Fikret Orman:?Beşiktaş kenar süsü olacak bir kulüp değildir?
SPOR 9.08.2017 09:44:21 621 0

Fikret Orman:?Beşiktaş kenar süsü olacak bir kulüp değildir?

Akdeniz Beşiktaşlılar Derneği´nin düzenlediği Şampiyonluk Galası´na katılan Beşiktaş Kulüp Başkanı Fikret Orman, ?Yani biz ceza alacağız Beşiktaş da alsın diye bir şeyler yapmanın manası yok. Ortadaki olan görüntüler her şey kamuoyunun önünde olan şeyler.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu´na(PFDK) sevk edilmesiyle ilgili Beşiktaş Kulüp Başkanı Fikret Orman, ilk defa PFDK´ya sevk edildiğini söyledi. Orman, ?Her şeyin bir ilki varmış hayırlısı olsun. Söylediklerimde PFDK´ya sevk edilecek bir durum yoktu. Tabii ki bir bildikleri var. Sevk etsinler biz de gerekli savunmayı yaparız? diye konuştu.

?Birisi eline numaratör almışta onları mı saymış?

Konyaspor maçından sonra Lens´in imza töreninde Beşiktaş´ın ceza alması halinde ´dünyayı ayağa kaldırırım´ sözünün hatırlatılması üzerine Başkan Orman, ?Hele bir onlar olsun da ondan sonra düşünürüz. Şu an bir şey söylemenin bir anlamı yok. Konyaspor maçıyla alakalı olayı çarpıtmanın bir manası yok. Konyaspor ile yapılan maçın görüntüsünün çirkin olduğunu, sahada olan görüntünün sporsever olarak hoş olmadığını söyledim. Hatta ileri gittim. Kupa Konyaspor´a yakıştı mı? Yakıştı ama sahada olanlar ve yapılanlar hiç yakışmadı. Oradaki Konyaspor taraftarına da yakışmadı dedim. Şimdi Beşiktaş´tan 50 kişi sahaya girmiş diyorlar. Kim saymış, kim nerede yapmış. Orada sahaya inen 2-5 bin kişi sayılmamış da, orada birisi eline numaratör almış da onları mı saymış. Beşiktaş´ın ceza alması bir başkasının ceza alması için bir sebep değil ama alacak kulüp içinde bizde yanında malzeme olmayalım. Ben Konyaspor ceza alsın demedim zaten. Bize Konyaspor´dan dolayı ceza verirlerse ortalığı ayağa kaldırırım dedim. Bu lafımın da arkasındayım? diye konuştu.

Konyaspor´un da suç duyurusunda bulunmasıyla alakalı Fikret Orman şunları söyledi:
?Konyaspor ile bizim bir duygusal ilişkimiz var. Bizim stadyumumuz yoktu orada maçlarımızı oynadık. Konyaspor Başkanı çok sevdiğim dostumdur. Onun için de hem camiayı hem de oradaki insanları kırmak istemiyorum. 50 tane laf söyledim ama şu anda yaptıkları siyaset doğru değil. Yani biz ceza alacağız Beşiktaş da alsın diye bir şeyler yapmanın manası yok. Ortadaki olan görüntüler her şey kamuoyunun önünde olan şeyler. Bende onu ifade ediyorum. Bizi kenar süsü yapmasınlar. Beşiktaş kenar süsü olacak bir kulüp değildir.?

?Beşiktaş Başkanı´nın adaylığını açıklayacağı tek yer Beşiktaş genel kuruldur?

Kulüpler Birliği Başkanlığı´na adaylığıyla ilgili Beşiktaş Kulüp Başkanı Orman, ?Beşiktaş Kulübü Başkanı, Kulüpler Birliği´ne aday olmaz. Çıkıp adaylığını açıklamaz. Burası zaten 18 tane takımın olduğu bir yer. Burada kulüpler var, kulüplerin çoğunluğunun bir fikri varsa gelirle benimle konuşurlar. Ben de böyle bir çoğunluk oluşursa düşünürüm dedim ama çıkıp da Beşiktaş Başkanı, bir adaylık açıklamaz. Beşiktaş Başkanı´nın adaylığını açıklayacağı tek yer Beşiktaş Genel Kurulu´dur. Onun için de öyle bir adaylığımı açıklamam durumu söz konusu bile olmaz. Dursun Özbek başkan açıklamış. Hayırlı olsun. Galiba Osmanlıspor Başkanı da açıklamış ona da hayırlısı olsun. Perşembe günü netleşir? dedi.

?Talisca konusunda FİFA´ya gittik?

Talisca´nın durumuyla da ilgili açıklamalarda bulunan Orman, ?Talisca konusunda FİFA´ya gittik. Bu hafta içerisinde netleşmesini bekliyoruz. Bir sıkıntı olacağını sanmıyorum Talisca ile ilgili. Transferlerle alakalı çalışmalarımız devam ediyor. Yaklaşık önümüzde 1 ay kadar süre var. Daha çok vakit var ona göre hareket edeceğiz? şeklinde konuştu.

?Sahada futbolcular kararını verecek?

Antalyaspor ile ligde ilk maçta karşılaşacaklarını ve kırmızı-beyazlıların galibiyet için Vodafone Park´a geleceğini söyleyen Orman, ?İlk maç sahamızda oynanacak. Çok iyi bir hocaları var. Onlar da gelecekler. Kazanmak için oynayacaklar. Biz de kazanmak için oynayacağız. Sahada futbolcular kararını verecek? dedi.

?Beşiktaş´ın gücünü herkese gösterme fırsatını bulduk?

Çok nezih ve güzel bir toplulukla bir araya geldiğini ifade eden Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Fikret Orman, herkesle fotoğraf çektireceğini söyledi. Orman, ?Zor süreçlerden geldik. Gülen gözleri görmek benim için çok mutluluk. Her seferinde söyledim bizim bütün işimiz Beşiktaşlıları mutlu etmek. Onların gülen yüzlerini daha fazla güldürmek. Zor süreçteyken biraz karamsardık, ilk zamanlarda bize güvenmiyorlardı ve güven problemi vardı. Daha önce çok vaatler verilmiş, bir şeyler söylenmiş ama yapılmadığı için bütün camiamızda güven problemi vardı. Hamd olsun hep beraber sizler bize güvendiniz, bizlerde icraat yaptık ve Beşiktaş´ın gücünü herkese gösterme fırsatını bulduk? dedi.

?Sizden istediğim tek şey, şımarmayalım?

Beşiktaş´ın büyük bir aile olduğunu dile getiren Orman, ?Farkındaysanız bizim aile mensuplarımız, oyuncularımız, hocalarımız bütün takımlarımız için söylüyorum çok mutluyuz. O bizim aile mutluluğumuz. Huzurlu bir aileyiz. Beşiktaş´ın genetiğinden gelen değerler var. Bu ülkenin kurulmasında emeğimiz var. Bereketli bir topraktan geliyoruz. Hep helal paralarla geldik buralara. Onun için bizim mutluluğumuz hep daim olacak. Sizden istediğim tek şey şudur, şımarmayalım. Biz başkalarının mutsuzluğuyla mutlu olan bir kulüp değiliz. Onlar başkaları. Biz onlar değiliz. Biz kendi yaptıklarımızla mutlu olan bir kulübüz. Bizim kıyaslamamız dünya kulüpleri. Çıtayı bazı takımlarla yapmamalıyız. Eğer onları alacaksak onları 3-5 sene içerisinde alt ederiz. Biz dünya kulübü olmalıyız. Dünyanın her tarafında taraftarı olan, yüz milyonun üzerinde taraftarı olan, vurdu mu dünyanın her yerinde ses getiren camia olmak zorundayız. Bunu da başaracağız? diye konuştu.

?Lig başlamadan ayak oyunları her şey başladı?

Zor bir sene olduğunu ifade eden Fikret Orman, ?Her sene daha zor bir sene oluyor. Geçen sene ilk şampiyonluğumuzdan daha zor bir seneydi. Bu sene daha da zor olacak. Görüyorsunuz daha lig başlamadan ayak oyunları her şey başladı. Bundan yılmayacağız. Daha çok kenetlenip, daha çok çalışacağız. İşimizi çok iyi yapacağız. Efendiliğimizi hiçbir zaman elden bırakmayacağız. Bu demek değildir ki hakkımızı kimseye yedireceğiz? şeklinde konuştu.

?Daha evvel bize rakip olanlar şimdi kanka oldular, beraber bize rakip oluyorlar?

Güçlü olduğunuz zaman herkesin karşınızda cephe oluşturduğunu belirten Başkan Fikret Orman, konuşmasını şöyle tamamladı:
?Daha evvel bize rakip olanlar şimdi kanka oldular, beraber bize rakip oluyorlar. Onun için camia bütünlüğümüze çok ihtiyaç var. Bütün camiamız bir tek Antalya´da değil, inanılmaz bir bağımız var. Allah bizi sizlere mahcup etmesin. Merak etmeyin bu sene de o sene olacak. Hep beraber çok güzel günler göreceğiz. Arada yağmurlar, karlar yağacak ama hep güneşli günler gelecek.?

Konuşmanın ardından Başkan Fikret Orman, geceye ev sahipliği yapan otelin sahibine yeni transferleri Jermain Lens´in 17 numaralı imzalı formasını hediye etti. Akdeniz Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Nahit Tunador ise başkan Orman´a kartal figürü hediye etti. Konuşmaların ardından Erkan Güleryüz konseriyle gece devam etti.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli