GÖÇ DRAMI ADANA´NIN GÜNDEMİNDEN DÜŞMÜYOR
YAŞAM 5.05.2016 11:53:20 324 0

GÖÇ DRAMI ADANA´NIN GÜNDEMİNDEN DÜŞMÜYOR

Adana Kent Konseyi, Suriye´de yaşanan iç savaş nedeniyle ülkelerini terk edip, Türkiye´ye sığınan Suriyelilerin eğitim, sağlık, barınma, yasal statü ve güvenlik sorunlarını ve bunların kentlere yansımalarını uluslararası bakış açısıyla ele aldı.

Finlandiya ve Almanya´dan gelen siyasetçiler, yerel yöneticiler ve sivil toplum örgütü temsilcileri ?Göç Sorunsalına Uluslararası Bakış? konulu panelde düşüncelerini paylaşıp, değerlendirmelerde bulundu.
Divan Otel´de gerçekleştirilen panele Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Finlandiya´nın Adana Fahri Konsolosu Hüseyin Nuri Çomu, Adana Kent Konseyi Başkan Vekili Ömer Güner Sazak ile akademisyen, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve bürokratlar katıldı. Panelin açılışında konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Türkiye Cumhuriyeti´nin iç savaş nedeniyle ülkelerini terk eden 2.5 milyon aşkın Suriyeli´ye kapılarını açtığını, her türlü beslenme, barınma, sağlık ihtiyaçlarını karşıladığını belirtti. Göçle birlikte güvenlik tehditlerinin beraberinde geldiğini, bu nedenle batılı ülkelerin Suriyelilerin dramına göz yumduğunu kaydeden Akyürek, ?Türkiye milyonlarca Suriyeliyi kabul edip, bağrına basarken, bin kişiyi, yüz kişiyi dahi kabul etmeyi pazarlık konusu yapan ülkeler var. Bu anlamda Türkiye, tüm dünyaya insanlık dersi veriyor? dedi.
Finlandiya´nın Adana Fahri Konsolosu Hüseyin Nuri Çomu ise uluslararası göç konusunda Finlandiya´dan uzmanları misafir etmekten mutlu olduklarını kaydetti. 8 bin yıllık geçmişe sahip olan Adana´nın birçok medeniyete beşiklik ettiğini söyleyen Çomu, iklim ve bereketli topraklarından dolayı her dönem cazibe merkezi konumunda olan Adana´nın göç kaynaklı sorunlarına, bilimsel ve ortak akıl yaklaşımıyla sürdürülebilir doğru çözümler üretilebileceğini bildirdi.

?GÖÇ KENTLERDE BÜYÜK DEĞİŞİMLERE SEBEP OLUYOR?
Adana Kent Konseyi Başkan Vekili Ömer Güner Sazak ise 2. Dünya Savaşı´ndan bu yana dünya tarihinin en ağır insanı dramının iç savaşın tüm şiddetiyle sürdüğü Suriye´de yaşandığını vurguladı. Ülkelerini terk eden milyonlarca Suriyelinin sığındıkları Türkiye´de en fazla sığınmacının göç ettiği kentler arasında Adana´nın bulunduğunu ifade eden Ömer Güner Sazak, Adana Kent Konseyi´nin Suriyeli sığınmacılardan kaynaklı sorunların çözümü için kurumun ilgili organlarının kapsamlı çalışmalar yaptığını anlattı. Sazak, ?Göç olgusu, kent sosyolojisinin, kent kimliğinin, kent markasının ve kent kültürünün yapısında büyük değişimlere sebep oluyor. Zorunlu göçle ülkemize gelen sığınmacılar hakkında değerli akademisyenler, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının görevlileri çok önemli çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu çalışmaların Adanalı hemşehrilerimize ve vatanlarına hasret, imkansızlıklar içinde yaşayan Suriyeli kardeşlerimize yararlı olacağına inanıyorum? diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından Göç Sorunsalına Uluslararası Bakış Paneli gerçekleştirildi.
Çukurova Üniversitesi´nde görevli Doç. Dr. Elife Hatun Kılıçbeyli´nin moderatörlüğünde yapılan panelde Finlandiya´dan Parlamenter ve Turku Kenti Belediye Temsilcisi Janina Anderson, Finlandiya Monerheim Çocuk Koruma Birliği Başkanı Hatice Kütük, Almanya Siegen Belediye Temsilcisi ve TÜDEV Başkanı Gül Distch ile Adana Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan, uluslararası göç konusunda değerlendirmeler yaptı, çözüme dönük düşüncelerini paylaştı.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli