ERDOĞAN´DAN,
SİYASET 20.01.2018 16:10:58 315 0

ERDOĞAN´DAN, "AFRİN OPERASYONU BAŞLADI," AÇIKLAMASI

Partisinin Kütahya Kongresi´nde konuşan Erdoğan, ´Afrin operasyonu sahada fiilen başladı, devamı gelecek. Bunu Münbiç operasyonu takip edecek´ dedi.

AKP Genel B aşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Kütahya 6. Olağan İl Kongresi´ne katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu´na yüklendi.

Yeni Kapalı Spor Salonu´nda yapılacak kongre için Kütahya´ya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, salon önünde toplanan kalabalığa hitap etti. Konuşmasında Türkiye´nin ekonomik açıdan geldiği noktalara vurgu yapan Erdoğan, ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´na yüklendi. 15 Temmuz gecesinde yaşanılanları hatırlatan Erdoğan, "16 yıl önce partiyi kurduğumuzda neredeydik, şimdi neredeyiz. İhracat 3 bin 500 dolar şu anda 11 bin dolar. İhracatımızın 36 milyar olduğu günlerden bugün tırmandık tırmandık 158 milyar dolara geldik. Bütün bunlarla beraber artık Türkiye dünyadaki biliyorsunuz, en büyük ülkeler arasındaki sıralamada 17. sıraya geldi. Avrupa´da ise 6. oldu. Hedefimiz ilk 10´a girmek. İnşallah bu hızla yola devam edeceğiz. Bu Rabia´ya sahip çıktığımız sürece bizi kimse yıkamayacak. Bunu böyle bilesiniz. Biz insanları makamından, mevkisinden, parasından dolayı değil, yaradılandan ötürü seviyoruz. Farkımız bu. Rabia´mızı anlamayanlar var. Kılıçdaroğlu anlıyor mu? Anlamaz. Onun bayrak, devlet, millet derdi yok. PKK´lı teröristler ile kol kola varsın yürüsün. O, bu ülkede darbe girişiminde bulunulurken, Bakırköy Belediyesi´ne kaçarak sığınan birisi. Biz halkımız ile birlikte havaalanında omuz omuza neler yapacağımızı konuştuk. Üzerimizden F-16´lar geçiyordu. Sonra ne diyor? ´Darbe olsaydı tankların önüne ilk ben çıkardım.´ Geç bunları geç. Senin bunlara kilon yetmez" dedi.

 Erdoğan´ın konuşmasından Afrin konusundaki satırbaşları ise şöyle:

 

  • Bugün şehit vereceğiz tehdidiyle başımıza geleceklere razı geleceğimizi düşünenler varsa onların yanıldıklarını göstermek boynumuzun borcudur. Ülkemizi dışarıdan kuşatma heveslerini kursaklarında bırakacağız. Bu coğrafya 1000 yıldır vatanımızdır. Kadim geçmişimiz bize her türlü ihaneti öğretti.
  • Suriye´de kendilerince bir oyun kurgulayanlar, terör örgütünün adını değiştirerek kurnazlık yaptıklarını sanıyorlar. Bizim gözümüzde adı ne olursa olsun teröristlerden müteşekkil her türlü organizasyonun adı terör örgütüdür. Yok Suriye Demokratik Güçleri´ymiş, yok sınır ordusuymuş, yok sınır muhafızlarıymış, yok iç güvenlik oluşumuymuş, siz kimi kandırıyorsunuz ya. Bu örgütün adı PKK´dır, bu örgütün adı PYD´dir, bu örgütün adı YPG´dir.
  • Amerika´nın da Avrupa Birliği´nin de terör örgütleri listesinde olan PKK var ya, Suriye´de iş tuttukları örgüt işte onun ta kendisidir. 

 

Böyle olduğunu kendileri de çok iyi bildikleri halde bizi ve tüm dünyayı kandırmak için adeta kırk takla atıyorlar. Bunu yaparken de sürekli kendileriyle tenakuza düşüyorlar. Biri diyor ki ?Ordu kuracağız´, öteki ?Bizim asla böyle bir amacımız yok´, bir başkası da ?Sınır muhafızları oluşturacağız´ diye bir laf ediyor. Daha bunun mürekkebi kurumadan iç güvenlik oluşumu diye bir şey çıkıyor ortaya. Bunların birbirlerinden haberi yok ya da birinin söylediği yalanı öteki duymadığı için her biri başka telden çalıyor.

 

  • Üstelik bu girişimlerimiz Türkiye´yi hedef almıyor diye bir de üste çıkıyorlar. Ne olursa olsun bizim için önemli değil. Biz sahada ne oluyor ona bakıyoruz. Geldik ve geliyoruz.

 

´AFRİN´İ MÜNBİÇ TAKİP EDECEK´

 

  • Afrin operasyonu sahada fiilen başladı. Bunu Münbiç takip edecek. 

 

Ardından da kademe kademe Irak sınırına kadar bu terör pisliğini temizleyeceğiz.

 

  • Madem Münbiç´te bize verilen sözler şu ana kadar yerine getirilmedi, bunun gereğini yapmamıza kimsenin söyleyecek sözü olamaz.
  • Burada bir hususun altını özellikle çizmek istiyorum. Bizim, Suriye´nin toprak bütünlüğüyle, bağımsız ve müreffeh geleceğiyle, Suriye halkının demokratik talepleriyle ilgili en küçük menfi bir düşüncemiz yoktur. Tam tersine kendi milli güvenliğimizle beraber ülkemizdeki 3,5 milyon sığınmacı başta olmak üzere evlerinden ve vatanlarından olmuş, Suriye nüfusunun yarısından fazlasını teşkil eden 13 milyona yakın kardeşimizin güvenliği, huzuru, geleceği için de bu adımları atıyoruz.
  • Suriye´de kimler işgalcidir, bunu size açıklayayım mı? Suriye halkını çoluk çocuk demeden katleden herkes işgalcidir. 1 milyona yakın Suriyeliyi katledenlerden daha büyük işgalci olur mu?
  • Galiba onların aklına Türk deyince sadece kucaklarında besleyip büyüttükleri FETÖ´cüler ve bu ihanet şebekesinin karaktersiz, omurgasız, her türlü kullanıma elverişli elemanları geliyor. Yine bunların aklına galiba bölgede çalışılacak ortak deyince de sadece parayı verenin tepe tepe kullanabildiği bir kiralık katiller ordusundan ibaret olan PKK´lılar geliyor. Ama merak etmeyin, terör örgütlerine güvenmenin ne kadar yanlış olduğunu öğrenecekler. Bu bölgede Türkiye´den başka çalışılabilecek müttefik bulamayacaklarını öğrenecekler.
  • Artık karşılarında 3-5 askerle darbe yapabilecekleri, 3-5 gazete manşetiyle hükümeti düşürebilecekleri bir Türkiye yok.

 

 Gezi döneminde çapulculardan iş çıkmadı. PKK´yı harekete geçirip çukur eylemleriyle milletimizin huzurunu bozmaya çalıştılar. Suriye´de, Irak´ta farklı senaryolar devreye sokuldu. Şimdi de terör koridorunu devreye sokmaya çalışıyorlar. Bunun da üstesinden geleceğiz.

 

  • Ey Fetö, ne kadar kaçacaksın? Bu Amerika sana ne kadar bakacak? Bir yere kadar bakacak bakacak, ondan sonra da kirli mendil olarak kapıya atacak. ´Ben seninle mi uğraşacağım ya´ diyecek. O günler yakın. Bunları göreceğiz.

 

 HABER MERKEZİ/İHA

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli