GÖBEKLİTEPE ÖREN YERİ AÇILIŞI
SİYASET 8.03.2019 20:56:30 878 0

GÖBEKLİTEPE ÖREN YERİ AÇILIŞI

Şanlıurfa´da Göbeklitepe Ören Yeri´nin açılışını yaparken Erdoğan, Göbeklitepe´nin dünya kamuoyuna tesir edeceğini vurgulayarak, "Hedefimiz bu yıl 50 milyon turisti geride bırakmak. 2023´te de 70 milyon turist hedefine ulaşmak" dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, Göbeklitepe Ören Yeri´nin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye´nin tarihi, kültürel ve turistik yerler açısından zenginliğine dikkat çekerek, "Bizim ülkemiz bir açık hava müzesidir. Onun için de çok yoğun bir çalışmanın ortaya konulması lazım. Bizim gibi kadim yerleşim yerlerindeki tarihi eserlerin bulunması, ortaya çıkarılması, biraz da nasip ile ile oluyor. İstanbul´da Hatay´da Mardin´de, Şanlıurfa´da ve daha bir çok ilimizde farklı amaçlarla yürütülen faaliyetler sırasından çok daha önemli tarihi eserlere rastlıyoruz. Bunun en somut örneği, hemen yanında bulunduğumuz Göbeklitepe´dir" dedi.

Erdoğan, özel sektöre de turizm değerlerine sahip çıkılması çağrısına bulunarak, "Ülkemizin kültür iklimini ancak kamu özel iklimi ile daha hızlı bir şekilde zenginleştirebiliriz. Vatandaşlarımızın sahip çıkmadığı, devletin destek vermediği özel sektöründe inisiyatif alıp elini taşın altına koymadığı bir çalışmanın başarıya ulaşma şansı çok zayıftır" ifadelerini kullandı.

Havadan görüntülenen Göbeklitep´nin dünya kamuoyuna tesir edeceğini vurgulayan Erdoğan, "Şu anda perdede gördüğümüz gibi bu görüntüler dünya kamuoyuna çok ama çok tesir edecek şekilde yansıyacaktır. Bu tarz projelerde eserleri bulmak, gün yüzüne çıkarmak kadar tanıtımını yapmak da çok önemlidir. Bu gerçeğe, bilhassa yurt dışına yaptığımız seyahatlerde yakından şahitlik ediyoruz. 100-150 senelik mazisi bile olmayan eserlerin reklamının yapıldığı, korunduğunu ve milyonlarca turistin ziyaret ettiği bir çekim merkezi haline dönüştürüldüğünü görüyoruz" şeklinde konuştu.

/resimler/2019-3/8/2101373767807.jpg

Erdoğan, Türkiye´nin turizm açısından rakiplerinden geri kalır yanı olmadığını belirterek, "Türkiye´nin tarihi eser, ören yeri, anıt yapılar, gastronomi gibi özgün kültürel miras eserleri bakımından bir eksikliği yoktur tam aksine fazlası vardır. Ülkemizin tabi güzellikler, insan sıcaklığı bakımından da rakiplerinden geri kalır yanı yoktur. Göbeklitepe gibi insanlık tarihine ait yerleşik kalıpları, ezberleri bozan yeni kültür varlıkları ile hazinemizi sürekli güçlendiriyoruz. Yeni kültür varlıkları ile sürekli güçlendiriyoruz. Bizim eksikliğimiz reklamını tanıtımını layıkıyla yerine getirmemiz sebebiyledir. Şüphesiz, terör ve güvenlik sorunu, bir dönem bu çalışmaların önündeki engellerden biri olmuştur. Ne yazık ki, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemiz, uzun yıllar çatışmalarla, yasaklarla, bölücü terör örgütünün baskılarıyla anılmıştır. Bin kadar ziyaretçi buraya gelmiş, daha bunu herkes bilmiyor. Basit bir seslendirmeyle bir günde buraya bin kişi geliyorsa, demek ki buraya binler gelecektir" dedi.

Hedefimiz bu yıl 50 milyon turisti geride bırakmak. 2023´te de 70 milyon turist hedefine ulaşmak. Bunu başaracağız. Bunda kararlıyız. Bunun için de Göbekli tepe gibi gerçekten özel ve değerli hazinemizi çok iyi değerlendirmeliyiz. Şanlıurfa´nın her biri diğerinden kıymetli, pek çok tarihi ve kültürel varlığı mevcut" diye konuştu.

Kesilen kurdelanın ardından Göbeklitepe Ören Yeri hizmete açıldı.  

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı