GÜNDEM 1.10.2018 12:26:47 442 0

"Gelecek nesiller karanlık düşüncelere teslim edilemez"

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Ankara Yenimahalle´deki Abdükadir Geylani İmam Hatip Ortaokulu´nda, dinci bir vakfın başkanı tarafından sarık ve cübbeyle derse girerek öğrencilere ´değerler eğitimi´ adı altında ´adalet´ dersi verilmesine tepki gösterdi

Adana Baro Başkanı, Cumhuriyet Gazetesi´nin haberiyle gündeme gelen olaya ilişkin görüş ve düşüncelerini paylaştı. ?Okulların tarikatların temsilcilerine açılması ve propaganda alanına dönüştürülmesi asla kabul edilemez. Siyasi iktidar tarafından eğitim ve bilginin dinselleştirilmesi süreçleri, ne yazık ki bu garip uygulamalarla kurumsallaştırılmak istenmektedir. Güzel ülkemiz yıllardır sürdürülen İslamileştirme gayretleriyle bugünlere geldi ve bunları da, ?laiklik ilkesi? ile örten bu argüman da, diğer siyasi takiyelerden farklı değildir. Bu yalan ve yanlış laiklik algısıyla, mezhepçi rejim beslenmiş ve siyasal dinci gericilik toplumsallaştırılarak adeta hortlatılmıştır. FETÖ´nün 15 Temmuz hain darbe girişiminden ders çıkartamayan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) körpecik dimağlar üzerinde ne yazık ki çocuklarımızı dini tarikat ve cemaatlere teslim etmeye iradesini sürdürmektedir.

Son olarak Ankara Yenimahalle´de bulunan 114 öğrencinin eğitim gördüğü Abdülkadir Geylani İmam Hatip Ortaokulu´na tarikatların hakim olduğu ileri sürülmektedir.

Medyada yer alan bilgilere göre, bakanlığın unuttuğu okulda, çocuklarımızın MEB yönetmelikleri ile alakası olmayan şekilde sarıklı cübbeli ?hoca´lara emanet edildiği bilgisi paylaşılmıştır.

Sakallı ve takkeli Anadolu İlim ve İrşad Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dilmen tarafından çocuklara ?Değerler Eğitimi´ adı altında ?Adalet´ dersi verildiği iddiası vardır.

Okul yönetimi gerçekleştirilen eğitimlerin ?Dini Değerler ve İnsanlar arasında Saygı ve Adalet? konulu söyleşi olduğunu savunmaktadır. Ancak okulun içine imamın girmesi son derece sıkıntılıdır. Yarın bunun suistimal edileceği çok açıktır.

Okulların tarikatlara açılmasına dahi vesile olabilir. Bunun dışında çocuklarda yaşatacağı travma konunun daha ele alınmasını zorunlu koşmaktadır.

.laik cumhuriyete bağlı kalacağıma, ... şerefim üzerine ant içerim? diyerek yemin eden, önceki dönem TBMM Başkanının, yeminini hiçe sayarak ?laiklik ilkesi Anayasa´dan çıkarılsın? dediği ülkemizde maalesef bu tür uygulamalarla sarsılacaktır.

1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu´nun 12. Maddesinde; ?.. millî eğitiminde lâiklik esastır? demektedir.
Ama aynı kanunun 32. maddesinde: ?İmam-Hatip Liseleri İmamlık, Hatiplik ve Kur´an Kursu öğreticiliği gibi dinî hizmetlerin yerine getirilmesi ile....programlar uygulayan öğretim kurumlarıdır...? denilmesi ve 12 Eylül´ün, 1982 darbe Anayasasının 24. maddesinde ?..Din kültürü ve ahlâk öğretimi ilk ve orta-öğretim kurumlarında okutulan zorunlu dersler arasında yer alır?? hükmü laiklik karşıtı dinci ve mezhepçi eğitimi kurumsallaştırma uygulaması taban tabana zıt değil midir? Öyleyse bu kasten ve bilinçli olduğu çok açık yanlış uygulamalardan dönülmeli, ülkemiz çağdaş ve aydınlık geleceğe uygun bireyler yetiştirmelidir.

Ülkemizde rejim ve yönetim şekli değişiyor algısı yaratmaya kimsenin hakkı yoktur.

Cumhuriyetimizin tüm kazanımları tek tek zarar görmekte ve kaybolma tehlikesi yaşamaktadır. Ülkemize ve insanımıza travma yaratan bu uygulamaya sebebiyet veren okul müdürü, milli eğitim müdürleri ve milli eğitim bakanı bir dakika dahi görevlerinde durmadan istifa etmelidirler. Cumhuriyetimizin kazanımlarını korumak ve sahiplenmek için, demokrasi ve insan hakları mücadelesi için, hak, hukuk,adalet için, en önemlisi yarınlarımızın teminatı çocuklarımızın geleceği için mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğiz. Kamuoyuna saygıyla sunarım?(CO)

  


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı