ERDOĞAN VE PUTİN BEŞTEPE´DE GÖRÜŞTÜ
SİYASET 29.09.2017 14:14:03 261 0

ERDOĞAN VE PUTİN BEŞTEPE´DE GÖRÜŞTÜ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe´de ikili ve heyetlerarası görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenleyen liderler toplantıların verimli olduğunu belirtti ve Suriye ile Irak kon

İki lider, Erdoğan´ın 3 Mayıs 2017´de Rusya´ya yaptığı ziyaret sonrası bu sene ikinci kez bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´nde heyetlerarası görüşmelere başkanlık eden liderler, ikili bir görüşme de gerçekleştirdi.

Başbaşa yapılan görüşmenin ardından ortak bir basın toplantısı düzenleyen Erdoğan ve Putin, Suriye ile Irak konusunda hemfikir olduklarını belirtti.

İki ülke arasındaki ekonomik ilişkilere de değinen liderler, ilerleyen dönemlerde ilişkilerin daha da iyi olacağını belirtti.

PUTİN: SAMİMİ VE YAPICI BİR GÖRÜŞMEYDİ

Samimi ve yapıcı bir şekilde gerekse ikili konuları gerekse de Suriye krizinin çözülmesi konusunda atılacak adımların koordine edilmesini değerlendirdik.

IKBY´de yapılan bağımsızlık referandumunu da değerlendirdik. Bizim ilkesel tutumumuz Rusya Dışişleri Bakanlığı´nın açıklamasında yer almıştır.

İkili ticari ilişkilerimizi değerlendirdik. Bu sene, 7 ay içerisinde yüzde 30 ticaret hacmimiz arttı. Geçen seneki kaybı bu sene telafi ettik.

´RUSYA, TÜRKİYE´DEKİ İLK NÜKLEER ENERJİ ÜNİTESİNİ EN KISA SÜREDE DEVREYE SOKMA NİYETİNDE´

Geçtiğimiz haziran ayında Erdoğan ile birlikte Türk Akımı´nın su altı kısmının yapımını başlattıklarını hatırlatan Putin, ?En kısa sürede nükleer elektrik santralinin ilk enerji ünitesini inşa ederek işletmeye açmayı umuyoruz? diye ekledi. Bunun Rusya ve Türkiye tarafından koordineli eylemleri gerektirdiğini kaydeden Putin, buna gereken tüm belge ve izinlerin zamanında alınmasının da dahil olduğunu vurguladı.

´SURİYE´DE SAVAŞIN BİTMESİ İÇİN GEREKLİ KOŞULLAR OLUŞTURULDU´

Suriye´de varılan anlaşmaların Rusya ve Türkiye´nin ortak başarısı olduğunu kaydeden Putin, bu ülkede kardeş savaşının bitmesi için gereken koşulların oluşturulduğunu belirtti.

"Tüm zorluklara rağmen olumlu sonuç elde etmeyi başardık. Varılan anlaşmaları ortak ve çok önemli başarımız olduğunu düşünüyorum. Bu dostumuz sayın Erdoğan´ın da başarısı? ifadelerini kullanan Rus lider sözlerini şöyle sürdürdü: ?Teröristlerin tamamen yok edilmesi ve Suriyelilerin barışçıl hayata, evlerine dönmesi, kesinlikle en önemli şey. Bu, sadece Suriye halkı için değil, sadece bu bölge için değil, tüm dünya için önemli. Sığınmacıların evlerine dönmesi için koşullar oluşturuyoruz, bu da BM nezdinde Cenevre´de uzun vadeli siyasi çözümü arama sürecinin etkinleştirilmesi için son derece önemli."

´RUSYA VE TÜRKİYE´NİN SURİYE´DE TEMASLARI SÜRECEK´

Rusya ve Türkiye´nin Suriye krizinin çözümü için dışişleri bakanlıkları, askerler ve istihbarat teşkilatları arasındaki temasları sürdüreceğini belirten Putin, ?Sayın Cumhurbaşkanı ile Suriye´deki krizin ve diğer bölgesel sorunların çözümü için ortak eylemlerin koordinasyonunu derinleştirme amacıyla dışişleri bakanlıkları, askerler ve özel servisler arasındaki yakın temasları sürdürme kararını aldık? dedi.

´RUS YATIRIMCILAR İÇİN ENGELLERİN KALKMASINI UMUYORUZ´

Türkiye´yle ilişkilerde ticari ve yatırım engellerinin kalkmasını umduklarını belirten Putin, Türk tarım ürünlerinin Rusya´ya teslimatıyla ilgili neredeyse tüm kısıtlamaların kalktığını kaydetti. Rus lider, "Karşılıklı temelde, ticari ve yatırım işbirliğinin gelişimi önündeki engellerin yok edilmesi ortak adımlar atmaya devam edeceğiz" dedi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false