Galatasaray Göztepe´yi evinde yendi
SPOR 20.08.2018 10:23:00 259 0

Galatasaray Göztepe´yi evinde yendi

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig´in ikinci haftasında konuk ettiği Göztepe´yi 1-0 yendi.

Süper Lig´in ikinci haftasında Galatasaray, sahasında Göztepe´yi konuk etti. Galatasaray´ın yeni transferi Emre Akbaba ilk maçına çıkarken Onyekuru da ilk golünü attı.

 Spor Toto Süper Lig´in 2. haftasında Galatasaray, sahasında Göztepe ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı sarı-kırmızılı takımın 1-0´lık üstünlüğü ile tamamlandı. 

Maçtan dakikalar (İlk yarı) 
6. dakikada sol tarafta topla buluşan Yasin´in ceza sahası içerisine girip, kaleciyle karşı karşıya kalarak yaptığı plase vuruşta meşin yuvarlak kaleci Muslera´da kaldı. 
19. dakikada sağ taraftan çizgiye inen Belhanda´nın ortasında arka direkte topla buluşan Nagatomo´nun sol çaprazdan vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Göktuğ´da kaldı. 
19. dakikada sağ kanatta topla buluşan Halil Akbunar´ın ortasında ön direkte Yasin Öztekin´in yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci Muslera´da kaldı. 
32. dakikada sol taraftan Nagatomo´nun yerden ortasında kale önünde Eren´in dokunuşunda meşin yuvarlak Göztepe savunmasına çarparak kornere gitti. 
40. dakikada ceza sahası içi sağ çaprazından son çizgiye inen Belhanda´nın pasında ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Sinan´ın yaptığı vuruşta meşin yuvarlak direğin dibinden auta gitti. 
42. dakikada hızlı atağa çıkan Galatasaray´da Fernando´nun pasında kaleci Göktuğ´u önde gören Onyekuru´nun ceza sahası dışı sol çaprazından yaptığı aşırtma vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-0 

Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 
50. dakikada sağ kanattan Traore´nin yaptığı ortada kale önünde Deniz Kadah´ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak uzak direğin yanından auta gitti. 
54. dakikada ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Onyekuru´nun ortasında kale önünde Sinan´ın yaptığı vuruşta meşin yuvarlak direğin yanından auta gitti. 
56. dakikada sol kanattan Nagatomo´nun ortasında kale önünde Gomis´in vuruşunda meşin yuvarlak kaleciden döndü. Gomis bir kez daha şansını denedi ancak meşin yuvarlak Göztepe savunmasına çarparak kornere gitti. 
58. dakikada sol taraftan kullanılan köşe vuruşunda arka direkte Tayfur Bingöl´ün yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak direkten oyun alanına döndü. 
64. dakikada sağ çaprazdan Mariano´nun ortasında kale önünde Gomis´in dokunuşunda meşin yuvarlağı kaleci Göktuğ kornere çeldi. 
69. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazından Emre Akbaba´nın kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak kaleci Göktuğ´dan döndü. 
74. dakikada sol taraftan Tayfur´un ortasında arka direkte Halil Akbunar´ın yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak direğin dibinden auta gitti. 
89. dakikada sol kanatta topla buluşan Onyekuru´nun kale sahasına ortasında Emre Akbaba´nın topukla yaptığı vuruşta top kaleci Göktuğ´da kaldı. 

Stat: Türk Telekom 
Hakemler: Ali Palabıyık xx, Kerem Ersoy xx, Serkan Olguncan xx 
Galatasaray: Muslera xx, Mariano xx, Maicon xx, Ahmet Çalık xx, Nagatomo xx, Fernando xx, Donk xx, Sinan xx, Onyekuru xx, Belhanda xx, Eren xx 
Yedekler: İsmail Çipe, Selçuk, Linnes, Gomis, Emre Akbaba, Yunus Akgün, Ozan Kabak, Celil Yüksel, Muğdat, Feghouli 
Teknik Direktör: Fatih Terim 
Göztepe: Göktuğ xx, Gassama xx, Wallace xx, Titi xx, Traore xx, Borges xx, Alpaslan xx, Tayfur xx, Yasin xx, Halil xx, Deniz Kadah xx 
Yedekler: Eren Bilen, Hakan Çinemre, Gouffran, Elessa, Grillo, Yalçın Kayan, Berkan Emir, Doğanay Kılıç, Samed Ali Kaya, Erol Hakan Sepil 
Teknik Direktör: Bayram Kadir Bektaş 
Gol: Onyekuru (dk. 42) (Galatasaray) 
Sarı kart: Yasin (Göztepe) 
 

Fatih Terim: ?Santrfor transferi için ısrar ediyorum?

 Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 1-0 kazanılan Göztepe maçının ardından konuştu. İlk haftalarda alınan galibiyetlerin önemli olduğunu söyleyen Terim, transfer konusunda da santrfor ısrarını sürdürdüğünü ifade etti. 
Göztepe karşısında 1-0 kazanan ve ilk 2 haftada 6 puan toplayan Galatasaray´da Teknik Direktör Fatih Terim, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı. 2. golü bulmaları gerektiğini belirterek sözlerine başlayan Fatih Terim, karşılaşmada gergin olup olmadığıyla ilgili sorulan soruya, ?2. golü bulamadığınız her an oyun kritiktir. Sonuç her an değişir. Tabii ki 3 puanlarla, sezon başının sıkıntılı dönemini geçersek, kredimiz olacağı için gergindim maçta. İkinci yarıda kaçırdığımız goller, ikinci golün habercisi demekti. 2. gol demek, 3 puan demekti ama olmadı. Karşı tarafın çok eksiği vardı ama bizim de eksiklerimiz vardı. Onyekuru henüz hazır değil dedik ama bugün çok iyiydi. Gomis´in hazır olmaması, Serdar´ın beklenmedik sakatlığı vardı. Bu noktaları kayıpsız geçme isteği nedeniyle gösterdiğim reaksiyonlar vardı. Bu kadar basit golleri kaçırdık. İkinci golü atabilirdik diyoruz ama Göztepe de golü atabilirdi. Uzun bir süre gol yemediğimiz için memnunum? yanıtını verdi. 

?Santrfor noktasında ısrarcıyım. Sol bek ve stoper de almalıyız? 
Transfer konusunda açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, ?Transfer konusunu başkan açıkladı. Ndiaye´nin şartları yerine geldiği zaman, kiralık olarak Galatasaray´a katılacak. Yüksek bir rakamla verdiğiniz oyuncuyu kiralık olarak almak önemli bir iş. 31 Ağustos´a kadar vaktiniz var. Eksik noktaları ben söyledim. Santrfor noktasında ısrar ediyorum, sol bek de şart. Bu noktada Nagatomo´nun yükünü hafifletmemiz gerekiyor. Artı bir de stoper istemiştim. Bakıyoruz. Bu arada gitmek isteyen arkadaşlarımız varsa, onlar için de 10 günlük süre var. Profesyonel hayat bu. Biz de değerlendireceğiz. Bakalım bu 10 gün neler getirecek. Bizim için 2 kriter önemli, ekonomik ve teknik yeterlilik kriteri. Emre örneğinde olduğu gibi, genç arkadaşların katılımı, ekonomik olarak doğru bir yatırım şeklinde düşünülebilir. Buna da dikkat ediyoruz. Onyekuru´dan da çok memnunuz. İnşallah daha iyi işler yapacak. Bu 10 gün her ne kadar bayramda her taraf kapalıysa da, bizim öyle bir durumumuz yok. Her şey için hazırlıklıyız. Muhakkak bazı konuşmalarımız ve görüşmelerimiz var, Galatasaray Kulübü´nün bizim için ekonomisi de önemli, faydalı oyuncuyu seçmek de önemli. Gerektiği zaman vermek de satmak da önemli? ifadelerini kullandı. (Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı