FURKAN EĞİTİM VE HİZMET VAKFI´NA OPERASYON
SİYASET 30.01.2018 15:39:41 418 0

FURKAN EĞİTİM VE HİZMET VAKFI´NA OPERASYON

Adana merkezle 3 ilde Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı´na yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda vakfın kurucu başkanı Alpaslan Kuytul´un da aralarında bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı´na hakkında başlatılan ´suç örgütü´ soruşturması kapsamında vakfın genel merkezi ve yöneticilerinin evlerine yönelik Adana, Elazığ ve Niğde´de şafak vakti operasyon yapıldı. Asayiş, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM), Çevik Kuvvet ve Özel Harekat şubelerinden polislerin de katıldığı operaslonda kapılar, koç başlarıyla kırılarak girildi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı operasyonda, vakfın genel merkezinin çevresinde TOMA ve özel harekat timleri önlem aldı. Operasyonda vakfın kurucu başkanı Alpaslan Kuytul ile birlikte 20 kişi gözaltına alındı.

Vakfın genel merkezi, yöneticilerin evleri ve vakfa bağlı kuruluşlarda polislerin araması devam ediyor. Alparslan Kuytul´un sosyal medya hesabından bir süredir Türkiye´nin Afrin´e yaptığı "Zeytin Dalı Harekatı´na karşı çıktığı görülmüştü.

VAKIFTAN ÇIKAN PARAYA POLİS EL KOYDU

Adana´da Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı´na yapılan operasyonda vakfın kasasında yaklaşık 350 bin lira para çıktığı ileri sürüldü.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla şafak vakti merkezi Adana´da bulunan Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı´na Adana, Niğde ve Elazığ´da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Vakfın binaları aranırken, vakfın kurucusu Alparslan Kuytul, vakfın hocaları ve mütevelli heyetinden oluşan 21 kişi gözaltına alındı.

Zanlılar emniyete götürülüp sorguya alındı. Polis vakfın Abidinpaşa Caddesi´ndeki genel merkezinde ise aramalarına devam ediyor. Bu yapılan aramalarda polisi bile şoke eden olay yaşandığı öne sürüldü. Yapılan aramalarda sistem odası denilen ve bilgisayarlar ile kasaların bulunduğu oda da yaklaşık 350 bin lira para ele geçirildiği iddia edildi.

Vakıf genel merkezinde polisin incelemesi sürüyor. Polis ekipleri vakıf binası önünde güvenlik önlemi aldı. Bazı vakıf üyeleri de bekleyişlerini sürdürüyor.

YURDA GİZLİ GEÇİTTEN FİBER HAT ÇEKMİŞLER

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Furkan Vakfı´na yönelik operasyonda yeni bilgiler elde edildi. Vakfın genel merkezinin bulunduğu binada yapılan aramalarda, bir kasada 314 bin, dolapta ise 50 bin lira para ele geçirildi. Ele geçirilen paranın kayıt dışı olduğu saptanırken, vakıf hizmet binasının karşısında, vakfa ait 5 katlı bir kaçak yurt da ortaya çıkarıldı. Vakıf binasının bulunduğu mahsenden, gizli bir geçit aracılığıyla kırtasiye dükkanına giriş yapıldığı, buradan da vakfın karşısındaki kaçak yurda fiber hatlar çekildiği belirlendi. Kaçak yurda çekilen fiber ağ ile Furkan Vakfı´na ait sosyal medya ve internet hesaplarının yönetildiği iddia edilirken, örgütün Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır bağlantılarının da araştırıldığı öğrenildi.

Ayrıca Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Başkanlığına gelen bir ihbar e-postası ve BİMER´e yapılan başvuralar sonucunda, vakfa ait sosyal paylaşım sitelerine yüklenen video görüntülerinde konuşma yapan Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Soruşturma sonucunda, konuşmalarında halkı sosyal sınıf, ırk din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini diğer bir kesimine kin ve düşmanlığa alenen tahrik ettiği, halk ve devlet idaresi içerisinde bulunan bir kısım vatandaşları ´dinli, dinsiz, din düşmanı´ diyerek inaç ve siyasi düşünce ayrımı yaptığı iddiasıyla Kuytul hakkında ´Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik´ ve ´Cumhurbaşkanına hakaret´ suçundan Asliye Ceza Mahkemesi´ne dava açıldığı kaydedildi.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı