ERDOĞAN´DAN AKP´DE DEĞİŞİM SİNYALLERİ
SİYASET 1.07.2017 20:22:00 286 0

ERDOĞAN´DAN AKP´DE DEĞİŞİM SİNYALLERİ

AKP Genel Başkanı , parti teşkilatlarında yapılacak değişikliklere işaret ederek, "Şu anda değişim zilleri tüm gücüyle çalıyor. Bize düşen görev, bu çağrıya kulak vermek ve gereğini de yerine getirmektir, dedi

?Teşkilatlarımızdaki arkadaşlarımızdan kongre takvimine bu gözle bakmalarını, partimizi geleceğe hazırlayacak yapıyı süratle kurmalarını özellikle bekliyorum" diyen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1052 günlük aranın ardından il başkanları ile tekrar bir araya geldi. Teşkilatların gece gündüz çalışması gerektiğini de anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Teşkilatlarımızdan bu meseleleri milletimize anlatmaları konusunda çok daha aktif bir şekilde hareket etmelerini bekliyoruz. Milletimize hakikatleri anlatmadığımız her yerde meydanın yalanlara, yanlışlara, iftiralara kalması kaçınılmazdır. Bunun için hep birlikte gece gündüz çalışmak, çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayarak tüm vatandaşlarımıza gerçekleri anlatmak mecburiyetindeyiz" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu´na 15 Temmuz eleştirisi

İki hafta sonra 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü olduğunu belirten Erdoğan, "Şair ne güzel anlatmış o geceyi, ´bir ihtilal gecesi meydanlara yürüdük, gökyüzü alev alev yağınca üstümüzden tekbirler çoğalıp sonsuz yare yürüdük´. Sala vakti karadan ve denizden karanlığın kalbine aşikane yürüdük. Türkiye, son bir kaç yıldır o kadar çok hadiseleri ardı ardına yaşadı ki artık böylesine tarihi önemdeki olayların bile sıradanlaşması, kanıksanması, böyle bir tehlike ile yüz yüzeyiz. 15 Temmuz´un unutulmasına, unutturulmasına, bu ihanetin üzerinin örtülmesine, bu hainlerin yaptıkları alçaklığın hesabının sorulmasının önüne geçilmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz. O gece canları pahasına sokakları, meydanları doldurarak ülkelerine sahip çıkan milyonların şehitlerimizin ve gazilerimizin üzerimizdeki vebalini hiç aklımızdan çıkarmayacağız. Birileri hava meydanından kaçar gider ama birileri de orada şehadete yürür, işte fark bu" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, 15 Temmuz´un resmi tatil ilan edildiğini hatırlatarak, "15 Temmuz´u Türkiye´de bir daha kimsenin darbe teşebbüsünde bulunmamasını sağlamanın sembolü haline getireceğiz. Teşkilatlarımızdan 15 Temmuz´u anma etkinliklerine sahip çıkmalarını, yoğun ve samimi katılım göstermelerini özellikle bekliyorum. Biz de darbe girişimi gecesi bombalanan Meclis´te, tankların ölüm saçtığı eski Boğaziçi şimdiki Şehitler Köprüsü´nde yapılan programlara ve çeşitli toplantılara katılarak vazifemizi ifa edeceğiz" dedi.

Teşkilatlarda değişim sinyalleri

Teşkilatın her kademesinde görev yapanlara teşekkürlerini ileten Erdoğan, "Bu sürecin etkisiyle bazı teşkilatlarımızda ´metal yorgunluğu´ emareleri gördüğümüz de bir gerçektir. Olağanüstü Büyük Kongremizle başlayan MKYK bunun yanında MYK toplantılarımızda olgunlaştırdığımız, bugün burada sizlerle birlikte daha da detaylandıracağımız bir çalışmamız var. Belde, ilçe ve il teşkilatlarımızda ´yorgunluk, atalet, çözülme´ işaretleri gördüğümüz arkadaşlarımızın daha dinamik, üretken, gayretli, vizyoner arkadaşlarımızla nöbet değişimi yapmalarını arzu ediyoruz. Başarılı teşkilatlarımızdaki arkadaşlarımız elbette görevlerine devam edecekler ama genel olarak teşkilatlarımızda kapsamlı bir değişimin şart olduğunu sanıyorum sizler de kabul edeceksiniz. Dünkü MKYK toplantımızda kongre takvimini büyük ölçüde netleştirdik" diye konuştu.

"Şu anda da değişim zilleri tüm gücüyle çalıyor"

Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti: "Netice almak için mutlaka yüzde 50 artı bire ulaşmak zorundayız. Cumhurbaşkanlığında rahat icraat yapabilmek için Meclis´te de güçlü bir çoğunluğa sahip olmak şarttır. Bu bakımdan 2019 seçimleri bizim için kritik öneme sahiptir. 30 Mart 2014, 10 Ağustos 2014, 7 Haziran 2015, 1 Kasım 2015. 1 Kasım 2015´in dışında 15 Temmuz darbesi sonrasındaki gelişmeler 16 Nisan 2017 halk oylaması bize çok net bazı mesajlar vermiştir. Birlikte yaşadığımız bu seçimlerden gereken dersleri çıkarmazsak 2019´da işimiz gerçekten zor demektir. AK Parti diğer partilerden farklı olarak kendisini sürekli değiştirmeyi, ileriye taşımayı başarabilen tek partidir. Şu anda da değişim zilleri tüm gücüyle çalıyor. Bize düşen görev, bu çağrıya kulak vermek ve gereğini de yerine getirmektir. Teşkilatlarımızdaki arkadaşlarımızdan kongre takvimine bu gözle bakmalarını, partimizi geleceğe hazırlayacak yapıyı süratle kurmalarını özellikle bekliyorum."  

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Salı 31.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false