ERKEKLER KADIN CİNAYETLERİNE KARŞI KOŞTU
GÜNDEM 7.01.2018 12:34:40 479 0

ERKEKLER KADIN CİNAYETLERİNE KARŞI KOŞTU

Adana´da gerçekleştirilen halk koşusunda 5 erkek, bu yıl hemcinsleri tarafından 409 kadının öldürülmesine dikkat çekmek için 2015 yılında vahşice öldürülen Özgecan Aslan´ın fotoğrafının bulunduğu tişörtleri giyerek ter döktü.

Adana Büyükşehir Belediyesinin 8´incisini organize ettiği Uluslararası 5 Ocak Adana Kurtuluş Halk Koşusu, Atatürk Parkı´ndan başladı. 4 kilometrelik halk koşusunda 6 bin 500 kişi kıyasıya mücadele ederken, yarışa katılan 5 erkek 11 Şubat 2015 günü bindiği minibüs sürücüsü tarafından vahşice öldürülen ve kadın cinayetlerinin simgesi haline gelen Özgecan Aslan´ın fotoğrafının yer aldığı tişörtle koştu.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunun verilerine göre 2017 yılında 409 kadın cinayeti işlenmesine dikkat çekmek ve kadınların öldürülmesinin son bulması için koşuya Özgacan Aslan´ın fotoğrafı bulunan tişörtlerle katılan yarışmacılardan Mehmet Geyik, "Kadın cinayetlerine dikkat çekmek için giydik bu tişörtleri. Özgecanlar yaşasın, böyle bir şey bir daha olmasın diye buradayız. Bizim Özgecan ile bir akrabalığımız yok. Bu bizim insanlık görevimiz" dedi.

Koşuya katılan Ender Adem ise, Yüreğir Gençlik Merkezi öğretmenleri olarak Özgecan Aslan cinayetini protesto etmek ve kadına şiddete hayır demek için bu koşuya katıldıklarını söyledi.

ÖZGECAN ASLAN KADINA ŞİDDETİN SİMGESİ OLDU

20 yaşındaki Özgecan Aslan, 11 Şubat 2015 yılında üniversiteden evine gitmek üzere Tarsus´tan bindiği minibüste sürücü Ahmet Suphi Altundöken tarafından önce cinsel istismara uğramış, daha sonra da vahşice öldürülüp elleri bileklerinden kesilmiş ve bir ormanlık alanda yakılmıştı. Aslan kaybolunca ailesi kayıp başvurusu yapmış, olaydan iki gün sonra jandarma cesedi bulmuş ve olayla ilgili Aslan´ı öldüren Altundöken ve ona yardım eden babası Necmettin Altundöken ile arkadaşı Fatih Gökçe yakalanmıştı. Katil Ahmet Suphi Altundöken, Adana Kürkçüler Kapalı Cezaevinde babasıyla birlikte yatarken 11 Nisan 2016 yılında silahla vurularak öldürülmüş, babası ise yaralanmıştı. Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen mahkeme sonucunda baba Necmettin Altındöken ve arkadaşı Fatih Gökçe´ye "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme, nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs ve cinsel saikle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmişti.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false