Fenerbahçe, Başakşehir´i geçemedi
SPOR 8.10.2018 09:55:00 301 0

Fenerbahçe, Başakşehir´i geçemedi

Spor Toto Süper Lig´in 8. haftasında Fenerbahçe, sahasında karşılaştığı Medipol Başakşehir ile 0-0 berabere kaldı.

Spor Toto Süper Lig´de Fenerbahçe evinde Medipol Başakşehir ile 0-0 berabere kaldı. Müsabaka boyunca net fırsatlardan yararlanamayan sarı-lacivertliler bir kez daha evinde puan kaybetmiş oldu. Fenerbahçe sahasında son olarak ligin 1. haftasında Bursaspor´a karşı kazanmış, 6. haftada ise Beşiktaş ile berabere kalarak 1 puan almıştı. 

Spor Toto Süper Lig´in 8. haftasında Fenerbahçe, sahasında Medipol Başakşehir ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı 0-0´lık skorla tamamlandı. 

Maçtan dakikalar (İlk yarı) 
15. dakikada sağ taraftan Isla´nın pasında ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Ayew, Slimani ile verkaç yaptı. Ceza sahası içi kale önünde kaleciyle karşı karşıya kalan Ayew´in şutunda meşin yuvarlak kaleci Mert´ten döndü. 
19. dakikada ceza yayı önünde topla buluşan İrfan Can´ın şutunda meşin yuvarlak Reyes´e çarparak, üst direğin yanından kornere gitti. 
30. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazında topla buluşan Slimani´nin yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak direğin yanından auta gitti. 
38. dakikada sağ taraftan Visca´nın kullandığı köşe vuruşunda Neustadter´in sektirdiği topu Mossoro önünde buldu. Ceza sahası içi kale önünde Mossoro´nun yaptığı vuruşta meşin yuvarlak direğin dibinden auta gitti. 
43. dakikada ceza yayı üzerindeki Ayew´in kafa pasında Slimani düzelterek vuruşunu yaptı. Kaleci Mert´ten dönen topu sol tarafta önünde bulan Eljif Elmas´ın yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlağı kaleci Mert kornere çeldi. 
45+3. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Hasan Ali´nin sert vuruşunda Eljif´e çarpan meşin yuvarlağı kaleci Mert son anda çeldi. 

Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 
48. dakikada sağ taraftan Isla´nın içeri çevirdiği topa ön direkte Eljif´in yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak direğe çarparak auta gitti. 
57. dakikada sağ taraftan Visca´nın pasında ceza yayı önünde topla buluşan Elia´nın plase vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta gitti. 
67. dakikada Mossoro´nun pasında ceza yayı üzerinde topla buluşan Jojic´in dönüp yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci Harun´da kaldı. 
71. dakikada sağ taraftan Isla´nın ortasında topa kale önünde Eljif vuruşunu yaptı. Savunmadan dönen topa tekrar önüne alan Eljif´in şutunda meşin yuvarlak yandan auta gitti. 
77. dakikada sağ taraftan Jojic´in yerden ortasında ceza sahası içi sağ çaprazında Visca´nın bekletmeden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak üstten auta gitti. 

 

Phillip Cocu: ?İstifa etmeyi düşünmüyorum?

 Başakşehir ile 0-0 berabere kalan Fenerbahçe´de Teknik Direktör Phillip Cocu, karşılaşmanın ardından konuştu. İstifa edip etmeyeceği sorulan Cocu, ?Hayır? yanıtını verirken, takımın içinde bulunduğu durum nedeniyle de şampiyonlukla ilgili olarak konuşamayacağını söyledi. 
Medipol Başakşehir ile sahasında 0-0 berabere kalarak 8 hafta sonunda 2 galibiyette kalan ve 8 puanla 15. sıraya demirleyen Fenerbahçe´de Teknik Direktör Phillip Cocu, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu. Karşılaşmayı değerlendirerek sözlerine başlayan Hollandalı hoca, ?Bir kez daha büyük bir üzüntü yaşadığımız bir karşılaşmayı geride bıraktık. İyi bir takım görüntüsü sergiledik saha içinde. Yüksek oranda da enerji gördüm takımda. Maçtan sonra verileri inceledim. Avrupa maçından sonra çok az dinlenme süremiz olmasına karşın, daha iyi veriler ortaya koymuşuz. Birlikte daha iyi bir takım görüntüsü sergiledik. Belki iç sahada bu tarz maçlar 10 kez olsa, 9´unu kazanırsınız. Ama bugün olmadı. İkinci yarıda oyun kurma açısından ilk yarıya göre daha iyi bir oyun sergiledik. Önemli olan tabii ki skor ve bunu gerçekleştiremedik. Oluşturduğumuz pozisyonlarla, golle sonuçlandırdığımız gollerin yüzdesine bakarsak, çok düşük bir yüzdeyle oynuyoruz. Pozitif olarak bakarsak, takımın son ana kadar savaşı sürdürdüğünü gördüm. Uzatma dakikasında bile 6 kişiyle gol arıyorduk. Golle sonuçlandırabilsek pozisyonları şu anda galiptik. Bu şekilde devam etmek, içinde bulunduğumuz durumdan çıkmamız açısından bize yardımcı olacaktır? açıklamasını yaptı. 

?İstifa etmeyi düşünmüyorum? 
Başakşehir´in ofsayt gerekçesiyle ilgili iptal edilen golüyle ilgili olarak konuşan Cocu, ?Öncelikle sahada görev yapmakta olan birçok hakem var. Bütün hakemler orada ofsayt kararı veriyorsa, benim için karar geçerlidir. Bazen bir ayak geçiyor, bir kafa geçiyor. Ama pozisyonun şekli, benim fikrimi değiştirmez. Lig 2.´siyle karşılaştık. 90 dakika boyunca şut attırmayacağız gibi bir düşünce yanlış olur. Biz daha çok pozisyon ürettik. Kadroyu, antrenman performansına ve takım içindeki bağlantılara bakarak yapıyoruz. Takım stratejisi de önemli. Frey ve Slimani´yi bugün önde oynatma kararı aldık. İlk 25 dakika içinde baskı yapıp rakibin istediklerini yapmayı engellemek istedik. Sonra da Benzia´yı koyarak istediklerimizi yapalım istedik. Ama futbol bu ve futbolda gol atmanız gerekiyor? diye konuştu. Takımın küme düşme hattının 1 puan üzerinde olması sonrasında istifa etmeyi düşünüp düşünmediği sorulan Hollandalı çalıştırıcı, istifa etmeyi düşünmediğini de sözlerine ekledi. (Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli