“FAHRİ KONSOLOSLARIMIZ, YENİ İŞBİRLİKLERİ VE TİCARİ FIRSATLARA KAPI AÇABİLİR”
EKONOMİ 16.09.2020 12:08:00 825 0

“FAHRİ KONSOLOSLARIMIZ, YENİ İŞBİRLİKLERİ VE TİCARİ FIRSATLARA KAPI AÇABİLİR”

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından 18-21 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek MÜSİAD EXPO 2020 Fuarıyla eş zamanlı olarak“Dünya Fahri Konsolosları Ticaret ve Diplomasi Zirvesi” de düzenlenecek.

 

MÜSİAD Diplomatik İlişkiler Komitesi koordinasyonunda hayata geçirilecek etkinlikte, 100’ün üzerinde fahri konsolos, ziyaretçilerle bir araya gelecek.

Ülkemizin ekonomik, ticari, sosyal ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesine yardımcı olan ve Türkiye’nin tanıtımında öncü rol oynayan fahri konsolosların,dış ticaret açılımı ve doğrudan yabancı yatırım çekilmesi konusunda da önemli katkıları oluyor.

Bunun farkında olarak MÜSİAD Diplomatik İlişkiler Komitesi, 18-21 Kasım 2020’de gerçekleştirilecek MÜSİAD EXPO 2020 Fuarı’na dünyanın dört bir yanında bulunan Türkiye Fahri Konsoloslarının katılımına öncülük ediyor.

Bu bağlamda, MÜSİAD EXPO 2020 Fuarıyla eş zamanlı olarak“Dünya Fahri Konsolosları Ticaret ve Diplomasi Zirvesi” düzenlenmesi planlanıyor.MÜSİAD Diplomatik İlişkiler Komitesi koordinasyonunda hayata geçirilecek etkinlikte 100’ün üzerinde fahri konsolosun ziyaretçilerle bir araya gelmesi öngörülüyor.

“Bu Ağı Daha Da Güçlendirmek İstiyoruz”

‘’Türkiye, COVİD-19 salgını başladığı günden bu yana, iç dinamikleri, üretim ve organizasyon kapasitesinin ne kadar güçlü olduğunu gösterdi. Ülkemizin sağlık alanında yüzü aşkın ülkeden gelen yardım taleplerini karşılamadaki proaktif tutumu takdire şayan” diye konuşan Genel Başkan Abdurrahman Kaan, MÜSİAD olarak bu duruşu örnek aldıklarının altını çizdi.

Türkiye’nin özellikle son dönemlerde gerçekleştirdiği, siyasi ve ekonomik adımlarla bölgesinde etkin ve küresel ölçekte de saygın bir konuma yükseldiğini vurgulayan Kaan şöyle konuştu:

“Türk iş insanları ve yatırımcılar olarak bu durumu avantaja çevirmek istiyoruz. Türkiye jeopolitik konumuyla, Asya, Avrupa ve Afrika’yı birleştiren kritik bir kavşakta yer alıyor. Bizler MÜSİAD ailesi olarak başta MÜSİAD EXPO Fuarı olmak üzere, gerçekleştirdiğimiz tüm etkinliklerle ülkemizin yurt dışındaki pazar payının artırılması adına yoğun bir ticari diplomasi faaliyeti gösteriyoruz. Bu bağlamda, Fahri konsoloslarımız da çok önemli bir rol oynuyor. MÜSİAD EXPO ile eş zamanlı düzenleyeceğimiz “Dünya Fahri Konsolosları Ticaret ve Diplomasi Zirvesi” de bu noktada önemli bir adım olacak. ”

Dışişleri Bakanlığımızın Yoğun İlgisini Görmekten Çok Memnunuz

MÜSİAD Diplomatik İlişkiler Komitesi Başkanı Zeki Güvercin ise değerlendirmesinde, fahri konsolosların bulundukları ülkelerde Türkiye lehine önemli açılımlar gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Fahri konsolosların gönüllük esasıyla çalışmalarının onlara geniş bir hareket alanı sunduğuna dikkat çeken Güvercin, “Diplomatik misyon temsilcileri görev bölgeleri değiştiğinde başka bir ülkeye atanıyorlar. Veya kendi ülkelerinde görevler veriliyor. Fahri konsoloslar ise ömür boyu bu payelerini taşıyabiliyor, misyonları doğrultusunda çalışma yapıyorlar. Gönüllülük esasına dayalı bu kuruma Birleşmiş Milletler Teşkilatı da kayıtsız değil. Temsil ettikleri ülkenin resmi kurumları ile eş güdümlü hareket etmelerine karşın; sivil - memur olmayan şahıslardan oluştuğu için daha özgür bir hareket alanına sahipler. Fahri konsolosların çoğu iş insanı. Çalışmalarını kendi imkânları ile destekliyorlar. Asli vatandaşı oldukları ülkelerde çok iyi bir network ağına sahipler. Temsil açısından da hem kamu hem özel sektör hem kültür çevreleri hem akademik camia, tüm bu alanlarla görüşebiliyorlar. Dünya genelinde Fahri Konsolosluk kurumuna özellikle yaygın bir diplomatik misyon ağı olmayan ülkelerin daha çok önem verdiği gözlemleniyor. Bunların görevleri temsil ettikleri ülke ile vatandaşı oldukları ülke arasında çoklu ilişkileri katma değer oluşturarak kalıcı bir şekilde geliştirmek. Kaynaklarda 10 sene önce 20 bin ile ifade edilen fahri konsolos sayısının bugün daha da arttığı belirtiliyor. Türkiye bu anlamda çok şanslı. Ticari hacmi çoklu tedarikçi ağı gerektiren fahri konsolosları var. MÜSİAD Expo vesilesi ile bu ağı daha da güçlendirmek istiyoruz. Bu konuda Dışişleri Bakanlığı’mızın yakın ilgi ve alakasını görüyor olmaktan çok mutluyuz.” diye konuştu.(Fİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli