Fenerbahçe - Shakhtar Donetsk maçı bu akşam
SPOR 28.07.2015 13:27:45 506 0

Fenerbahçe - Shakhtar Donetsk maçı bu akşam

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçında bu akşam, Ukranya´nın Shakhtar Donetsk takımıyla karşı karşıya gelecek.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı´nda oynanacak maç saat 21.00´de başlayacak. Karşılaşmada Portekizli hakem Manuel Jorge düdük çalacak. Bu maçın rövanşı ise 5 Ağustos Çarşamba günü deplasmanda oynanacak.

FENER´DE 8 TRANSFER

Sezon başında teknik direktörlük görevine Vitor Pereira´yı getiren Fenerbahçe, kadrosunu da Robin van Persie ve Luis Nani gibi dünyaca yıldızları ile birlikte Josef de Souza, Simon Kjaer, Şener Özbayraklı, Fernandao, Fabiana Ribeiro ve Abdoulaye Ba ile güçlendirdi.

Vitor Pereira yönetimindeki sarı-lacivertliler, yeni sezon hazırlıklarına 25 Haziran 2015 tarihinde Can Bartu Tesislerinde yaptığı antrenmanla başladı. Ardından 1 Temmuz 2015 tarihi ile Topuk Yaylası Tesislerimize geçen kafile, burada 11 günlük bir kamp süreci geçirdi.

8 MAÇIN 7´SSİNİ KAZANDI

Fenerbahçe, Shakhtar Donetsk maçı öncesinde oynadığı 8 hazırlık maçının 7´sinden galip ayrıldı. İlk maçında Romanya ekibi Voluntari´yi 2-1 yenen Kanarya, ikinci hazırlık maçında ise Şanlıurfaspor´u 1-0´la geçti. Fenerbahçe, yeni sezon hazırlıklarının Düzce etabını da İran takımı Zob Ahan ile oynadığı hazırlık maçıyla tamamladı. Düzce 18 Temmuz Stadı´nda oynanan maçı Fenerbahçe 7-0 kazandı.

Ardından deplasmanda Sivasspor´u 3-2 yenen sarı-lacivertliler, ertesi günü Şükrü Saracoğlu Stadı´nda konuk ettiği Ukrayna ekibi Dnipro´ya ise 1-0 mağlup oldu. 6. hazırlık maçında Şükrü Saracoğlu Stadı´nda karşılaştığı Portekiz temsilcisi Vitoria Guimaraes´i 3-1 yenen Fener, sonrasında Afyonkarahisar´da düzenlenen Afyon Futbol Fest 2015 Turnuvası´na katıldı. Turnuvadaki ilk maçında Yunanistan ligi şampiyonu Olympiakos´u 3-2 yenen ekip, ikinci maçında ise Fransa takımı Olympique Marsilya´yı 3-1´le geçti.

HAKEM PORTEKİZLİ

Fenerbahçe ile Ukrayna ekibi arasında oynanacak karşılaşmayı Portekiz Futbol Federasyonu´na bağlı Manuel Jorge Neves Moreira de Souza yönetecek. Müsabakada yine Portekiz Futbol Federasyonu´ndan Bertino Cunha Miranda ile Alvaro Daniel Carvalho Mesqita yardımcı hakem olarak görev yapacak. Karşılaşmanın 4. hakemi ise Carlos Miguel Taborda Xistra. Mücadelenin UEFA delegesi de İskoçya Futbol Federasyonu´ndan Scott Struthers olacak.

24 KİŞİLİK KADRO BELİRLENDİ

Fenerbahçe´nin UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turunda Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk ile oynayacağı maçlar için UEFA´ya bildirdiği 24 kişilik kadroda şu isimler yer aldı:

"Volkan Demirel, Fabiano, Erten Ersu, Gökhan Gönül, Caner Erkin, Michal Kadlec, Hasan Ali Kaldırım, Hakan Çinemre, Bruno Alves, Abdoulaye Ba, Şener Özbayraklı, Simon Kjaer, Josef De Souza, Raul Meireles, Mehmet Topal, Diego, Alper, Uygar Mert Zeybek, Stoch, Nani, Mehmet Topuz, Sow, Fernandao, Robin van Persie"

SHAKHTAR DONETS

1936 yılında kurulan ve Ukrayna´nın köklü ekiplerinden olan Shakhtar Donetsk, Sovyetler Birliği döneminde 4 kez kupa sevinci yaşarken, esas başarılarını Sovyetler Birliği´nin dağılmasının ardından Ukrayna´da 2000´li yılların başından itibaren elde etmeye başladı.

2001-2002 sezonundan bu yana oynanan 14 sezonun 9´unda şampiyon olan Shakhtar, 1995 yılından bu yana da Ukrayna kupasını 9 kez müzesine götürdü. Ukrayna Süper Kupasını da 7 kez kazanan Shakhtar, en büyük başarısını ise yeni adıyla UEFA Avrupa Ligi´nin UEFA kupası adı altında oynandığı 2008-2009 sezonunda elde etti. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı´nın ev sahipliğinde oynanan finalde Alman ekibi Werder Bremen´i normal süresi 1-1 sona eren maçta Jadson´un uzatmalarda kaydettiği golle 2-1 yenen Shakhtar kupa 2´de şampiyonluğa ulaştı.

Ukrayna Liginde geçtiğimiz sezonu Dinamo Kiev´in 10 puan gerisinde 2. bitiren Shakhtar, kupa finalinde de karşılaştığı rakibine penaltılarla boyun eğmişti. Şampiyonlar Ligi H grubunu Porto´nun ardından 2. bitiren Shakhtar, son 16 turundaysa Bayern Münih´e 7-0 ve 0-0´lık skorlarla elendi. Teknik direktörlüğünü 2004 yılından bu yana Mircea Lucescu´nun yaptığı Shakhtar, transferde eski oyuncusu Hırvat Eduardo da Silva´yı Flumınense´den renklerine bağlarken; birçok önemli oyuncusu ise takımdan ayrıldı. Brezilya Milli Takımında da forma giyen kanat oyuncusu Douglas Costa 30 milyon Euro´ya Bayern Münih´e transfer olurken, kulüp tarihinin 128 golle en golcü oyuncusu olan ve 8 sezon forma giyen Luiz Adriano 8 milyon Euro´ya Milan´ın yolunu tuttu. Orta saha oyuncularından Fernando´sa 8 milyon Euro´ya Sampdoria´ya transfer oldu. Shakhtar yeni sezon öncesinde Dianmo Kiev´le oynadığı süper kupa maçını ise Hırvat Darıjo Srna ve Bernard´ın golleriyle 2-0 kazandı.

UKRAYNA´DA 2 HAFTA GERİDE KALDI

Ukrayna Premier Ligi´nde ise ikinci hafta maçları geride kaldı. İlk hafta maçında Oleksandriya´yı 2-0´la geçen Mircea Lucescu´nun öğrencileri, ikinci hafta karşılaşmasında ise Volyn Lutsk´i 4-1 yendi.

Fenerbahçe daha önce Ukrayna ekibiyle 3 kez hazırlık maçlarında karşılaşırken, resmi olarak ilk kez Avrupa kupalarında mücadele edecek.(İHA)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli