ERDOĞAN´DAN KILIÇDAROĞLU´NA ELEŞTİRİ
SİYASET 1.07.2017 12:51:04 341 0

ERDOĞAN´DAN KILIÇDAROĞLU´NA ELEŞTİRİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu´nun yürüyüşünü eleştirerek, ?Güya, adalet diyen ama adaleti sağlamakla görevli ilk derece mahkemelerinden Anayasa Mahkemesine kadar tüm kurumlara saldıran bir zihniyetin derdi asla adalet olamaz, hukuk olam

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisini toplantısında Kılıçdaroğlu´na yüklendi. Erdoğan, "CHP´nin temsil ettiği çizgi, artık siyaseten muhalif olma, siyaseten farklı duruş sergileme, farklı söylemde boyutunu aşmış terör örgütleriyle ve onların özellikle ülkemizin üzerine kışkırtan güçlerle birlikte hareket etme noktasına geldiğini görmek durumundayız? dedi.

Erdoğan, şunları söyledi:

?Geçmişlerindeki millete rağmen siyaset yapma anlayışları sebebiyle demokrasi sicilleri zaten bozuk olanlar şimdi işi bir adım daha ileriye götürüp millete karşı siyaset yapmaya başlamışlardır. Aklı başında olan herkesin rahatlıkla görebildiği bu durum Suriye´de, Irak´ta, Körfez´de, Avrupa´da ülkemize karşı kurulan tuzakların bir parçasıdır. Güya, adalet diyen ama adaleti sağlamakla görevli ilk derece mahkemelerinden Anayasa Mahkemesine kadar tüm kurumlara saldıran bir zihniyetin derdi asla adalet olamaz, hukuk olamaz. Bir defa bile şöyle gönül diliyle, şehitlerimizi andıklarını, gazilerimize şifa dilediklerini duymadıklarımız ne yazık ki teröristler ve onlara yardım edenler için adeta dünyayı ayağa kaldırıyorlar."
"Hem FETÖ´nün hem PKK´nın önde gelen isimlerinin övgüyle bahsettiği bir Genel Başkanın yaptığı işlerin ülkemizin ve milletimizin yararına olmadığını anlamak için başka bir ölçüye gerek yoktur" diyen Erdoğan, "Avrupa´nın himayesindeki sözde gazetesinden size seslenen PKK yöneticisi ´doğru atımlar atıyorsunuz´ diyorsa attığınız adım kesinlikle yanlıştır. Terör örgütleri olağanüstü halden rahatsızsa ve siz de uygulama gayesini bile bile buna karşı çıkıyorsanız gittiğiniz yol Kandil´in, Pensilvanya´nın yoludur. Uluslararası kuruluşları, uluslararası mahkemelerin dahi eleştirmediği tarzdan terör davalarına saldırıyor, Türk adaletini itham ediyorsanız yaptığınız iş bu ülkenin hayrına değildir. Terör örgütlerine karşı yapmayı aklınızdan geçirmediğiniz yürüyüşü teröristleri ve onlara destek verenleri savunmak için başlatıyorsanız kimseyi amacınızın adalet olduğuna inandıramazsınız. Mevlana Hazretleri, adaleti ağaca su vermek, zulümü ise dikene su vermek olarak tanımlıyor. Siz bu tavrınızla dikene su vererek, adaleti savunmuyor tam tersine zulümü yüceltiyorsunuz, durumunuz bu. İlla bir hak arayacaksanız gidin FETÖ, PKK davalarının DHKP-C davalarının görüldüğü mahkemelere şehitlerin gazilerin hakkını arayın, milletin hakkını arayın. Gidin tabutlarınıza omuz verdiğiniz eli kanlı canilerin yetim ve öksüz bıraktığı çocukların hakkını arayın.".

"ÖRGÜTÜN EMRİYLE CEZAEVİNDE GÜYA AÇLIK GREVİ BAŞLATANLARA BUNLAR SAHİP ÇIKIYOR"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Unutmayınız ki gül diken gül deler, rüzgar eken fırtına biçer. Onun için buradan diyoruz ki ´darbecileri bırakıp darbeye maruz kalanları suçlayanlara yazıklar olsun´. Teröristleri bırakıp terörle mücadele edenlerin üzerine gidenlere yazıklar olsun. Ülkesini bırakıp ülkesine saldıranların argümanlarına sarılanlara yazıklar olsun. Kendi milletvekillerinin dünyanın her yerinde vatana ihanet suçu kapsamında kabul edilen eylemine sahip çıkanlar aslında aynı suça ortak olmaktadırlar. Konunun ne basın özgürlüğüyle düşünce ve ifade özgürlüğüyle ne milletvekilliği dokunuzmazlığı ile ilgisi olmadığını en iyi bu gürültüyü çıkartanlar biliyordur. Bir başka terör örgütüyle irtibatlar sebebiyle kamudan ihraç edilen ve yine örgütün emriyle cezaevinde güya açlık grevi başlatanlara bunlar sahip çıkıyor, bu da entresan. Esasen bunların hiçbirinin derdi demokrasi ve özgürlükleri savunmak değil, kendi suçlarını bastırmaktır. Milletimizin tüm bu olup bitenleri görüyor, takip ediyor. Ferasetiyle neyin ne olduğunu gayet iyi biliyor. Biz, her zaman ve her konuda olduğu gibi mücadelemizi vereceğiz, hakikatleri anlatacağız, elimizden gelen çabayı göstereceğiz, takdiri milletimize bırakacağız" dedi.
Teşkilatların gece gündüz çalışması gerektiğini de anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Teşkilatlarımızdan bu meseleleri milletimize anlatmaları konusunda çok daha aktif bir şekilde hareket etmelerini bekliyoruz. Milletimize hakikatleri anlatmadığımız her yerde meydanın yalanlara, yanlışlara, iftiralara kalması kaçınılmazdır. Bunun için hep birlikte gece gündüz çalışmak, çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayarak tüm vatandaşlarımıza gerçekleri anlatmak mecburiyetindeyiz" şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU´NA 15 TEMMUZ ELEŞTİRİSİ
İki hafta sonra 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü olduğunu belirten Erdoğan, "Şair ne güzel anlatmış o geceyi, ´bir ihtilal gecesi meydanlara yürüdük, gökyüzü alev alev yağınca üstümüzden tekbirler çoğalıp sonsuz yare yürüdük´. Sala vakti karadan ve denizden karanlığın kalbine aşikane yürüdük. Türkiye, son bir kaç yıldır o kadar çok hadiseleri ardı ardına yaşadı ki artık böylesine tarihi önemdeki olayların bile sıradanlaşması, kanıksanması, böyle bir tehlike ile yüz yüzeyiz. 15 Temmuz´un unutulmasına, unutturulmasına, bu ihanetin üzerinin örtülmesine, bu hainlerin yaptıkları alçaklığın hesabının sorulmasının önüne geçilmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz. O gece canları pahasına sokakları, meydanları doldurarak ülkelerine sahip çıkan milyonların şehitlerimizin ve gazilerimizin üzerimizdeki vebalini hiç aklımızdan çıkarmayacağız. Birileri hava meydanından kaçar gider ama birileri de orada şehadete yürür, işte fark bu" ifadelerini kullandı. (VŞ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli