ERDOĞAN´DAN GENÇLERE BURS YERİNE KREDİ KULLANMA ÖĞÜDÜ
SİYASET 4.11.2018 00:29:19 412 0

ERDOĞAN´DAN GENÇLERE BURS YERİNE KREDİ KULLANMA ÖĞÜDÜ

Burslu öğrenci sayısı bu yıl 150 bine ulaştığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ? Gençlerimizde şöyle bir anlayış var. Gerçeği söylemem lazım. İlla burs? Niye burs? Bursun geri ödemesi yok. Be evladım, kredi aldığın zaman faizsiz iş bulmadan da değil.

Erdoğan, Davutpaşa Kongre Merkezi´nde düzenlenen "Türkiye Gençlik Zirvesi"nin açılışında konuşmasında gençlerin gerisinde kalan değil, onların önünü açan, onlara rota çizen bir anlayışla çalışmaları yürütmeleri gerektiğini belirterek, "Hem devleti yöneten olarak bizim hem de gençliğe dair hassasiyeti olan sivil toplum kuruluşlarımızın bu noktada sorumluluğu bellidir. Hepimizin ortak sorumluluğu gençlerimizin terör, şiddet, uyuşturucu, nihilizm bataklığına düşmeyecekleri bir zemini birlikte hazırlamaktır. Gençlerimiz formatlamanın, onları belli kalıplara mahkum etmenin değil, gençlerimiz ile ideallerinin önündeki engelleri kaldırmanın çabası içinde olacağız." dedi. 

Erdoğan sözlerine, "Buradan, bu salondan ülkemizin 81 vilayetindeki tüm gençlerimize selamlarımı, sevgilerimi yolluyorum. Yine sizin şahsınızda, bölgemizin, coğrafyamızın, Kafkasya´nın, Orta Doğu´nun, Türkistan´ın, Balkanlar´ın, beş kıtanın gençlerini selamlıyorum. Buradan Irak´ın, Afganistan´ın, Somali´nin, Mısır´ın, Libya´nın, Tunus´un, Bosna Hersek´in gençlerini selamlıyorum. Bugün bir kez daha Kudüs´ün, Gazze´nin, Nablus´un, Ramallah´ın, Batı Şeria´nın yiğit gençlerine en kalbi selamlarımı gönderiyorum. Rabb´im yar ve yardımcıları olsun diyor, buradaki her bir genç arkadaşımın yüreklerinin onlarla birlikte attığını bilmelerini istiyorum." diyerek başladı. 

Zirvenin başarılarla dolu olmasını temenni eden Erdoğan, zirve vesilesiyle gençlerle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti özellikle ifade etmek istediğini dile getirdi.

Gençliğe ve öğrencilere yönelik yapılan çalışmaları anlatan Erdoğan, yüksek öğrenim yurdu sayısının 190´dan 776´ya, yurt yatak kapasitesinin 182 binden 663 bine çıkartıldığını belirterek, harç sorununu kaldırdıklarını hatırlattı. Erdoğan, "Hem bu meselenin marjinal örgütler tarafından istismar edilmesinin önüne geçtik hem de gençlerimizin ve ailelerinin omuzlarından önemli bir yükü almış olduk. Ama hafıza-i beşer nisyan ile malül, ne yaparsan yap. Bunlar bir gün geçiyor, unutuluyor. Ama bunlar yapıldı bu ülkede." diye konuştu.

Erdoğan, lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde öğrenim gören gençlerin burs ve kredi imkanlarının genişletildiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"16 yıl önce 45 liracık burs, kredi veriliyordu. Ocak ayından itibaren lisans öğrencilerine 500 lira, yüksek lisans öğrencilerine bin lira, doktora öğrencilerine bin 500 lira verilecek. Bunlar şu anda bizim iktidarımızın hamdolsun ülkemizde sağladığı gelişmelerdir. Her başvuran öğrenci kredi alabilirken, burslu öğrenci sayısı da bu yıl 150 bine ulaştı. Ama gençlerimizde şöyle bir anlayış var, bunu şimdi sizinle paylaşayım, gerçeği söylemem lazım. İlla burs... Ya niye burs? ´Bursun ödemesi yok.´ Evladım, kardeşim, kredi aldığın zaman bunu da faizsiz ve iş bulmadan değil, sigortalı bir işte yer aldıktan sonra çok basit taksitlerle ödüyorsun. Bu, seni bedavacılığa da alıştırmıyor. Bu milletin gençlerine yakışan da bu değil mi? Böyle bir imkan var. Bu imkandan istifade ettiğin zaman, kredi veya burs olduğu zaman kimsenin kredi veya burs almaması mümkün değil. Her müracaat edene burs veya kredi muhakkak veriliyor. Eskiden günlük 50 kuruş olan yurtlarda kalan öğrencilerin yemek yardımı bugün 12,5 liraya çıktı."

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9629,68%0,85
  • DOLAR

    32,53% 0,26
  • EURO

    34,66% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2499,23% 0,53
  • Ç. ALTIN

    4196,44% 1,04
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false