Geleceğin inşaat mühendisleri İMO´da baret taktı
YAŞAM 18.10.2018 10:46:23 503 0

Geleceğin inşaat mühendisleri İMO´da baret taktı

Çukurova Üniversitesi ve Adana Bilim ve Teknoloji Üniversite´ne bu yıl kayıt yaptıran İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri için Şube binasında tanışma toplantısı ve baret takma töreni gerçekleştirildi. Törende İMO Adana Şubesi bünyesinde faaliyet göster

Ü?Sizler buranın asli sahiplerisiniz ?
Öğrencilere yönelik ilk konuşma Şube Başkanı Zekeriya Turanbayburt tarafından yapıldı. Öğrencilerin üniversite hayatlarının ilk günlerindeki heyecanını paylaşmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Turanbayburt, ?İnşaat mühendisleri Odamız, hem mesleki hem de sosyal, toplumsal, kültürel konularda kendinizi geliştirmeniz yönünde her zaman yanınızda olacaktır. Burası sizin odanız, sizler buraların asli sahiplerisiniz. Her konuda sizlere destek olmak da bizim görev ve sorumluluğumuz. Ayrıca bu sorumluluğu yerine getirmek bizler için mutluluk kaynağıdır. Bu nedenle kendinizi İMO ailesinin bir parçası olarak hissetmenizi; her türlü konuyu, öneriyi, sıkıntılarınızı çekinmeden dile getirmenizi isteriz.

Bu yolda, mesleğimizin yolunda ilerlerken kendinizi bilgi ile donatırken, yeni tecrübeler edinirken en önemli şeyin iyi bir birey olmak olduğunu unutmayacağınızı biliyoruz. Çevrenize, mesleğimize, yaşadığınız şehre, ülkemize katkı sunan, etik değerlere sahip bireyler olmanız en büyük temennimiz.? diye konuştu.
?Bu mesleği medeniyet inşa ettiği için sevin?
İMO Onur Kurulu Üyesi Abdullah Bakır ise öğrencileri insanlığa yararlı bir mesleği seçtikleri için kutlayarak ? Bu mesleği para için sevmeyin, medeniyet inşa ettiği için sevin. Nasıl bir mühendis olacağınız nasıl bir eğitim alacağınıza bağlı. İnşaat mühendisliği bölümünü bitiren herkes diplomasını alıyor. Önemli olan diplomanın yanında, 4 sene boyunca neler kazandığınız. Bunun içinse çok değerli ama inanın çok çabuk geçecek 4 seneniz var. Yapmanız gerekeni hemen yapın? dedi.  

Genç-İMO´luların heyecanı
Genç-İMO Çukurova Üniversitesi Temsilcisi Enes Bağçeci ise genç-İMO çalışmalarıyla ilgili bir sunum yaptı. Sunumda geçtiğimiz yıl öğrenciler için düzenlenen teknik geziler, mesleki seminerler, tiyatro çalışmaları, dayanışma kahvaltısı, mezuniyet kutlaması gibi pek çok etkinlik, yeni öğrencilerle paylaşıldı. Yine Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi genç-İMO temsilcisi Ebru Doğru, okulundaki genç-İMO faaliyetlerinden söz etti. Geçtiğimiz yıllarda da genç-İMO çalışmalarında yer alan Çukurova Üniversitesi Öğrencileri Tuncay Akkoyun, Özge Hançer, İbrahim Harun Aydoğan yaptıkları konuşmalarda; dayanışma içinde yürüttükleri genç-İMO çalışmalarının kendilerine hem mesleki hem de sosyal yönden büyük katkı sunduğunu ifade ettiler.  İMO Adana Şube Yönetimine desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.

Baret taktılar
Konuşmaların ardından, Şube Başkanı Zekeriya Turanbayburt, Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Suphi Civelek, Sayman Üye Duygu Argunşah, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Uncu, Leyla Tan, İsmail Cem Baskın, Kamil Sürenkök, İMO Onur Kurulu Üyesi Abdullah Bakır ve Şube emektar üyesi Akgül Yılmaz gençlere baretlerini takdim etti. Baret töreninin ardından kokteyle geçildi.(Fİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    8828,70%-0,62
  • DOLAR

    32,29% 0,55
  • EURO

    35,19% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2238,56% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3895,90% 0,00
  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu