Geoteknik Sempozyumu açıldı
YEREL 27.11.2015 14:16:31 333 0

Geoteknik Sempozyumu açıldı

Başkan Sözlü, ?Felaketlerde kaybettiklerimizi çabuk unutuyoruz? - Başkan Sözlü, ?Bilimin gereğine uyarsak, alüvyon zemin ve deprem bölgesinde olma dezavantajlarımızı ekarte ederiz? dedi

Geoteknik Sempozyumu´un açılışında konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ovada bulunan Adana´da, inşaat yapımı ve yapıyla ilgili malzeme üretiminde, geoteknik biliminin dikkate alınmasının önemine değindi. Başkan Sözlü, alüvyon zeminin, zaten deprem bölgesinde bulunan Adana´da bu konuyla ilgili daha dikkatli olunması gereğini ortaya çıkardığını ifade etti.

  Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) tarafından planlanan ve İMO Adana Şubesi´nce yürütülen, Çukurova Üniversitesi, Adana Büyükşehir Belediyesi, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Derneği´nin organizasyonunda düzenlenen 6. Geoteknik Sempozyumu, 26-27 Kasım 2015 tarihlerinde Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisi´nde gerçekleştirildi.
  MÜHENDİSLİĞİN TEMEL KURALLARINA UYULMALI
  Adana Büyükşehir Belediye Bandosu´nun konseriyle başlayan sempozyumun açılışında konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana´daki özel zemin özelliklerinden dolayı, yapılaşmada geoteknik biliminin çok daha önem kazandığını belirtti. Başkan Hüseyin Sözlü, ?Elbette yaşadığımız zaman dilimi bilimsel açıdan hergün yeni mesafeler aldığımız, yeni buluşlara imza atılan bir dönem. Adanamız deprem bölgesinde yer alıyor. Yapı sektöründe, bununla ilgili üretimlerde, bilime riayet etmek koşuluyla tedirgin olmaya gerek yok. Biz işin uygulama tarafındayız. Mühendisliğin temel fikrini kavramak yeterli. Mühendisliğin temel kurallarına uyma noktasında, uygulama tarafında bulunan ve 4. dönem belediye başkanlığı yapan biri olarak, kurallara, bilime riayet etmekte hiç tereddüt etmedim? dedi.
  OVANIN ALÜVYON YAPISI NEDENİYLE DAHA TİTİZ OLMALIYIZ
  1998 depreminden 1 yıl sonra Ceyhan´da belediye başkanı olduğunu hatırlatan Başkan Hüseyin Sözlü, ?İnşaat Mühendisleri Odası´yla işbirliği yapmak ve projeleri onların da onayından geçirmek noktasında hiç sorun yaşamadım.
  Hükümetlerin çıkardığı yönetmeliklere ek olarak, ilçe belediye meclisinin kararıyla yönetmelik çıkardık. Zemin etütleriyle ilgili çeşitli şartlar getirdik. Bu kararlar mahkemeye verildi fakat mahkemeler belediye meclisimizin kararlarını uygulamaya değer buldu. Ceyhan´da, Adana´da alüvyon zeminde inşaat yapmak titizlik ister. Adana´da tek yönetmelik, tek hassasiyet yetmez. Bizim dönemimizde tabii ki bunlar uygulanmaya başladı. Binalar yapılırken mühendislik biliminin gerekleri yerine getirildiğinde, inşaat sırasında ve öncesindeki zemin etütlerinde ahlaklı, yönetmeliklere uygun davranıldığında  risklerin önü alınabilir. Yaşadığımız bölgede geoteknik biliminin gereklerini yerine getirmek hakikaten çok önemli. Yeraltı suyu yüksek miktarda var Adana´da. En eski yerleşim noktası Tepebağ değil ama Tepebağ dışında ovanın her yanı alüvyon? diye konuştu. 
  FELAKETLERDE KAYBETTİKLERİMİZİ ÇABUK UNUTUYORUZ
  Yapılaşırken siyasi hırsla değil, bilim ve mühendisliğin gerekleriyle hareket edilmesi gerektiğinin de altını çizen Başkan Hüseyin Sözlü, şunları söyledi: ?Adana´nın deprem bölgesi olması  nedeniyle alınan tedbirlere ek olarak, suyla Adana´nın ilişkisinden dolayı önlemler alınmalı. Yaşanan felaketlerde kaybettiklerimizi çok çabuk unutuyoruz. Tedbiri afetten önce almamız lazım. Modern şehirciliğin kurallarına riayet ederek bunları gerçekten düşünmek gerek. Adana´da, Ceyhan´da, ovanın tamanında su ve yapı arasındaki ilişki nedeniyle, imar yönetmeliklerine uyulması titizlikle takip edilmeli.İMO ve benzeri meslek örgütlenmeleriyle belediye olarak daima iletişim içinde olmalıyız.?
  CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Başkan Hüseyin Sözlü´ye sempozyuma katkılarından dolayı İMO adına plaket verdi.
  (Haber Merkezi)

Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false