ERDOĞAN´DAN ATEŞKES YORUMU: ?CELLATLARLA KURBANLAR AYNI KEFEDE?
SİYASET 24.02.2016 16:05:44 398 0

ERDOĞAN´DAN ATEŞKES YORUMU: ?CELLATLARLA KURBANLAR AYNI KEFEDE?

Erdoğan, "Suriye´nin gerçek sahiplerinin dışlandığı bir ateşkes sadece Esed rejimine ve onunla birlikte hareket edenlerin ekmeğine yağ sürecektir. Cellatlarla kurbanların aynı kefeye konduğu, kontrolün de cellatlara verildiği intibası doğuran bu durumun

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amasya, Antalya, Ankara, Bolu, Gaziantep, Kahramanmaraş, Muğla, Niğde, Sakarya, Şanlıurfa ve İstanbul´dan gelen muhtarlarla 21. Muhtarlar Toplantısı´nda bir araya geldi ve Suriye´de yaşanan iç savaşın 5. yılını geride bıraktığını belirterek gelişmeleri özetledikten sonra şunları söyledi:

?Batı ülkelerinin yanı sıra Amerika, Rusya, İran, Avrupa Birliği ile Birleşmiş Milletler teşkilatının Suriye´de insan onurunun yanında dik bir duruş sergileyemediler.  Tam aksine bu ülkelerin hepsi de burada kendi hesapları uğruna rejim ve onu destekleyen ülkelerin yarım milyona yakın masum insanı katletmesine doğrudan veya dolaylı olarak rıza gösterdiler.  Suriye´deki sorunun çözümüne yönelik uluslararası girişimler bilinçli olarak ya rayından çıkartıldı ya da çıkmaza sürüklendi"

ABD İLE RUSYA´NIN SURİYE´DE ATEŞKES ANLAŞMASI

ABD ve Rusya´nın Suriye´de 27 Şubat´ta yürürlüğe girmesi planlanan ateşkes anlaşmasını değerlendiren Erdoğan  Ateşkes meselesinde tarih de verilerek somut bir sonuca varıldığı intibasının uyandırılmaya çalışıldığını belirterek şöyle devam etti:
"Suriye´de ateşkes için varılan uzlaşma ilkesel olarak elbette olumludur. Biz de Suriyeli kardeşlerimize nefes aldıracak bir ateşkesi destekliyoruz ancak bu ateşkesle ülkesinde yarım milyona yakın vatandaşının katledilmesine sorumlu Esed rejimiyle onu destekleyen güçlere açık ve güçlü bir destek verilirken muhalifler konusunda hala ikircikli bir dil kullanılması endişe vericidir. Bölgede kimin hangi muhalefet grubundan olduğunun tespitini şayet Rusya, Esed rejimi ve PYD-YPG gibi yapılar gerçekleştirecekse ortada vahim bir durum var demektir. Cellatlarla kurbanların aynı kefeye konduğu, kontrolün de cellatlara verildiği intibası doğuran bu durumun yeni ve daha trajik gelişmelerin kapısını açmasından endişe ediyoruz.

Şayet bu, DAİŞ´le mücadele kılıfı altında bölgeye geldiğinden beri Esed rejimiyle bir olup ılımlı muhaliflere acımasızca saldıran Rusya´nın insafına terk edilmiş bir ateşkesse korkarız masum insanların tepesine düşen ateş hiç kesilmeyecektir. Suriye´nin gerçek sahiplerinin dışlandığı, onların fedakarlıklarının ve beklentilerinin karşılanmadığı bir ateşkes sadece Esed rejimine ve onunla birlikte hareket edenlerin ekmeğine yağ sürecektir. Zaten bu konuda rejim ve destekçilerinin sicili bozuktur. Daha önceki teşebbüsler, bu kesimler tarafından göz boyamanın, yeni yerler işgal etmenin, daha fazla masumu öldürmenin aracı olarak kullanılmıştır. Aynı şekilde bu süreçte Suriye´deki gelişmelerden en fazla etkilenen ülke konumundaki Türkiye´nin de hassasiyetlerinin dikkate alınması gerekiyor. Biz milli güvenliğimizi tehdit eden adımlara karşı bir defa müteyakkız olmaya, ateşkes sürecini yakından takip etmeye devam edeceğiz."

"PYD İLE YPG TIPKI DAİŞ VE EL KAİDE GİBİ BİR TERÖR ÖRGÜTÜ"
"Biz anlamayanlara, anlamak istemeyenlere, anlamamak için lafı döndürüp dolaştıranlara şu gerçekleri bir kez daha ve tüm açıklığıyla ifade etmek istiyorum, PYD ile YPG, tıpkı PKK, DAİŞ ve El Kaide gibi bir terör örgütüdür. Türkiye olarak PKK´ya, DAİŞ´e nasıl bakıyor ve davranıyorsak PYD ve YPG´ye de aynı şekilde yaklaşmaya ve bakmaya da devam edeceğiz" ifadesini kullanan Erdoğan, şunları söyledi:
"Bizim ısrarla terör örgütü dediğimiz, buna ilişkin bilgi, belgeleri paylaştığımız bir örgüte çok daha ısrarlı bir şekilde ´terör örgütü değildir´ denilmesi, müttefikliğin ruhuna yakışmaz. Biz imkanlarımızın en sınırlı olduğu dönemde müttefiklik sorumluluğumuzun gereği olarak binlerce kilometre uzaktaki Kore´ye gittik ve yüzlerce şehit verme pahasına üzerimize düşenleri yaptık. Binlerce kilometre uzaktaki Vietnam, Afganistan ve Irak´a kendi güvenliği için müdahale eden bir ülkenin, Türkiye´den sınırının yüz metre ötesindeki tehditler karşısında sessiz kalmasını beklemesini anlamakta zorlanıyoruz. Bu iş Türkiye için bir beka meselesidir. Müttefiklerimizin artık bu konuda bir yol ayrımına geldiklerini görmeleri için meseleyi daha açık nasıl anlatabiliriz, inanın bilmekte zorlanıyorum. Esasen DAİŞ ve El Nusra, nasıl ateşkesin dışında tutuluyorsa bunlar gibi bir terör örgütü olan PYD, YPG de ateşkesin kapsamı dışında olmalıdır. Gelinen nokta itibarıyla PYD ile YPG, Esed rejimi ve Rusya´yla bir olup muhaliflerin gücünü kırarak DAİŞ´e en büyük desteği veren odak haline dönüşmüştür. Şayet muhalifler PYD/YPG´nin saldırılarına maruz kalmayıp tüm güçleri ve imkanlarını DAİŞ´le mücadeleye hasredebilseydiler inanıyorum ki Suriye´de durum çok daha farklı olurdu. Son Ankara saldırısını ve güney bölgelerimizdeki bazı ilçelerde yaşanan eylemleri PKK ve PYD/YPG´nin birlikte gerçekleştirdikleri cümle alemin malumudur. Bu da bizim güvenlik güçlerimizin bilgisi tahtıdadır. Herhangi bir delile, ispata artık gerek yoktur. Zira her iki örgüt de bunu açıkça ilan etmektedir. PYD/YPG´nin PKK´nın uzantısı bir terör örgütü olduğu gerçeğinin artık herkes tarafından kabul edilmesi gerekiyor. Bu yıllar öncesinden bizim malumumuzdur zaten."

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı