GÜLSE ÇOCUK TİYATROSU AÇILDI
KÜLTÜR SANAT 9.02.2017 00:39:11 2636 0

GÜLSE ÇOCUK TİYATROSU AÇILDI

?ÇOCUKLAR GÜLERSE ANNELER GÜLER, ANNELER GÜLERSE DÜNYA GÜLER?: Gülse Çocuk Tiyatrosu kurucusu Gökhan Vargel, ?Tiyatroyu kurma fikri en iyi bildiğimiz işin bu olması, aynı zamanda 2 yaşındaki oğlumuzu kahkahaya boğuyor olmamız. Buradan yola çıkarak daha ç

 EYYÜP ALTUN (ÖZEL HABER)

Adana, yeni bir tiyatro sahnesine daha kavuştu. Gülse Çocuk Tiyatrosu Çukurova İlçesine bağlı Beyazevler Mahallesi´nde Yalçın Park yanında törenle açıldı.

 Tiyatro severlerin ve tiyatro camiasının yoğun bir ilgi gösterdiği açılışta bir konuşma yapan tiyatronun kurucusu Gökhan Vargel, tiyatroyu nasıl kurduklarını anlattı. Vargel,  ?Tiyatromuzu eşim Gülsemin Vargelle birlikte kurduk. Kurmak için de senelerce özveri ile çalıştığımız ve sevdiğimiz işlerimizden ayrılmamız gerekiyordu. Ben Seyhan Belediyesi Şehir Tiyatrosu´ndan, eşim bankacılık sektöründen ayrılarak ilk adımı attık. Tiyatroyu kurma fikri en iyi bildiğimiz işin bu olması, aynı zamanda 2 yaşındaki oğlumuzu kahkahaya boğuyor olmamız. Buradan yola çıkarak daha çok çocuk gülsün istedik. Çünkü çocuklar gülerse anneler güler, anneler gülerse Dünya güler düşüncesiyle ?Çocuklar Hep Gülse? çocuk tiyatrosu kuruldu? dedi.

?TİYATROMUZUN AMACI?

Gülse Çocuk Tiyatrosu´nun amacının çocukların eğitici çocuk oyunlarıyla eğlenerek öğrenmeleri sağlamak ve  aynı zamanda verilecek tiyatro kursları ile kendilerini geliştirecek imkânı sunmak olduğunu ifade eden Gökhan Vargel, ?Tiyatromuzun kuruluşunda emeği geçen emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Öncelikle eşim Gülsemin ve Ahmet Davran´a fedakârlıklarından ve emeklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Tiyatromuzun kurulmasının amacı, öncelikle Adana ve Türkiye´de büyük iz bırakacak büyük ustalar yetiştirmektir. Bununla birlikte çocuk oyunlarımız ve tiyatro kurslarımızla çocuklarımızı, gençlerimizi bir filizden büyüterek çınar haline getirmeyi hedefliyoruz? dedi.

Tiyatro eğitimi alacak kişilerin aldığı eğitimle kendilerini yeniden keşfetme imkânı sağlayarak, özellikle çocuklara dışa dönük, sosyal, kolay iletişim kuran bireyler olma imkânı sunmak olduğunu kaydeden Vargel, ?Kurs içeriğinde drama, sahne, oyunculuk ve diksiyon vardır. Sanata ve tiyatroya meraklı herkes katılabilir. 7-14 yaş çocuk grubu ile 7-14 yaş ve üstü genç ve yetişkin grubuna eğitim vereceğiz? diye konuştu.

İlk oyunlarını 1 Mart 2017 tarihinde sahneye koyacaklarını söyleyen Vargel ?Oyuncu kadromuz Sera Şahin, Fadime Kılcı, Kenan İzli, İpek Yağan, Burak Erdoğan, Emre Şimşek, Serkan Boyacı´dan oluşmaktadır. 1 Mart 2017 Çarşamba günü prömiyerle sahnelenecek olup tüm tiyatro severleri ve çocuklarımızı oyunumuza bekliyoruz? şeklinde konuştu.

Açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin çiçek gönderdi.

 GÖKHAN VARGEL KİMDİR?

1978 yılında doğdu. İlk tiyatro hayatına 1995 yılında başladıktan sonra 10 yıl Adana Gösteri Sanatları Merkezi ve 11 yıl Seyhan Belediyesi Şehir Tiyatrosu´nda olmak üzere tam 21 yıl tiyatroya hizmet etti. Gökhan Vargel evli olup 2 yaşında bir oğlu var. (FOTOĞRAF: VAHİT ŞAHİN)

 

 


Haber Kaynak : ÖZEL HABER

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli