?GENÇLER CUMHURİYETE SAHİP ÇIKIYOR?
GÜNDEM 29.10.2017 13:49:36 354 0

?GENÇLER CUMHURİYETE SAHİP ÇIKIYOR?

Genç Kuşaklar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nı Kutladı

Yüreğir ilçesinin güney mahallelerinde yaşayan gençler tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı düzenlendi. Törende konuşan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, gençlerin kedi imkânları ile böyle bir organizasyona girmelerinin Atatürk´ün gençlere güvencinin boşa çıkarmadığının göstergesi olduğunu söyledi.

YOĞUN KATILIMLI KUTLAMA PROGRAMI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutlanırken Adana´nın Yüreğir ilçesinde genç kuşakların organize ettiği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yoğun katılım ile coşkulu bir şekilde kutlandı. Seyhan Gücü Spor tesislerinde düzenlenen kutlama programına Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Yüreğir İlçe Başkanı İsmet Yüksel, CHP Yüreğir ilçe yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

GENÇLER GELECEĞİMİZİN TEMİNATIDIR

Gençlerin kendi başlarına gerçekleştirdiği kutlama programını takdirle karşıladıklarını belirten Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün ülkeyi gençlere emanet etiğini ve gençlerin Atatürk´ün gençlere olan inancını boşa çıkarmadığını söyledi.

Başkan Karalar, ?Gençler bizim geleceğimiz, bu ülkenin teminatıdır. İşte bu yüzden Büyük Önder ileriyi görebilen Asrın Lideri Mustafa Kemal Atatürk bu ülkeyi gençlere emanet etmiştir. Çünkü gençlerdeki azim ve kararlığı görmüştür. Sizin gibi gençler olduğu sürece Mustafa Kemal Atatürk´ün dediği gibi ?Cumhuriyet ilelebet payidar kalacaktır. Atatürk´e kurtuluş ilhamı veren Adana´nın gençlerine de bu yakışırdı. Bayramımız kutlu olsun? şeklinde konuştu.

GENÇLER ATA´SININ İZİNDİ

Genç kuşaklar adına söz alan Dr. Anıl Taburoğlu ise cumhuriyetin önemini anlattı. Mustafa Kemal Atatürk´ün genç yaşında bu ülkeyi bağımsız bir ülke yapma yolunda kararlı adımlar attığına vurgu yapan Tamburoğlu, bugün Türkiye Cumhuriyeti´nin gençlerinin Mustafa Kemal Atatürk´ün izinde olduğunu söyledi.  

ADANALILAR FETTAH CAN KONSERİNDE BULUŞTU

Adana´nın en eski yerleşim yerlerinden olan tarihi Tepebağ Mahallesi´ndeki Av. Turhan Arun Sokak Seyhan Belediyesi tarafından restore edilerek hizmete açıldı. Açılış töreninde ünlü sanatçı Fettah Can´da sahne aldı.

Seyhan Belediyesi tarafından projelendirilen Av. Turhan Arun Sakak sağlıklaştırma projesinin ilk etabı tamamlandı. Adana´nın tarihi Tepebağ Mahallesi´ndeki sokağın açılışında belediye bağlı meslek edindirme kursları tarafından hazırlanan elişi ürünler tanıtıldı. Adana´nın eski fotoğraflarının da sergilendiği törende ünlü sanatçı Fettah Can´da sahne aldı.

Adana´nın tarihini önemsediklerini belirten Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, geçmişten miras kalan tarihi yapıları korumak ve bir sonraki nesle aktarmak istediklerini söyledi. Başkan Zeydan Karalar, ?Bu sokağın açılışını yapıyoruz. Açılış törenimize bu sokağa ismi verilen Av. Turhan Arun´un çocukları da katıldı. Bu sokak Kayalıbağ ile Tepebağ mahallerini 2 ye ayıran antik bir sokaktır. Tarihi binlerce yıl öncesine dayanan bir sokaktır. Romalılardan kalma bir sokaktır. Burası Adana´nın geçmişi Adana´nın tarihidir. Bu sokaklara Avrupa acayip turist getiriyor. Dünyanın en eski tarihlerinden bir tanesi, atalarımızın bize bıraktığı bu mirasları yaşatmak bizden sonraki nesillere taşımak istiyoruz. Bundan sonra etkinliklerimizi Adanın meşhur bir yerinde yapacağız. Sanatımızı, tarihimizi, kültürümüzü ve o dünyanın en güzel insanlarını Adanalıları dünyaya tanıtacağız. ?ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Başkan Zeydan Karalar Fettah Can´a çiçek verdi. Daha sonra ise Adanalılar ünlü sanatçının şarkıları ile gönüllerince eğlendi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false