SİYASET 29.05.2018 10:41:18 214 0

"Esnaf aleyhine olan farklılıklar ortadan kaldırılacak"

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, CHP iktidarında kurulacak olan "Esnaf Bakanlığı" ile esnaf ve sanatkârların sorunlara köklü çözümler getirileceğini söyledi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, seçim çalışmalarına devam ediyor. Farklı kesimlerle görüşen Gürer, Esnaf ziyaretlerinde de bulunuyor. Ömer Fethi Gürer, yaptığı konuşmalarda esnaf sorunlarına da değiniyor. Gürer, "CHP iktidarında Esnafın ödediği vergi ve prim miktarı kadar faizsiz kredi verileceklerini, kira stopajının da kaldırılacağını belirtti. 

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Esnaf Bakanlığı kurulması ve esnaf ve sanatkârların lehine getirilecek düzenlemelerle ilgili detaylı açıklama yaptı.

Gürer, CHP´nin iktidara gelmesi ve Cumhurbaşkanı adayları Muharrem İnce´nin cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte, toplumun tüm kesimlerine olduğu gibi esnaf ve sanatkârların sorunlarına da köklü çözümler getirileceğini ifade etti.

CHP İKTİDARINDA ESNAF BAKANLIĞI KURULACAK

Partilerinin en önemli projelerinden birinin de esnaf ve sanatkârların lehine getirilecek düzenlemeler olduğuna vurgu yapan Ömer Fethi Gürer, "Bu kapsamda kurulacak olan Esnaf Bakanlığı ile esnaf ve sanatkârımızın sorunları bakanlık düzeyince çözüme kavuşacaktır" diye konuştu. 

ESNAF VE SANATKÂRIN LEHİNE GETİRELECEK DÜZENLEMELER 

AKP hükümetinin uyguladığı yanlış politikalar nedeniyle son yıllarda işyerini kapatan esnaf sayısında ciddi oranda artış olduğunu, pek çok esnafın ise siftah yapamadan kepenk kapattığını belirten Ömer Fethi Gürer, "Esnafın ruhsatlandırma işlemleri Esnaf Odaları tarafından yapılacak. Emekli olmuş ancak işine devam eden esnaftan kesilen sosyal destek primi ortadan kaldırılacak. Sosyal güvenlikte norm ve standart birliği sağlanacak, esnaf aleyhine olan farklılıklar ortadan kaldırılacak. Esnafın kredi stopajı kaldırılacak, kira araç ve giderleri ile işyeri masraflarının vergiden düşülmesini sağlayacak düzenlemeler getirilecek" şeklinde konuştu. 

ESNAFA FAİZSİZ KREDİ VERECEĞİZ 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, CHP iktidarında esnafa ödediği yıllık vergi ve prim miktarı kadar faizsiz kredi verileceğini, esnafın düşük faizli ve uzun vadeli kredilerle kira öder gibi dükkân sahibi olmalarını olanak sağlanacağını bildirdi. Gürer, esnaf ve sanatkârlar kredi ve kefalet kooperatiflerinin güçlendirilmesinin sağlanarak, kredi miktarlarının yükseltileceğini de vurguladı. 

ESNAFA BORÇLANMA HAKKI 

Vergi mükellefi olduğu halde sigorta kayıt ve tescilini yaptırmamış olan esnaf ve sanatkârın 2008 yılı öncesi vergi kaydı şirket ortaklığı veya ziraat odalarına kayıtlı oldukları süreler içinde borçlanma hakkı tanınacağını anlatan Ömer Fethi Gürer, çıraklık ve kalfalık eğitimlerinin birleştirileceğini, kalfaların kısa vadeli sigorta primlerin de devlet tarafından ödeneceğini bildirdi. 

VERGİ İNDİRİMİ 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 18 yaşın üzerindeki kalfalara 24 aya kadar uzun vadeli sigorta primleri için ´Kalfalık Borçlanması´ uygulaması getireceklerini, meslek liseleri ve çıraklık eğitim merkezlerine devam eden gençleri istihdam eden esnaf ve sanatkârlara vergi indirimi ve sigorta indirimi gibi destekler sağlayacaklarını da sözlerine ekledi.(CO)

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli