FUE tekniğiyle izsiz saç ekimi
SAĞLIK 15.06.2018 00:17:40 1508 0

FUE tekniğiyle izsiz saç ekimi

Op. Dr. Güncel Öztürk denetimindeki Hairneva Saç Ekim Merkezi Uzmanları, saç dökülmesi ve kellik problemi yaşlanmayla birlikte doğal olarak ortaya çıkan bir durumdur.

Ancak bazı durumlarda genetik miras nedeniyle erken yaşlarda da ortaya çıkabilir. Tıbbi tedaviler ile saç dökülmesi kontrol altına alınsa bile dökülen saçların geri getirilmesi çoğu durumda mümkün olmaz. Dökülen saçların yerine getirilmesi saç ekimi teknikleri ile mümkün olabilir.

Modern teknolojisi saç ekim teknikleri ile kellik sorunu çözmek artık çok daha zahmetsiz. Ortalama 8 saat süren bir operasyon ile başınızın saçlı kısımlarından alınan saç kökleri saçsız alanlara transfer edilerek eşit bir dağılım olması sağlanır.

Saç ekimi operasyonu ile doğal görünüm elde edilebilmesi için kafa derisinde iz oluşmaması, saç tasarımının kişiye uygun yapılması, saçın eşit dağılımla doğru bir şekilde ekilmesi doğal görünüm için çok önemlidir. FUE tekniği ile saç naklinde hiçbir iz kalmaması, ekilen saçın çıkış yönünün doğal saçın çıkış yönü ile aynı olması, saç yoğunluğunun eşit dağılması, ön saç çizgisinin doğal saç çizgisine uygun bir şekilde yüzü çevrelemesi ve saçın çim adam gibi birden bire alnın üzerinden uzamaması saç ekiminin başarısında aranan kriterlerin başında yer alır.

FUE tekniğiyle saç ekiminin özellikleri

FUE tekniği ile yapılan saç ekimi operasyonları doğal görünüme yardımcı olacak teknik özelliklere sahiptir. Öncellikle operasyon sırasında herhangi bir şekilde cerrahi kesi yapılmadığı için yara izi de oluşmaz. DHI saç ekimi tekniğinde 0,3 ile 0,6 milimetrelik aletler ile alınan ve ekilen saç kökleri çok daha sık aralıklarla yerleştirilebilir. Bu sayede ekilen saç köklerinde öbeklenme olmaz, kelleşen alanda eşit ve simetrik bir şekilde eşit dağılımla yerleştirilebilir. Sağladığı esneklik sayesinde saç ekim uzmanları tarafından en fazla tercih edilen saç ekim teknikleri arasındadır.

Saç ekimi yaptırmayı düşünen kişilerin en büyük korkusu yapay görünüm nedeni ile saç ekimi yaptırdıklarının belli olmasıdır. Ayrıca saçın fırça gibi birden bire uzaması ya da eşit dağılmaması da en yaygın kaygılar arasındadır. Bunun sebebi ön saç çizgisi boyunca seçilen saç foliküllerinin birden fazla saç kökü içermesi, bundan dolayı da alnın başlangıç çizgisinden itibaren birden bire fırça gibi yükselmesidir. Fue saç ekimi tekniğinde alınan saç köklerinin tek mi yoksa çok sayıda saç teli mi içerdiği belirlenerek buna uygun olarak yerleştirilir. Böylece saçın ön saç çizgisi boyunca duvar gibi birden bire çıkması önlenmiş olur.

Doğru seçilmiş saç ekimi tekniği hasta için saç ekim sürecinin daha zahmetsiz ve konforlu hale gelmesini sağlar. FUE ve alt grubu teknikleri geleneksel tekniklere kıyasla bu süreç hem saç ekimi cerrahları hem de hastalar için çok daha kolay hale gelir.

#GüncelÖztürk #SaçEkimi #DHI #HairNeva #TıraşsızSaçEkimi (Fİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

ALZHEIMER’IN 10 ERKEN SİNYALİ!

Her 20 yaş dişi çekilmek zorunda değil, ama…

ANİDEN SİNİRLENME ŞEKER HASTALIĞI BELİRTİSİ OLABİLİR !

YEMEKTEN SONRA UYKUNUZ GELİYORSA DİKKAT !

Tozlu ortam farenjit riskini arttırıyor

AŞIRI C VİTAMİNİ VE PROTEİN BÖBREK TAŞINA YOL AÇIYOR

Uyku sorunlarının en yaygını: İnsomnia

“Çocukların ne derdi var ki diş gıcırdatsın” demeyin!

Adana yeni bir kültür sanat merkezi kazanıyor

DİZ KİREÇLENMESİNİ TETİKLEYEN FAKTÖRLER

PIERCING YAPTIRACAKLARA KÖTÜ HABER: ALERJİK REAKSİYONLARA YOL AÇABİLİR!

Dünya Doktorları: "İnsani Yardım Çalışanlarına Daha İyi Koruma Ve Güvenlik Ortamı Sağlanmalı"

Çocuklarda Diş Sıkma Neyin Habercisi?

“1 yaş altı bebekler ağır kızamık için risk altında!”

Yaş ilerlerken diş sağlığını korumak önemli

BEL VE KAS AĞRILARINDAN KORUNMANIN YOLLARI

D VİTAMİNİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKEN 9 ÖNEMLİ NOKTA!

Protezine Kavuşan Yağmur, Rektör Prof. Dr. Tuncel’i Ziyaret Etti

"COVID-19’un Eris varyantı kış aylarında yayılabilir"

CİLDE ZARARLI 8 ALIŞKANLIĞA DİKKAT !

EV YAPIMI YOĞURDUN FAYDALARI NELERDİR ?

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false