına kaçtığı tespit edildi. 

3 Ekim´de Diyarbakır merkezli İzmir, İstanbul ve Gaziantep´te, ?suç örgütü kurmak ve yönetmek?, ?kamu kurum ve kuruluşlarını aracı kılarak nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik" suçlarından yapılan eş zamanlı operasyonlarda ise toplamda 12 şüpheli gözaltına alındı. Şahıslar, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.  


 

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Sabancı Vakfı Hatay’da Planladığı 3 Okuldan İlkinin Açılışını Gerçekleştirdi

Balcalı Hastanesi Müdürü Önder, silahlı saldırıda hafif yaralandı

ERDOĞAN’DAN İSTANBUL’DAKİ PATLAMA HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

  İSTANBUL, BEYOĞLU’NDA MEYDANA GELEN PATLAMAYA RTÜK YAYIN  YASAĞI GETİRDİ

11’I ÇOCUK 12 KİŞİ İN YANARAK ÖLDÜĞÜ YURT YANGINI DAVASINDA KARAR

Adana'da huzur operasyonu

“HURDA, ATIL, BULUNTU VE HASARLI ARAÇLAR“ KONUSUNDA AÇIKLAMA

HALKI SOKAĞA ÇAĞIRAN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARINA KOVUŞTURMA

Feyzioğlu'dan Meram katliamı açıklaması

BODRUM’DA BİR POLİS MEMURU ŞEHİT OLDU

Adana'da şafak operasyonu

Adana'da polis kumar evlerine baskın yaptı 

OTO CENTER VE GALERİCİLER SİTESİNE OPERASYON

Adana'da şafak vakti "torbacı" operasyonu

Adana Emniyeti'nden kaçak içkiye baskın

Adana'da uyuşturucu tacirlerine şafak operasyonu

Drone destekli asayiş uygulaması

Adana'da şafak operasyonu

Ceyhan'daki şok baskında 70 Bin Lira ceza

Uyuşturuculara şafak baskını

Adana Emniyeti uyuşturucu tacirlerine göz açtırmıyor

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false