EREN ERDEM´DEN MEHMET GÖRMEZ´E TEPKİ: ?FETÖ´YÜ YENİ Mİ TANIDINIZ??
SİYASET 27.07.2017 10:47:26 188 0

EREN ERDEM´DEN MEHMET GÖRMEZ´E TEPKİ: ?FETÖ´YÜ YENİ Mİ TANIDINIZ??

Erdem, ?Bugün Diyanet İşleri Başkanlığı´nın FETÖ raporunu izledim, dinleme imkanı buldum ve dinlediğimde tabiri caizse kanım dondu. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez FETÖ´nün bir din istismarı organizasyonu olduğunu 15 Temmuz sonrası mı öğrenmiştir?? d

VAHİT ŞAHİN

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan, FETÖ raporu ile ilgili açıklamalarda bulunan Mehmet Görmez´i eleştirdi.

Erdem, ?Bugün Diyanet İşleri Başkanlığı´nın FETÖ raporunu izledim, dinleme imkanı buldum ve dinlediğimde tabiri caizse kanım dondu. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez FETÖ´nün bir din istismarı organizasyonu olduğunu 15 Temmuz sonrası mı öğrenmiştir? 15 Temmuzdan önce bugün Diyanet İşleri Başkanı´nın toplumu irşada dönük olarak edinmiş olduğu referanslar farklı mıydı? Yani Mehmet Görmez hakikaten inandığı kaynakları bu kadar mı görmez? Kuranı yeni mi okudu, peygamberi yeni mi öğrendi? İslam dininin İslam tarihinin hangi kriterlere göre şekillendiğini bugün mü öğrenme noktasına geldi?? dedi.

Eren Erdem yaptığı açıklamada şu görüşleri dile getirdi:

?MEHMET GÖRMEZ FETÖ´NÜN NE OLDUĞUNU 15 TEMMUZ SONRASI MI ÖĞRENMİŞTİR??


Bugün Diyanet İşleri Başkanlığı´nın FETÖ raporunu izledim, dinleme imkanı buldum ve dinlediğimde tabiri caizse kanım dondu. Neden diyeceksiniz şimdi arkadaşlar yıllar önce 2011 yılında bu raporda ifade edilen şeyleri kitabında yazmış ve bundan dolayı yargılanmış biri olarak şunu çok merak ettim; şimdi Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez FETÖ´nün bir din istismarı organizasyonu olduğunu 15 Temmuz sonrası mı öğrenmiştir? 15 Temmuzdan önce bugün Diyanet İşleri Başkanı´nın toplumu irşada dönük olarak edinmiş olduğu referanslar farklı mıydı? Kuran ve sünnet dışında başka bir referansı vardı da o referanslara göre FETÖ bir istismar örgütü değildi, bugün mü istismar örgütü oldu? Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez FETÖ´nün bir din istismarı organizasyonu olduğunu 15 Temmuz sonrası mı öğrenmiştir? 15 Temmuzdan önce bugün Diyanet İşleri Başkanı´nın toplumu irşada dönük olarak edinmiş olduğu referanslar farklı mıydı? Yani Mehmet Görmez hakikaten inandığı kaynakları bu kadar mı görmez? Kuranı yeni mi okudu, peygamberi yeni mi öğrendi? İslam dininin İslam tarihinin hangi kriterlere göre şekillendiğini bugün mü öğrenme noktasına geldi?

"GÖRMEZ , GİDERAYAK DİYANETİN FETÖ ?NÜN ÖNÜNÜ AÇTIĞINI İTİRAF ETMİŞTİR"


Mehmet Görmez bugün şunu çok açıkça itiraf etmiştir; Diyanet İşleri Başkanlığı bugün yapmış olduğu doğru temeldeki açıklamayı 15 temmuz öncesi yapmayarak FETÖ evlerinde insanların aldatılmasının kaldırılmasının militanlaştırılmasının önünü açmış, ona katkı sunmuştur. Belki de bu açıklama bugün değil de 15 Temmuzdan önce yapılsaydı bugün ülkenin bu hale gelmesine yol açan darbe ve benzeri girişimlerde FETÖ´ nün insan kaynağı olmayacaktı. Şimdi burada Mehmet Görmez evet bugün görevini bırakıyor gidiyor, arkasında büyük bir bataklık bırakıyor. Çok basit birkaç örnek vermek istiyorum; dedi ki ?bu hareket İslamı Hristiyanlaştırmaya yönelik bir harekettir? Abant toplantıları yapılırken, dinlerarası diyalog çağrıları yapılırken bu açıklamayı yapan zat neredeydi? O gün yapılan işin doğru olduğuna mı inanıyordu? Eğer o gün de yanlış olduğuna inanıyorsa tabi olduğu irade nedir? bunu çok merak ediyorum.

Sırtındaki cübbe hakikaten İslam adına doğru işler yapmayı kendisine telkin eden bir cübbe midir yoksa siyasi iradeye teslim olmuş bir saray kuklası mıdır bu şahıs? Yapılan bu açıklama geç kalınmış bir açıklama olmakla beraber maalesef Diyanetin geçmişte gözlerinin kör, siyasal irade tarafından kotarılan kullanılan yapıları aklama adına faaliyet gösteren bir kurum olduğunu da tescillemiştir.

?GEÇMİŞTE NEDEN BU AÇIKLAMALAR YAPILMAMIŞTIR, MEHMET GÖRMEZ BUNU AÇIKLAMAK ZORUNDADIR?

Dolayısıyla Mehmet Görmez bugün görevi bırakmaktadır belki görevden uzaklaşmaktadır ama arkasında bıraktığı büyük enkaz bu ülkenin bütün mütedeyyin ve dindar vatandaşlarını zan altında bırakan bir enkaza dönmüştür. Son olarak şunu da ifade etmek istiyorum ki Diyanet İşleri Başkanlığı evet bu raporu bugün yayınladı, raporu ben büyük ölçüde dinledim, kendi ağzından dinleme imkanı buldum fakat şunu tekrar ifade etmek isterim ki bunu geçmişte yayınlamamasının nedenini açıklamadığı sürece FETÖ´ yü aklama noktasında FETÖ´ye yardım etme noktasında bir yerde pozisyon alacaktır. Geçmişte neden bu açıklamalar yapılmamıştır, geçmişte niçin o evlerin içerisine sıkışmış gençlerin kurtarılması adına Diyanet böyle bir görev yapmamıştır da 15 Temmuzdan sonra hidayete ermiştir, bunun açıklamasını yapmadığı sürece Mehmet görmez FETÖ´ nün insan kaynağı toplamasında yardım ve yataklık noktasında pozisyon almış biri olarak değerlendirilecektir. Dolayısıyla ben buradan kendisine bu açıklamaları yapma mükellefiyetini hatırlatıyorum, yapılan açıklamaları yerinde buluyorum ama aynı zamanda geçmişteki bu hatanın da bedellerinin ne olduğunu birlikte gördük bunun da hesabını vermesini temenni ediyorum.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli