Fenerbahçe İngiliz devini devirdi
SPOR 4.11.2016 09:19:41 365 0

Fenerbahçe İngiliz devini devirdi

UEFA Avrupa Ligi´nde İngiliz devi Manchester United´ı sahasında konuk eden Fenerbahçe, geçtiğimiz hafta 4-1 yenildiği maçın rövanşını alıp Mourinho ve öğrencilerini fena halde üzdü.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi 4. maçında sahasında karşılaştığı İngiliz devi Manchester United´ı Sow ve Lens´in golleri 2-1 mağlup etti ve puanını 7´ye çıkardı.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu 4. maçında Ülker Stadyumu´nda karşılaştığı İngiliz ekibi Mancehester United´ı 2-1´lik skorla yendi. Sarı-lacivertliler bu galibiyet birlikte puanını 7´ye çıkardı. Manu ise Avrupa Ligi´ndeki 2. mağlubiyetini aldı.

Sarı-lacivertlilerde Teknik Direktör Dick Advocaat; Volkan, Şener, Skrtel, Kjaer, Hasan Ali, Mehmet Topal, Souza, Alper Potuk, Lens, Volkan Şen ve Sow 11´i ile başlarken, İngiliz devi ise Teknik Direktör Jose Mourinho; De Gea, Darmian, Rojo, Blind, Shaw, Schneiderlin, Ander Herrera, Pogba, Rashford, Martial ve Rooney´i sahaya sürdü.

GOL PERDESİ ERKEN ARALANDI

Karşılaşmaya hızlı başlayan Fenerbahçe, 2. dakikada Hasan Ali´nin sol kanattan ortasında ceza sahası içinde bulunan Sow´un müthiş rövaşatası ile 1-0 öne geçti. Golden sonra hızlı ataklarla İngiliz ekibinin kalesine gitmeye çalışan sarı-lacivertliler, Manchester United´ı yarı sahada savundu. Karşılaşmanın 30 dakikası geride kalırken ada ekibi yüzde 66 ile Fenerbahçe ise yüzde 34 topla oynadı. Mücadelenin ilk yarısı sarı-lacivertlilerin 1-0´lık üstünlüğü ile sona erdi. Golden sonra rakip yarıda sahada daha fazla yer alan sarı-lacivertliler, Rooney´in 89. dakikada ceza sahası dışından attığı gole engel olamadı.

İKİNCİ YARIYI LENS AÇTI, ROONEY KAPADI

Manchester United ikinci yarıya Schneiderlin-Mata değişikliği ile başladı. 59. dakikada Fenerbahçe, Lens´in serbest vuruştan attığı golle farkı 2´ye çıkardı. Bu golden sonra Mourinho, son değişiklik hakkını da kullandı ve Rashford´un yerine Mkhitaryan´ı oyuna aldı. 69. dakikada sağ kanattan Lens´in ortasında ceza sahası içinde topla buluşan Emenike, kaleci De Gea ile karşı karşı kalmasına rağmen golü kaçırarak, farkı arttırma şansını kaçırdı.

Karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat açıklamalarda bulundu.

?Lens bu takımın çok önemli bir parçası?
Lens´in performansının sorulması üzerine Advocaat, ?Lens bu takımın çok önemli bir parçası. Bu akşam herkes üzerine düşen görevi yaptı. İyi organize olduk. Manchester United gibi bir iyi bir takıma rağmen çok fazla pozisyon vermedik. Hücumda 4-5 pozisyona girdik. Oyuncularım kazanmayı hak etti? şeklinde konuştu.
Advocaat ayrıca hala takımın gelişmesi gereken yönleri olduğunu vurguladı.

?Sow harika bir gol attı?
Hollandalı çalıştırıcı, Robin van Persie´nin oynanamaması hakkında ise, ?Bizim şunu bilmemiz önemli; Robin van Persie´yi haftada 3 maçta oynamaya zorlayamazdık. Sow, forvet oyuncusu, kanat değil. Fransa´da çok gol attı. Bu akşam çok iyiydi. Harika bir gol attı. Her şeyini verdi. Onun ve takım için çok mutluyum? diye konuştu.

?Hücum etmekten korkmadık?
İç ve dış sahada oynamanın her zaman farklı olduğunu ifade eden Advocaat, ?Onların sahasındaki maçın ilk yarısında organize olarak iyiydik. 5 dakikada 2 penaltı ile kaybettik. Böyle takımlara karşı oynamak zordur. Bugün savunmada iyiydik. Hücum etmekten korkmadık. 4-5 tane gol de atabilirdik? açıklamasını yaptı.

?Emenike´nin kaçırdığı golden sonra sinirlenmesi normal?
Emenike hakkında da konuşan Advocaat, şunları söyledi:
?Bu akşam çok fazla üreten biriydi. Sadece sonuçlandıramadı. Golleri kaçırdığından dolayı sinirlenmesi normal. Sonuçta amatör bir takımda oynamıyoruz.?

?Öyle anlar olabilir?
Kjaer ve Ibrahimovic arasında yaşayan gerginliğin hatırlatılması üzerine deneyimli çalıştırıcı, ?Böyle olaylar futbolun parçası. Bireysel oyuncular hakkında konuşmak istemiyorum. Öyle anlar olabilir. Maçın geneline baktığımızda Rooney harika bir gol attı? ifadelerini kullandı.
Advocaat ayrıca sarı-lacivertli taraftarlarla da gurur duyduğunu belirtti.

Mücadele sonrasında Manchester United Teknik Direktörü Jose Mourinho da, basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe´nin duygusal olarak oynadığını ve galibiyetle ayrıldığını belirterek, şunları kaydetti:

Türk ekiplerine karşı çok maç yaptığını hatırlatan Portekizli çalıştırıcı, ?Oyuncularıma deneyimimi anlattım. Sahanızda 2-0, 3-0 ve 4-0 kazanabilirsiniz ama bu Türkiye´de tamamen farklı olabilir. Kolay olmayacağını, söyledim. Hazır olun, dedim. Maça uyuyarak başladık. İki savunmacı orta saha olmadan oynamak zor. Futbolun temeli iki kuvvetli orta sahayla başlar. Orta sahada iki sol bekle oynuyoruz. Fenerbahçe hızlı, biz yavaş başladık. Golden sonra oyun farklı hikayeye dönüştü. Oyunu önde oldukları için kontrol ettiler. Biraz provokasyon da yapabildiler. Onların suçu değil bu. Bizim suçumuz. Biz izin verdik öne geçmelerine. 2-0´dan sonra oyuncularım tepki gösterdi ve ellerinden geleni yaptı. Benim için futbol ilk saniyeden başlar ve duygusal oynanır. Fenerbahçe duygusal oynadı ve kazanmayı hak etti? şeklinde konuştu.

?Bu turu geçeceğiz?
Grupta Fenerbahçe´nin 1 puan gerisinde olmasına rağmen kendilerinin avantajlı olduğunu söyleyen Mourinho, ?Grupta bir puan geride olmalarına rağmen Fenerbahçe´den avantajlı durumda olduklarını anlatan Mourinho, "Sanıyorum, Fenerbahçe´den daha iyi bir durumdayız. 7 puanları var. Zorya´yı yenerlerse 10 puanları olur. Son maçta Feyenoord´la oynayacaklar. İkisinden birisi o maçta puan kaybedecek. Biz sadece kendimize güveniyoruz. Sonuçları beklememize gerek yok. Bu turu geçeceğiz? ifadelerini kullandı.

?Ibrahimovic, başarısızlığı sevmeyen biri?
İlk yarıda sakatlanan Paul Pogba´nın durumunu bilmediğini belirten Mourinho, ?Ibrahimovic iyi oynuyor. Çok gol kaçırıyor ama son maçlarda harikaydı. Aynı şeyi bugün söyleyemem ama her Premier Lig maçında gol atmasa bile çok iyi oynuyor. Başarısızlığı sevmeyen birisi. Hiçbir sorun yok" diyerek sözlerini tamamladı? dedi.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı