GELECEĞİN KAN BAĞIŞÇILARI KAZANIMI PROJESİ
YAŞAM 2.03.2016 10:54:34 315 0

GELECEĞİN KAN BAĞIŞÇILARI KAZANIMI PROJESİ

PROJE KAPSAMINDA 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILININ 1. DÖNEM SONU TEŞEKKÜR YEMEĞİ NEZİHE YALVAÇ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ SALONU´NDA DÜZENLENDİ

Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Kızılayı´nın birlikte yürüttüğü ?Geleceğin Kan Bağışçıları Kazanım Projesi? kapsamında 2015-2016 eğitim-öğretim yılının 1. dönem sonu teşekkür yemeği Nezihe Yalvaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Salonu´nda düzenlendi.
Türk Kızılayı Adana Şube Müdürü Meltem Küçükgül, Türk Kızılayı´na gönüllü ve karşılıksız kan bağışı yapma konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Türkiye çapında 81 ilden 500 pilot okulda uygulanan proje kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü personeline ilk yardım konusunda da eğitim vermeye hazır olduklarını ifade etti.
Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı ise iyiliğin bulaşıcı bir unsur olduğunu belirterek ?Milli Eğitim camiası da bu iyiliği eğitime bulaştırıyor. Geleceğin kan bağışçıları kazanımı çerçevesi içerisinde Adana Türkiye´nin bir numaralı kenti olarak yine bir numaralı işe imza atmış oldu. Burada asıl alkışları siz değerli müdürlerimiz hak ediyorsunuz. Sizlerin vesilesi ile 29 bin 913 öğrenciye ulaştık. Birinci dönemde 2 bin 10 ünite kan alındı. Bu sonuçlar gösterdi ki projeye katılan diğer kentlere açık ara fark attık? dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar da yapılan bu çalışmalara uzak durmalarının mümkün olmadığını vurgulayarak şöyle konuştu:
?Çünkü bizim görevimiz çocuklara sadece belli bilgileri yüklemek değil; onları gelecekte iyi bir insan, iyi bir yurttaş olarak yetiştirmektir. İyi bir insanın en önemli özelliğinden biri de diğer insanlara yardım etmektir. Türk Kızılayı da ülkemizde her zaman iyilik hareketlerinin öncüsü olmuştur. Bu nedenle de Kızılay Şubemiz bize hangi projeyi getirirse getirsin biz her zaman yanlarında olacağız. Birlikte hayırlı işlere imza atacağız. Böyle hayırlı bir işte büyük bir gönüllülükle çalışan okul yöneticisi arkadaşlarımıza, öğretmenlerimize, öğrencilerimize, bizi yalnız bırakmayan velilerimize ve camiamızda ismini sayamadığım herkese teşekkür ediyorum. Toplanan ünite bakımından İkinci dönemin daha başarılı geçeceğine şimdiden inanıyorum.?
?Geleceğin Kan Bağışçıları Kazanımı Projesi? kapsamında projeye verdikleri destek ve gösterdikleri duyarlılık için okul müdürlerine teşekkür belgesi verildi.
Projede yer alan okullar şöyle:
?Yüreğir Hakkı Polat Anadolu İmam Hatip Lisesi, TOKİ Köprülü İlköğretim Okulu, TOKİ Köprülü Anadolu Lisesi, Belediye Evleri Ortaokulu, Kozan Kazım Karabekir Anadolu Lisesi, Seyhan Orhan Çobanoğlu Anadolu Lisesi, Şehit Ozan Onur İlgen Anadolu Lisesi, Ahmet Kurttepeli Anadolu Lisesi, Buhara Ortaokulu, Taşkent Ortaokulu, Ahmet Karabucak İlkokulu, Sakıp Sabancı Ortaokulu.?(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli