GAZETECİLER HÂKİM KARŞISINDA
SİYASET 10.03.2017 15:54:39 548 0

GAZETECİLER HÂKİM KARŞISINDA

Adana´da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında yerel televizyon ve gazete sahipleri ile gazetecilerin bulunduğu 2´si firari, 2´si tutuklu 13 şüphelinin yargılanmalarına başlandı

Adana´da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında yerel televizyon ve gazete sahipleri ile gazetecilerin bulunduğu 2´si firari, 2´si tutuklu 13 şüphelinin yargılanmalarına başlandı. Yargılananlar arasında çalıştığı Adana Haber Gazetesi 7 ay önce KHK ile kapatıldıktan sonra gözaltına alınıp ´FETÖ/PDY´ davasına dahil edilen TGS Adana Şube Başkanı Salim Büyükkaya  da bulunuyor.

Adana 11´inci Ağır Ceza Mahkemesi´nde tutuklu gazeteciler Aytekin Gezici ve Abdullah Özyurt, firari Zaman Gazetesi Adana Temsilcisi Bilal Öğütçü, Hasan Ertaş ile tutuksuz Yüksel Evsen, Taner Talaş, Hakan Bülent Yardımcı, Rıfat Söylemez, Ali Pekmezci, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Adana Şube Başkanı Salim Büyükkaya, Abdurrahim Haklıkul, Mustafa Naim Yalçınel ve Osman Palamut´un yargılanmasına başlandı.

Adana eski Adliye binasındaki duruşmayı izlemek için TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (IFJ) Genel Sekreter Yardımcısı Oliver  Money-Kyrle, Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EFJ) Temsilcisi Mehmet Köksal, TGS İzmir Şube Başkanı Halil İbrahim Hüner, TGS İstanbul Şube Başkanı Ali Açar ve TGS Ankara Şube Başkanı Sinan Tartanoğlu Adana´ya gelerek duruşmayı izledi. CHP Adana Milletvekilleri İbrahim Özdiş ve Zülfikar İnönü Tümer ile Adana Barosu Başkanı Veli Küçük, PSAKD davayı izliyor. Gazetecilerin girişine izin verilmeyen duruşmaya uluslararası heyet, Adana Baro Başkanı Veli Küçük´ün girişimleri ile girebildi.

ULUSLARARASI GÖZLEMCİ SALONDAN ÇIKARILDI

Duruşmayı izleyen The International and European Federation of Journalists (IFJ) temsilcisi Oliver Money Kyrle, duruşma salonunda uyarılara rağmen sakız çiğnemeye devam ettiği gerekçesiyle mahkeme başkanı tarafından salondan çıkarıldı.

Haklarında  59 sayfalık iddianame hazırlanan Adana´daki davada 13 kişi örgüt üyeliği suçlamasıyla 15´er yıla kadar hapis cezası  isteniyor. Bugünkü Duruşmaya tutuklu gazeteciler Aytekin Gezici ve Abdullah Özyurt katılmadı. Bu sanıkların kimlik saptaması ile savunmaları görüntülü olarak bulundukları cezaevinden alındı. Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesi´ndeki duruşmaya tutuksuz yargılanan Yüksel Evsen, Taner Talaş, Hakan Bülent Yardımcı, Rıfat Söylemez, Ali Pekmezci, TGS Şube Başkanı Salim Büyükkaya, Abdurrahim Haklıkul, Mustafa Naim Yalçınel, Osman Palamut ilk kez hakim karşısına çıktı. Bilal Öğütçü ve Hasan Ertaş halen firarda bulunuyor. 

Duruşmada ilk savunmayı tutuksuz yargılanan kapatılan Ekspres Gazetesinin sahibi Hakan Bülent Yardımcı, ardından Kapatılan Adana Haber Gazetesi Sahibi Rifat Söylemez yaptı. Ardın cezaevinde tutuklu bulunan Aytekin Gezici bulunduğu cezaevinden savunmasını görüntülü olarak yaptı. Şüpheliler, suçlamaları kabul etmedi. Bu sırada duruşmayı gözlemci olarak izleyen Oliver Money Kyrle´yi mahkeme başkanı, sakız çiğnememesi konusunda uyardı. Uyarıya rağmen sakız çiğnemeye devam eden Oliver Money Kyrle  salondan çıkarıldı.
Uzun yoldan gelmesi nedeniyle yorgun olduğunu söyleyen Oliver Money Kyrle, üzgün olduğunu söyledi. Mahkeme öğlen yaklaşık 2 saat duruşmaya ara verdi. Halen duruşma devam ediyor ve diğer tutuksuz sanıklar savunmalarını yapıyor.

Öte yandan, Adana eski Adliye binası önünde açıklama yapan TGS İzmir Şube Başkanı Halil İbrahim Hüner, fikir, düşünce ve ifade özgürlüğünden yana olduklarını belirterek, "Bizlerden isteseniz de terörist yaratamazsınız. Bugün TGS olarak Adana Şube Başkanımız Salim Büyükkaya ve diğer gazetecilerin yanında olduğumuzu göstermek için buradayız. Örgütlerle bizim yakından uzaktan işimiz olamaz" dedi. (VŞ)

 

 


Haber Kaynak : ÖZEL HABER

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli