?GENÇLERİMİZİN AŞA İŞE İHTİYACI VAR?
SİYASET 5.04.2017 12:24:07 301 0

?GENÇLERİMİZİN AŞA İŞE İHTİYACI VAR?

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, ekonominin kötüye gittiğini, üniversite mezunu işsizlik oranının yüzde 25´e çıktığını, ancak AKP´nin anayasa değişiklik paketine seçilme yaşını 18´e indiren maddeyi koyarak, aşa işe ihtiyacı olan gençleri kandırma yol

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Türkiye´de her 4 işsizden birinin üniversite mezunu olduğunu belirterek, ?AKP yürüttüğü yanlış politikalarla ekonomiyi dara sokarken, gençlere sevimli görünmek için rejim değişikliği için önerdiği anayasa değişikliği paketine seçilme yaşını 18´e indirme maddesini koyarak sevimli görünmeye çalışmaktadır? dedi

Referandum çalışmalarını büyük bir hızla sürdüren Milletvekili İbrahim Özdiş, Karataş İlçesi´nde yaptığı çalışmalar ve bir bölgesel televizyon kanalında katıldığı programda ekonominin kötü gidişatına ?dur´ denmesi gerektiğini belirtti. CHP Karataş İlçe Başkanı Ersan Aygün ve Kadın Kolları Başkanı Melek Kaba ile esnafları ziyaret edip vatandaşlarla sohbet eden Özdiş, Anayasa değişiklik paketi içerinde bulunan seçilme yaşının 18´e indirilmesinin AKP tarafından bir seçim rüşveti olduğunu vurguladı.

KILIÇDAROĞLU´NUN KARŞISINA ÇIKAMIYORLAR

Halkın önüne konulan anayasa değişiklik paketindeki hiçbir maddeyi AKP´nin savunamadığını bu nedenle sürekli farklı konularda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve partilerine saldırı halinde olduklarını vurgulayan Adana Milletvekili Özdiş şunları söyledi:

?Karşımıza çıkıp değişiklik paketlerini savunamıyorlar. Biz istiyoruz ki tüm halkımızın seyredeceği bir televizyon programında tüm siyasi parti genel başkanları bu maddelere neden evet dediklerini veya hayır dediklerini tartışsınlar. Ancak çağrılarımızın hepsini yanıtsız bıraktılar. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu, istedikleri televizyon kanalında, istedikleri gazetecilerle açık oturuma hazır olduğunu söyledi. AKP´nin ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli´nin bu teklifi karşılıksız bırakmasının tek gerekçesi var, o da ?Evet´i savunacak gerekçelerinin olmamasıdır.?

18 YAŞ MADDESİ BİR SEÇİM SOSUDUR

Son yılların en yüksek enflasyon rakamlarının açıklanmasına da değinen CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, anayasa değişiklik maddelerinin içerisine konulan seçilme yaşının 18´e indirilmesinin bir seçim sosu olduğunu kaydetti.

Türkiye´deki üniversite mezunu her 4 gençten birinin işsiz olduğuna değinen Özdiş, ?Bu maddeyle sanki biz gençlere karşıymışız ortamı yaratılmak isteniyor. CHP olarak her zaman gençlerimize güvendik ve yanlarında olduk. Fakat ülkenin bu durumunda gençlerin seçilmekten çok aşa işe ihtiyacı vardır. Ağır vasıta ehliyet yaşının bile 21 olduğu ülkemizde seçilme yaşının 18´e düşürülmek istenmesi tamamen halkın gözünü boyamak, yeni seçmene sevimli görünmek için yapılmış bir kandırmacadır. Samimi olsalardı şu anda seçilme yaşı 25 olan TBMM´de genç milletvekillerine yer verirlerdi. Böyle bir maddenin hayata geçmesi durumunda bundan kimlerin yararlanacağını da kestirmek hiçte zor değil? diye konuştu.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli