?ERGENEKON´UN MİMARLARINI ALKIŞLATMAK SON DERECE YANLIŞ?
SİYASET 6.12.2016 09:56:09 446 0

?ERGENEKON´UN MİMARLARINI ALKIŞLATMAK SON DERECE YANLIŞ?

Deniz Baykal, Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından Gülen örgütü ile ilgili soruşturmada tutuklanan Altan kardeşler ve Nazlı Ilıcak gibi isimlerin, alkışlatılmasına tepki gösterdi.

 

"Ergenekon´un mimarlarının, bir büyük komplonun aktif üyesi olanların ödüllendirilmesini, alkışlatılmasını haklı bulmak mümkün değil" diyen CHP Milletvekili Deniz Baykal, CNN Türk´te soruları yanıtladı. Baykal, Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından Gülen örgütü ile ilgili soruşturmada tutuklanan Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak gibi isimlerin, CHP mitinginde alkışlatılmasına tepki gösterdi ve şunları söyledi:


"Türkiye´de çok önemli karar alma sürecine girerken, böyle bir konunun karşımıza çıkması son derece üzüntü verici. Yargılama yaparak bunu söylemeden böyle bir tartışmanın ortaya çıkmasını üzüntü verici buluyorum. Sayın Genel Başkan´ın basın özgürlüğü, demokrasi konusunda duyarlılığı nedeniyle bunu söylediğini anlamaya çalışıyorum. Elbette gazetecilerin tutuksuz yargılanmasını istememiz saygın bir istek. Eğer basın özgürlüğü ile ilgili bir suçlama söz konusu ise tutuksuz yargılanmalı. Ama buradaki ince mesele şu, iktidar bunu önlem olarak değil cezalandırmak olarak kullanıyor. Onun derdi haddini bilmek. Bu sürece bir direnç var bunu anlayışla karşılamak lazım. Bunu anlıyorum ama bunların bir kısmının, özellikle Ergenekon sürecinin mimarları konumunda olan, bavulla getirilmiş delilleri ballandırıp herkesin inanmasını sağlayan, camilerin bombalanacağını söyleyen, bir büyük komplonun aktif üyesi olanların orada ödüllendirilmesini, alkışlanmasını sağlamayı haklı bulmak mümkün değil.

Baykal şunları ekledi:

?Kılıçdaroğlu  bu davranışını telafi etmelidir.  Genel Başkan toplumun bu duyarlılığı göstereceğini dikkate almamış olabilir. Bunun toparlanması lazım. Onların alkışlatılmasını, toplumun önüne saygın bir şekilde sunulmasını doğru bulmuyorum. Onların yargılanması farklı. Ergenekon´da hukuki bir komplo olduğu mahkeme kararı ile ortaya çıktı. Bu komplonun Türkiye´nin başına gelmesine katkı sunanların kahramanlaştırılması son derece yanlış. Bizim bir siyasetimiz var. O Ergenekon´a başından beri karşı karşı çıktık. Bunun kimin komplosu olduğu tescil edildi. Bu komployu kimin kurduğuna dair CHP tabanın düşüncesi var. ´Ne oluyor´ diyor. Bu haklıdır. Genel Başkanın iyi niyetle onu alkışlatması, bir kahraman gibi sunması başka bir şeydir."

"Bu ve benzeri hareketler partinin güvenilirliğini de sarsmaktadır. Böyle yol kazaları bizim başımıza çok iş açıyor. Bizim inandırıcılığımızı, tutarlılığımızı tekrar inşa etmek için çok çaba sarf etmemiz gerekiyor ve buna rağmen, bu çabalara rağmen birşey eksik kalıyor. Bu ciddi bir konudur. Partinin kendi kimliğini, süreçlerle bulaştırılan kimliği değil, gerçek kimliğini sunmalı. Daha inandırıcı, daha güven veren durumda olmalıyız."

HİÇ BİR ÜLKEDE BÖYLE BİR MODEL YOKTUR

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, başkanlık sisteminin Türkiye´de uygulanamayacağını bir örnekle açıkladı. Baykal, "Böyle bir şey olamaz, bu ciddiyetsiz bir iştir. Gerçekten olamaz bir şeydir. Hiç bir ülkede böyle bir model yoktur" dedi.

BOŞ KAĞIDA İMZA ATIYORLAR

CHP Antalya Milleletvekili Deniz Baykal, anayasa değişikliğiyle ilgili çok çarpıcı bir bilgiyi paylaştı. Baykal, "Daha anlaşma oldu mu, olmadı mı bilmiyoruz ama AKP´li milletvekilleri boş kağıda imza atıyorlar" dedi.
 

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false