Feyzioğlu:
GÜNDEM 4.05.2020 12:41:00 392 0

Feyzioğlu: "Öyle bir taslak gündemde yok"

Feyzioğlu,barolar, baro başkanları seçimi ve TBB Genel Kurulu’na delege seçiminde değişiklik yapılacağı iddia edilen taslakla ilgili olarak, “Açık seçik altını çizerek ifade edeyim. Öyle bir taslak gündemde yok” dedi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Diyanet ile Ankara Barosu yönetimi arasında çıkan tartışmanın ardından barolar, baro başkanları seçimi ve TBB Genel Kurulu’na delege seçiminde değişiklik yapılacağı iddia edilen taslakla ilgili olarak, “Açık seçik altını çizerek ifade edeyim. Öyle bir taslak gündemde yok” dedi. 

Feyzioğlu, TBB’nin facebook ve youtube kanallarından canlı olarak yayınladığı stajyer avukatlar için gerçekleştirilen online staj eğitim programında “Delillerin Değerlendirilmesinde Avukatın Vazgeçilmez Rolü” konulu eğitim sırasında, Diyanet ile Ankara Barosu yönetimi arasındaki tartışmanın ardından kamuoyu gündemine getirilen Avukatlık Kanunu Tasarısı’na ilişkin çok önemli açıklamalar yaptı. Barolar, baro başkanları seçimi ve TBB Genel Kurulu seçiminde değişiklik yapılacağı iddia edilen Avukatlık Kanunu’nda değişiklik öngören taslağın gündemde olduğunu kesin bir dille yalanlayan Feyzioğlu, şunları söyledi: 

Öyle bir taslak gündemde yok 

“Hem stajyer avukat meslektaşlarım hem avukat arkadaşlarım. Sosyal medyada bir Avukatlık Kanunu Taslağı dolaştırılıyor. WhatsApp gruplarında da paylaştırılıp duruluyor. Üzerine yorumlar yazılıyor, tartışmalar çıkıyor, kavgalar yapılıyor. Hatta bildiriler yayınlandığını gördüm. Açık seçik altını çizerek ifade edeyim. Öyle bir taslak gündemde yok. Arşivlerde onlarca yıldır hazırlanmış onlarca taslak bulabilirsiniz. Ama hepsi kadük olmuştur. Yani gündemden, değerden düşmüş takibi bırakılmıştır. Anlamadığım bir sebeple ya da anladığım, tahmin ettiğim sebeplerle böyle bir söylenti dolaştırılmakta.

Genç meslektaşlarımızı ne pahasına olursa olsun koruyacağız 

Sevgili meslektaşlarım. Şuna lütfen emin olunuz. Türkiye Barolar Birliği’nin öncelikli görevi, omuzlarımızda hissettiğimiz o büyük görev, sorumluluk; stajyer avukatları, avukatları ve özellikle en kırılgan grup olarak gördüğümüz genç meslektaşlarımızı korumaktır. Bunun aksine Türkiye Barolar Birliği’nden tek bir adım, tek bir söz duyamazsınız. Esasen meselenin kaynağında da bizim ısrarla meslektaşlarımızı ve kırılgan grup olarak gördüğümüz genç meslektaşlarımızı ne pahasına olursa olsun koruma gayretimiz ve kararlılığımız vardır.”

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli