Fizik Tedavi Uzmanları Adana´da buluştu
YAŞAM 10.12.2018 11:14:35 427 0

Fizik Tedavi Uzmanları Adana´da buluştu

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nde, Lenfödem Derneği İşbirliğinde, fizik tedavi ve rehabilitasyondaki güncel yaklaşımların konu edildiği eğitim semineri düzenlendi.

Hastanenin Konferans Salonu´nda, Prof. Dr. Pınar Borman´ın koordinatörlüğünde gerçekleşen, ?Lenfödem Rehabilitasyonu ve Robotik Rehabilitasyon (Alt Ekstrremite Ortezleri) konulu eğitim seminerine, Yozgat, Mersin ve Gaizantep´ten fizyoterapistler katıldı. Seminerde, Prof. Dr. Pınar Borman, Prof. Dr. Sibel Özbudak Demir ve Doç. Dr. Engin Koyuncu eğitmen olarak yer aldı.

Prof. Dr. Pınar Borman, ?vücudun dokularında şişmeye neden olan uzun süreli (kronik) bir durum olan,  vücudun herhangi bir bölümünü etkileyebilen, ancak genellikle kollarda veya bacaklarda oluşan, lenf sistemi düzgün çalışmadığında gelişen? bir hastalık olan Lenfödem, konusunda detaylı bilgiler verdi. Prof. Dr. Borman, ?Lenfödem anotomisi, lenfödemde değerlendirme ve tedavi, lenfödemde manuel lenfatik drenaj ve çok tabakalı bandajlama? konulu sunumunda, hasta üzerinde uygulamalı workshop ile katılımcıları bilgilendirdi. 

ERKEN TANI TEDAVİDE SONUÇ VERİYOR

Halk arasında ?Fil hastalığı? olarak bilinen lenfödemin erken tanısının önemine dikkati çeken Prof. Dr. Borman, tedavi edilmezse hayatı tehdit eden ve enfeksiyonlara yol açan bu hastalığın, erken tanıda  tedavinin olumlu sonuçlar verdiğini kaydetti.

Lenfödem tedavisinin bir ekip işi olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Borman, ?Bu ekibin içinde fizik tedavi ve rehabilitasyon uzamanları var, fizyoterapistler var, onkologlar, cerrahlar ve farklı alanlardan pek çok sağlık profesiyoneli yer alıyor. Bu çok önemli ve özel bir konu olduğu için özel eğitim gerekiyor. Lenfödem tedavisinde görev alacak sağlık personleinin eğitimli olması büyük önem taşıyor? dedi.

Prof. Dr. Borman, lenfödem riski olan ya da şüphelenilen kişilerin mutlaka zaman geçirmeden fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezlerine başvurması gerektiğine dikkati çekerek, ?Çünkü şişlikler fil hastalığı mı? yoksa başka bir hastalık mı?  ayırt edilebilmesi çok önemlidir. Tanı yanlış konursa örneğin kalp hastalığına bağlı bir şişlik varsa ve siz lenfödem tedavisi verirseniz hastayı ölüme kadar götüren olumsuz sonuçlar ortaya çıkabilir" diye konuştu.

Prof. Dr. Boran, lenfödem tedavisinde kilo kontrolünün önemine dikkati çekerek, bu hastalığın en büyük düşmanının kilo olduğunu, kilo kontrolünün mutlaka sağlanması gerektiğini sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Sibel Özbudak Demir de, ?Robotik yürüme eğitiminde pratik uygulamalar? konulu sumunuda, tedavide dikkat edilmesi gereken konulara dikkati çekti. 

Özbudak Demir "Robotik rehabilitasyonu, sadece hastaların yürüme sürecine katkı olarak değerlendirmemek lazım. Aynı zamanda kalp ve akciğer başta olmak üzere birçok organa olumlu etkisi vardır. Robotik yürüme tedavisinin günümüzde devlet hastanelerinde vatandaşların kolay ve ücretsiz faydalanabildiği bir hizmet olması oldukça önemli bir gelişmedir? diye konuştu.

Seminerde, Prof. Dr. Engin Koyunu ise ?Alt ekstremite ortez reçeteleme? konulu sunum yaptı.

(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli