GS Başkan Yardımcısı Günay, liglerin kaldığı yerden devam etmesini istedi
SPOR 2.05.2020 13:59:00 653 0

GS Başkan Yardımcısı Günay, liglerin kaldığı yerden devam etmesini istedi

GS'li Günal, "12 Haziran haftasında liglerin seyircisiz olarak başlayacağını tahmin ediyoruz. İnşallah koronavirüs durumu bu şekilde devam ederse, ligler Haziran ayında başlayıp Temmuz ayında sonuçlanır"dedi.

Galatasaray Başkan Yardımcısı Yusuf Günay, bir TV'nin sosyal medya kanalı aracılığıyla gündeme dair soruları yanıtladı.
Liglerin kaldığı yerden devam etmesiyle şampiyonluğun bir numaralı adayının Galatasaray olacağını ifade eden başkan yardımcısı şu ifadeleri kullandı:

"2020 çok özel bir yıl oldu. Herkes için farklı bir yıl, bizim için de öyle. Çok güzel bir Kadıköy galibiyeti yaşadık bu yıl. Mayıslar bizimdir söylemi çerçevesinde şunu söyleyebilirim, Galatasaray bu ülkenin en büyük ve en başarılı takımı. Bu sene de şampiyonluk yolunda en önemli takım. Yönetim olarak üçüncü sezonumuz. Bir takımın şampiyon olabilmesi için 4 unsur bir arada olmalı. 3 'T' ve 1 'Y'. 3 'T', çok önemli taraftar grubu olacak.  Takıma inanmış her ortamda takımı destekleyen, motive eden bir grup. Galatasaray taraftarı dünyanın en büyük taraftarı. Evimizde oynadığımız maçlarda bunu görüyoruz.  İkinci 'T' ise takım. Sahadaki takım iyi bir takım olacak. Terinin son damlasına kadar sahada mücadelesini verecek. Son maçlarda takımımız bunu ortaya koydu, hepimizin mutlu olduğu bir oyun ortaya çıktı. Bunun aynen devam edeceğini ümit ediyoruz. Üçüncü 'T' ise teknik heyet. Yorum yapmaya, tartışmaya bile gerek yok. Türk futbolunun bir numarası, bizim teknik direktörümüz Sayın Fatih Terim. 8 şampiyonluğu var, bir UEFA Kupası almış. Dünya çapında bir teknik adam, tartışmasız Türk futbolunun bir numarası. Sonuncu olarak da yönetim diyorum... Yönetim mali ve idari anlamda başarılı olmalı ki bu 4 ayak bir olursa şampiyonluk gelir. Yönetim olarak da mali ve idari başarılarımız oldu. UEFA menini engelledik, gelirlerimizi artırdık, Florya'yı geri aldık. Çok uyumlu bir yönetimimiz ve çok çalışkan bir başkanımız var. Her an, her saat Galatasaray sorunlarımı çözmeye çalışan bir yönetimimiz var. Bu 4 unsur bir araya geldiği zaman şampiyonluğun en büyük adayı oluyorsunuz. Bu yolda Galatasaray şampiyonluğun en büyük adayıdır."

İdmanların başlamasının TFF duyurusundan sonra belirleneceğini dile getiren başkan yardımcısı Günay, "Bu tamamen liglerin ne zaman başlayacağı ile ilgili. TFF bunu 3-4 hafta önceden duyuracak ve tarih belirlenecek." dedi.

Teknik Direktör Fatih Terim'in sağlık durumunun yerinde olduğunu dile getiren başkan yardımcısı Günay, "Fatih hocayla görüşüyoruz. 2 gün önce görüştük. Sağlık durumu gayet iyi. Aynı hastanede altlı üstlü kaldık. Ben her gün sağlığını sordum arkadaşlarımız vasıtasıyla. Sağlığı yerinde. Hepimiz dinlenme fırsatı bulduğumuz gibi onun için de dinlenme fırsatı oldu. Bir anlamda kendimizi yeniliyoruz" dedi. 

Transfer konusunu sezon sonunda değerlendireceklerini dile getiren Günay, "Önümüzde 8 maç var. 3 maç kendi evimizde. Şampiyonluk yürüyüşü içindeyken önümüzdeki sezon planlamasına dair açıklamalarımız olamaz. Elbette ki çalışmalarımız devam ediyor. Galatasaray için doğru olanı yapmayı peşindeyiz. Şu an tek konsantrasyonumuz Galatasaray'ı mali açıdan doğru yönetmek, futbol takımını şampiyonluk yolunda motive etmek. Temel odağımız budur"dedi.

Maçların seyircisiz oynanma durumuyla loca ve kombine sahiplerinin mağdur olmadığını dile getiren başkan yardımcısı, "Bu tip konularda, loca alınırken sözleşme var. Bu sözleşmede mücbir sebep durumunda kulüpten herhangi bir talepte bulunulamayacağı dair bir hüküm söz konusudur. Kombine alınırken de bir taahhütname var. Kombinedeki sözleşmede maçların seyircisiz olması durumunda herhangi bir hak talebi olmayacağı taahhüt edilmektedir. Kaldı ki bir tane taraftarımızın bile böyle bir başvurusu dahi yoktur. Çünkü taraftarımız bu konuda hak sahibi olup olmadığını çok iyi bilmektedir” ifadelerini kullandı.

Kaptan Selçuk İnan'ın sezon sonunda teknik ekibe dahil olacağına dair spekülasyonları değerlendiren Yusuf Günay, "Selçuk İnan Galatasaray'a çok hizmeti geçmiş bir kardeşimiz bizim de sporcu ve kişilik olarak çok sevdiğimiz, efendi bir insan. Bu konuları konuşmak için çok erken. Ligin tamamlanması lazım. Şampiyonluk yürüyüşünde bu tip konular ikinci planda kalır. Bütün hedefimiz kulübümüzün 23., yönetimimizin 3. şampiyonluğunu kazanmaktır. Bütün hedefimiz ve çalışmalarımız bunun üzerine" dedi.

Sivasspor'un bazı futbolcularıyla ilgili yapılan transfer spekülasyonlarına yanıt vermenin etik olmayacağını dile getiren Günay, "Bu arkadaşlarımız şu an şampiyonluk şansı olan bir takımın oyuncuları. Bunlar üzerinde spekülasyon yapılmasını doğru bulmuyorum. Bu soruya cevap vermem söz konusu değil" dedi.

Bu zorlu günleri aşılacağına inandığını dile getiren başkan yardımcısı Yusuf Günay sözlerini şöyle tamamladı:

Hepimiz için zor günler. Galatasaray taraftarı da takımını ve maçları özledi. Hepimiz aynı tutkuyu ve aşkı yaşıyoruz. Bu günler geçecek elbette. Türkiye 1-2 hafta daha sabrederse tünelin ucu gözükmüş gibi. Hepimiz birbirimize sahip çıkacağız, birbirimizi koruyacağız, birbirimizin hayatını tehlikeye atmayacağız. Bu süreci bir şans olarak görüp herkes geleceğe dair, koronavirüs hadisesinden sonra neler yaşayacağımızı, dünyanın nereye gittiğini, Türkiye'yi nelerin beklediğini düşünebilir, buna kafa yorabilir. Bu konuda hem kendi planlamasını yapabilir hem de ülke adına neler yapabileceğimiz görürüz. Bütün dünya aynı sıkıntıyı yaşarken, Türk milleti daha zeki ve pratik, bu süreci daha kolay ve kısa sürede atlatacağı için gelişmiş dünya ile aradaki farkı kapatmak adına bunu değerlendirebiliriz. Bütün milletime sağlıklı günler diliyorum. "

Koronavirüs tedavisini olumlu şekilde atlattıktan sonra bir aylık süre geçtiğini ve iyi durumda olduğunu belirten başkan yardımcısı Günay,  "Gayet iyiyim. Hastaneden taburcu olalı dördüncü hafta doluyor. Mart’ın 15'inde Beşiktaş maçı seyircisiz olarak oynandı. Beşiktaş maçında 100 kişi 70 metrekarelik bir alanda maçı izlemek zorunda kaldık. Abdurrahim Bey ve Fatih hocamızda test pozitif çıkınca, başkanımız ile birlikte biz de test yaptırmaya karar verdik. Aslında herhangi bir belirti yaşamamıştım ancak hastanede tedavimize karar verildi; test sonucu sonradan pozitif geldi. Sağlık konusunu yakından müşahede etmiş oldum" diye konuştu.

Tedavi sürecinde ülkemizde sağlık sisteminin ne derece sağlam olduğunu müşahede ettiğini dile getiren başkan yardımcısı Yusuf Günay, "Bizim ülkemizin bir özelliği var. En zeki çocuklar tıbba gitmek istiyorlar. Benim çocukluğumda da bu böyleydi. Şu an gelinen noktada salgının üzerinden ve hakkından daha rahat geldiğimizi gördüğümüzde, bunda zeki insanlarımızın, sağlık çalışanlarımız ve doktorlarımız olduğunu, onların payının olduğunu düşünüyorum. Türk milleti bu tip durumlarda seferberlik ruhu olan bir millet. Çanakkale Savaşı'nı, Kurtuluş Savaşı'nı yapmış bir milletiz. Biz karantina sürecinde 23 Nisan'ı da kutladık. İnsanımız başkasının hayatını kurtarmak için kendi hayatını seve seve tehlikeye atabiliyor. Dünyada böyle bir millet yok. Böyle bir milletin parçası olduğum için son derece mutluyum. Hastane sistemi de yerine oturmuş, bunu takdir etmek gerekir. Yanlış gördüğüm şeyi zaman zaman eleştiririm, doğrunun da hakkını vermemiz gerek" ifadelerini kullandı. 

23 Nisan tarihinin ülkemiz açısından öneminin son derece yüksek olduğunu vurgulayan başkan yardımcısı Günay, "23 Nisan dediğimizde çocuk bayramı olması çok önemli ama onun ötesinde 23 Nisan'ın Türk halkı için bir anlamı var. İşgal güçlerinin başbakanları San Remo'da Türkiye'yi masa başında paylaşmak için oturduğu anda 23 Nisan 1920'de TBMM kuruldu. Bu meclis Türk Milletinin Kurtuluş Savaşı'nı yönetti. Yokluk içinde her türlü fedakârlıkla. O yokluk içinde demokrasi ve hukuktan vazgeçmedi. Bizim medeniyet yürüyüşümüzdeki en önemli adımdı. Onun yüzüncü yılını bu karantina günlerinde kutladık. Büyük bir coşku oldu. Bu tip kutlamaların sosyal ve sivil hareket olarak yapılması çok değerli ve anlamlı. Bu mutluluğu da karantina sürecinde yaşadık" dedi.

Yönetim toplantılarında gereken tedbirlerinin alındığını ve virüsün orada bulaşmadığından emin olduklarını dile getiren başkan yardımcısı Günay süreci şöyle özetledi:

"Beşiktaş maçı öncesinde, maçın oynanması düşünülüyordu. Biz de ona göre tedbirlerimizi aldık. Perşembe günü seyircisiz oynanması kararı alındı. Biz buna kulüp olarak karşı çıktık... Madem koronavirüs salgını maçların seyircili oynanmasını engelliyor, Avrupa ülkelerinin yaptığı hatayı biz yapmayalım dedik. Seyircisiz oynanması demek, o maçta insan olmayacak anlamına gelmiyor. Yine statta 1000 kişi var, sahada 22 futbolcu birbirine yakın temasta maç yapıyor. Bu da bir risktir. Sağlam 1000 kişi oluyor statta. İki kulübün yöneticileri, kamu görevlileri, gözetmenler... Bizim gibi büyük statlarda bu sayı elbette oluyor. Biz bu maçın seyircisiz oynanmasının da yanlış olduğunu söyledik. İnsanlar bunu yanlış anladı. Galatasaray, maçı seyircisiz oynamaktan çekiniyor algısı oldu. İnsan sağlığı önemliydi. Doğrusu İtalya'nın yaptığı gibi seyircisiz oynamak değil, tümden ligi ertelemekti. Beşiktaş maçı çok zor şartlarda ve soğuk bir havada oynandı. Ertesi gün değerlendirme toplantısı için bir araya geldik. Daha önceden kendi aramızda tokalaşma ve yakın mesafeye gelmeme konusunda birbirimizi uyarmıştık. O toplantıda bir şey olduğunu düşünmüyorum; çünkü zaten o tedbirlere uyarak davranmıştık. Galatasaray Türkiye'nin lider takımı olunca koronavirüste de liderliği biz kapmış olduk.

İnsanların sağlığı söz konusu olduğunda spor konuşmaya şahsen çekiniyorum. Hastanede ciddi sorunları olan insanlarımız var. Onlar adına da üzülüyorum. Dünya tarihinde insanoğlu birçok salgın geçirdi; ancak tüm dünyayı etkileyip eve hapsetmek zorunda bırakan ilk salgın bu. Kamu otoritesinin tavsiye ve kararlarına uymakta herhangi bir ihmalin olmaması gerekir. Bunu hiç hafife almayalım. Kurallara uygun bir şekilde sokağa çıkma yasağını delmemek gerekir. Çok şükür ülke olarak buna uyduk. Milletimiz bu dönemlerde çok güzel bir sınav veriyor. Dayanışma çok ön planda. Ümit ediyorum bunu kısa zamanda atlatacağız. Sağlık sistemimiz yerinde. İnsanlarımız hastaneye rahatlıkla başvurabilir ve orada tedavi altına alınabiliyor. Çok şükür Batı ülkelerinde yaşanan sıkıntıları çekmedik. Başta doktorlarımız olmak üzere ile sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Onları ne kadar kutlasak azdır." 

Ekonomiyi etkileyen bu zorlu süreçte gereken tedbirlerin alındığını dile getiren başkan yardımcısı Yusuf Günay, "Amerikan ham petrol fiyatı geçen hafta eksiye düştü. Çünkü depolaması da bir maliyet. Dünyada böyle bir şey olacağını kimse tahmin edemezdi. Futbol kulüplerini ekonomik olarak derinden etkileyen bir durumla karşı karşıyayız. Zaten FIFA aldığı bir kararla koronavirüs pandemisini mücbir sebep ilan etti. Her kulübün kendi durumları ve imkanları farklı. Sayın başkanımız da ifade etti, siz en büyük olduğunuz zaman geliriniz de kaybınız da en büyük oluyor.  Galatasaray Spor Kulübü olarak biz bu süreçte, sayın başkanımızın başkanlığında, önderliğinde, bu konuları nasıl kulübümüzün yararına çözebiliriz diye her gün video call toplantısı yapıyoruz. Hatta bugün yine bütün yönetim kurulu video call yönetim ile 3 saatlik bir toplantı yaptık. Bu süreç devam edecek. Bu süreç sonunda da Galatasaray'ın yararına olan bir netice elde edeceğimizi düşünüyorum. Sanki bir mahkeme devam ederken görüş beyan edilmez gibi, şu an süreç ile ilgili yorum yapmamam gerekiyor. Bu sürecin Galatasaray lehine sonuçlanacağını ümit ediyorum" şeklinde konuştu.

Liglerin iptal olmasının söz konusu olmadığını dile getiren Başkan Yardımcısı Günay, "Böyle bir durum asla olamaz, söz konusu değil. Bazı rakiplerimiz kendi kulüplerinin durumları çerçevesinde iptal edilsin veya tescil edilsin şeklinde görüş ileri sürdüler... Farklı pozisyonda olsaydık bile liglerin tamamlanmasını isterdik, sahada tüketilen alın terine herkes saygı duymalıdır. Dolayısıyla bu ligler oynanacak ve bitecek. Bunun dışındaki her düşünce lafı güzaftır. UEFA da liglerin tamamlanmasını istiyor, doğru olacağını beyan ediyor. Bu konuda herhangi bir tereddüt yok. Dün Gençlik ve Spor Bakanımızın başkanlığında, sayın başkanımızın, kulüpler birliği temsilcilerinin ve federasyonun katıldığı bir toplantı yapıldı. 12 Haziran haftasında liglerin seyircisiz olarak başlayacağını tahmin ediyoruz. İnşallah koronavirüs durumu bu şekilde devam ederse, ligler Haziran ayında başlayıp Temmuz ayında sonuçlanır" diye müjde verdi.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Salı 31.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false