Geleceğin inşaat mühendislerinin baret sevinci
YAŞAM 16.11.2017 10:41:16 551 0

Geleceğin inşaat mühendislerinin baret sevinci

Çukurova Üniversitesi ve Adana Bilim ve Teknoloji Üniversite´ne bu yıl kayıt yaptıran İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi´nde baret taktı.

Baret takma töreni 1. Öğrenim ve 2. Öğrenim öğrencileri için olmak üzere gündüz ve akşam saatlerinde yapıldı. Törende İMO Adana Şubesi bünyesinde faaliyet gösteren Genç- İMO üyeleri, üniversiteye yeni başlayan arkadaşlarıyla kaynaştı.
?Sizin Odanız?
Öğrencilere yönelik ilk konuşma İMO Adana Şube Başkanı H. Çağdaş Kaya tarafından yapıldı. İnşaat Mühendisleri Odasının her zaman gençlerin yanında olacağını ifade eden Kaya, ?Hem mesleki hem de sosyal toplumsal kültürel konularda kendinizi geliştirmeniz yönünde her zaman destekçiniz olacağız. Burası sizin Odanız, sizler buraların asli sahipleriniz. Her konuda sizlere destek olmak da bizim görev ve sorumluluğumuz. Ayrıca bu sorumluluğu yerine getirmek bizler için mutluluk kaynağıdır? dedi.

Üniversitelerimizde inşaat mühendisliği bölüm sayısının artığını,  her yıl on bin civarında inşaat mühendisinin mezun olup mesleğe adım attığını ifade eden Kaya, ?Bu koşullar altında kendinizi geliştirmek için bireysel çabalarınızın olması gerekmektedir. Bu zaten bizim mesleğimiz açısından bir sorumluluktur da. Sizler mesleki tercihinizle mezun olduğunuzda; insan hayatını, can güvenliğini birebir ilgilendiren, insanların barınmalarına yönelik bir sektörde çalışacaksınız? diye konuştu.
?Yolunuz açık olsun?
İMO Onur Kurulu Üyesi Abdullah Bakır ise meslekte 40 yılın tamamladığını, İMO ile ilk tanışmasının üniversite öğrenciliği yıllarında başladığını belirterek ?İnşaat Mühendisliği bölümünde ders vermiş, eğitmenlik yapmış biri olarak söylemeliyim ki bugünden itibaren kendinize ?kendimi nasıl geliştirebilirim´ diye sormalısınız. Mesleğimize, Odamıza sahip çıkacağınıza yürekten inanıyorum. Yolunuz açık olsun? dedi.  

?Onur duyuyorum?
İMO Adana Şube geçmiş dönem başkanlarından Sadi Sürenkök, salonda bulunan öğrencilerin bugün yaşadığı aynı duyguyu 43 yıl önce yaşadığını ifade ederek, ?Diplomamı aldığımda eve gitmeden Odaya gelip kayıt yaptırdım. Bu odanın üyesi olmaktan da her zaman onur duydum. Sizler de mezun olduğunuzda serbest çalışacaksanız mutlaka Odaya kayıt yaptıracaksınız. Mezun olana kadar da Odayla bağlantınızı kesmemenizi umut ederek, öğrenim yaşamınızda başarılar diliyorum? dedi.

Genç-İMO´luların heyecanı
Genç-İMO Çukurova Üniversitesi Temsilcisi Yasin Solak ise genç-İMO çalışmalarıyla ilgili bir sunum yaptı. İMO Adana Şube yönetimine desteklerinden dolayı teşekkür eden Solak, Genç- İMO´nun çalışma yöntemlerini anlattı, geçmiş dönem yapılan teknik gezileri, etkinlikleri görselleriyle birlikte yeni öğrencilere sundu. Genç-İMO üyeleri Mizgin Bektaş, Enes Bahçeci, Ebru Doğru, Umut Baran, Melike Yıldırım ve İbrahim Harun Aydoğan da yaptıkları konuşmalarla, genç-İMO çalışmalarının öneminden ve bu çalışmaların kendilerine katkılarından söz ettiler.

Baret taktılar
Konuşmaların ardından, Şube Başkanı H.Çağdaş Kaya, Yönetim Kurulu Üyeleri Leyla Tan, Suphi Civelek ve Zekeriya Turanbayburt, İMO Onur Kurulu üyesi Abdullah Bakır, İMO Adana Şube geçmiş dönem başkanları Sadi Sürenkök ve Sedat Doğan, Şube üyesi Kamil Sürenkök gençlere baretlerini takdim etti. Baret töreninin ardından kokteyle geçildi. (CO)

 

Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı